fbpx

Norme de venit pentru activitati turistice in 2017

Normele anuale de venit pe anul 2017 pentru contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între 1 și 5 camere inclusiv.

 

AlbaCaraș-SeverinHarghitaPrahova
AradCălărașiHunedoaraSatu Mare
ArgeșClujIalomițaSălaj
BacăuConstanțaIașiSibiu
BihorCovasnaIlfovSuceava
Bistrița-NăsăudDâmbovițaMaramureșTeleorman
BotoșaniDoljMehedințiTimiș
BrașovGalațiMureșTulcea
BrăilaGiurgiuNeamțVaslui
BuzăuGorjOltVâlcea
BucureștiVrancea

În cazul în care, în cursul anului fiscal, contribuabilii care realizează venituri din închirierea unui număr mai mare de 5 camere, aceștia sunt obligați să notifice evenimentul, respectiv depășirea numărului de 5 camere de închiriat, organului fiscal, în termen de 30 de zile de la data producerii acestuia.

Pentru perioada rămasă din anul fiscal, venitul net se stabilește în sistem real, contribuabilii având obligația de a completa Registrul de evidență fiscală.

Contribuabilii respectivi sunt obligați să completeze și să depună declarația privind venitul estimat/norma de venit, în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, la organul fiscal competent, în vederea stabilirii plăților anticipate pentru veniturile aferente perioadei rămase până la sfârșitul anului fiscal.

©2012-2019 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

>

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?