Norme de venit 2014

Normele anuale de venit pe anul 2014, stabilite din activităţi independente,
conform  art. 49  din  Legea nr. 571/2003  privind Codul fiscal

Alba Caraş-Severin Harghita Prahova
Arad Călăraşi Hunedoara Satu Mare
Argeş Cluj Ialomiţa Sălaj
Bacău Constanţa Iaşi Sibiu
Bihor Covasna Ilfov Suceava
Bistriţa-Năsăud Dâmboviţa Maramureş Teleorman
Botoşani Dolj Mehedinţi Timiş
Braşov Galaţi Mureş Tulcea
Brăila Giurgiu Neamţ Vaslui
Buzău Gorj Olt Vâlcea
Bucureşti Vrancea

Codurile CAEN care nu sunt afisate in liste se impoziteaza la venitul net real, determinat ca diferenta intre venituri si cheltuieli. Consultati nomenclatorul activităţilor independente (coduri CAEN) pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit.

7 comentarii la “Norme de venit 2014”

 1. Buna, am înființat un PFA in noiembrie 2014. Ma interesează, va rog, cum voi fi impozitat pe cod CAEN 7490. De asemenea, puteți sa îmi Spuneți dacă cheltuielile pe care le-am avut pentru a înființa PFA se deduc ( curs pregătire si costuri registrul comertului). Menționez ca in 2014 nu am avut activitate.

  1. Buna ziua. Sunteti impozitat in sistem real. Verificati declaratia 220 care trebuie sa fie depusa in 15 zile de la infiintare. Se deduc cheltuielile care au legatura cu activitatea dvs si care au data ulterioara infiintarii PFA.

 2. buna seara,
  am si eu o nelanurire. in luna martie 2014 am depus la anaf Declaratia 200 privind veniturile realizate in 2013. mentionez ca nu am depus si Declaratia 220 (am considerat ca cea depusa in 2012 merge automat si pentru anii urmatori).
  in 2014 am primit de la anaf urmatoarele decizii de impunere:
  februarie formular 260 – decizie plati anticipate impozit si contrib sociale (la decizie curenta sunt sumele realizate de pfa in 2012)
  martie – formular 260 – de data aceasta aparesumele in coloana decizie anterioara ( sumele realizate in 2012) iar in coloana decizie curenta apar cele preluate din 220 (sumele realizate in 2013)

  mentionez ca pana la sfarsitul lui august am achitat toate aceste sume.
  in septemebrie am primit o noua decizie de impunere finala pentru 2013 (formular 250). eu am dedus ca acesta a fost doar o formalitate, din moment ce eu deja platisem sumele aferente deja.

  la inceputul lui 2015 am fost la anaf sa vad daca mai am ceva de plata si se pare ca figurez cu debit regularizari ( suma din ultima decizie primita).

  Cum pot sa remediez aceasta problema? sau mai bine zis cum sa procedez: depun o sesizare la anaf?

  Multumesc pentru ajutor.

 3. Elena Mateas

  Buna seara, trebuie sa-mi deschid pfa pt servicii de infrumusetare.Sunt la inceput si nu am incasari mari, apox 150 ron/luna, dar mai am un venit din colaborare pe care vrea sa-l pot incasa pe pfa, adica sa fac factura pe suma de 1500 ron catre firma respectiva.Pot sa fac cu norma de venit? Voi plati 26.3% si 5.5% din acest venit brut? Ce ma sfatuiti? Multumesc

 4. Buna seara,

  doresc sa-mi infiintez un pfa pentru servicii de programare si sa fiu impozitata la norma de venit. Ar trebui sa declar codul CAEN 6202 (consultanta IT), insa pot sa-mi declar la inregistrare mai multe coduri CAEN, chiar daca nu sunt acoperite de norme? De exmplu, daca adaug si cod CAEN 6201 , atunci cum voi fi impozitatata? De asemenea, daca am 2 coduri CAEN acoperite de norme si 3 nu, care e sistemul de impozitare?

  Multumesc frumos.

 5. Marius Agapi

  Buna seara,
  am infiintat pe data de 16 oct 2014 un PFA, as dori sa-mi spuneti care este norma de venit pentru cod caen 7022. Va multumesc anticipat.

Scrie mesajul tau aici:

Consultanță accesare microgrant

Sesiunea a II-a Octombrie 2021

15% REDUCERE
pe perioada vacanței!

 • 00zile
 • 00ore
 • 00min
 • 00sec