Norme de venit 2014

norme de venit pfa si ii in 2014

Normele anuale de venit pe anul 2014, stabilite din activităţi independente,
conform  art. 49  din  Legea nr. 571/2003  privind Codul fiscal

Alba Caraş-Severin Harghita Prahova
Arad Călăraşi Hunedoara Satu Mare
Argeş Cluj Ialomiţa Sălaj
Bacău Constanţa Iaşi Sibiu
Bihor Covasna Ilfov Suceava
Bistriţa-Năsăud Dâmboviţa Maramureş Teleorman
Botoşani Dolj Mehedinţi Timiş
Braşov Galaţi Mureş Tulcea
Brăila Giurgiu Neamţ Vaslui
Buzău Gorj Olt Vâlcea
Bucureşti Vrancea

Codurile CAEN care nu sunt afisate in liste se impoziteaza la venitul net real, determinat ca diferenta intre venituri si cheltuieli. Consultati nomenclatorul activităţilor independente (coduri CAEN) pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit.

Pachetul de Contabilitatea pentru Activitati Independente te ajuta sa calculezi corect venitul net si cheltuielile deductibile si nedeductibile, sa completezi Registrul de Evidenta Fiscala si declaratia 200. Apasă pentru detalii!

ghid completare declaratii pfa

Are inclus un exemplu practic de contabilitate cu toate inregistrarile si declaratiile completate pentru anul 2017. Comparatie 2017 vs 2018. Primesti Bonus 1 an de actualizari ca sa fii la curent cu toate modificarile codului fiscal. Apasa pentru detalii!

7 Comentarii
 1. Marius 3 ani în urmă

  Buna, am înființat un PFA in noiembrie 2014. Ma interesează, va rog, cum voi fi impozitat pe cod CAEN 7490. De asemenea, puteți sa îmi Spuneți dacă cheltuielile pe care le-am avut pentru a înființa PFA se deduc ( curs pregătire si costuri registrul comertului). Menționez ca in 2014 nu am avut activitate.

  • Autor
   Constantin 3 ani în urmă

   Buna ziua. Sunteti impozitat in sistem real. Verificati declaratia 220 care trebuie sa fie depusa in 15 zile de la infiintare. Se deduc cheltuielile care au legatura cu activitatea dvs si care au data ulterioara infiintarii PFA.

 2. florentina 3 ani în urmă

  buna seara,
  am si eu o nelanurire. in luna martie 2014 am depus la anaf Declaratia 200 privind veniturile realizate in 2013. mentionez ca nu am depus si Declaratia 220 (am considerat ca cea depusa in 2012 merge automat si pentru anii urmatori).
  in 2014 am primit de la anaf urmatoarele decizii de impunere:
  februarie formular 260 – decizie plati anticipate impozit si contrib sociale (la decizie curenta sunt sumele realizate de pfa in 2012)
  martie – formular 260 – de data aceasta aparesumele in coloana decizie anterioara ( sumele realizate in 2012) iar in coloana decizie curenta apar cele preluate din 220 (sumele realizate in 2013)

  mentionez ca pana la sfarsitul lui august am achitat toate aceste sume.
  in septemebrie am primit o noua decizie de impunere finala pentru 2013 (formular 250). eu am dedus ca acesta a fost doar o formalitate, din moment ce eu deja platisem sumele aferente deja.

  la inceputul lui 2015 am fost la anaf sa vad daca mai am ceva de plata si se pare ca figurez cu debit regularizari ( suma din ultima decizie primita).

  Cum pot sa remediez aceasta problema? sau mai bine zis cum sa procedez: depun o sesizare la anaf?

  Multumesc pentru ajutor.

 3. Elena Mateas 3 ani în urmă

  Buna seara, trebuie sa-mi deschid pfa pt servicii de infrumusetare.Sunt la inceput si nu am incasari mari, apox 150 ron/luna, dar mai am un venit din colaborare pe care vrea sa-l pot incasa pe pfa, adica sa fac factura pe suma de 1500 ron catre firma respectiva.Pot sa fac cu norma de venit? Voi plati 26.3% si 5.5% din acest venit brut? Ce ma sfatuiti? Multumesc

 4. Alexandra 3 ani în urmă

  Buna seara,

  doresc sa-mi infiintez un pfa pentru servicii de programare si sa fiu impozitata la norma de venit. Ar trebui sa declar codul CAEN 6202 (consultanta IT), insa pot sa-mi declar la inregistrare mai multe coduri CAEN, chiar daca nu sunt acoperite de norme? De exmplu, daca adaug si cod CAEN 6201 , atunci cum voi fi impozitatata? De asemenea, daca am 2 coduri CAEN acoperite de norme si 3 nu, care e sistemul de impozitare?

  Multumesc frumos.

 5. Marius Agapi 3 ani în urmă

  Buna seara,
  am infiintat pe data de 16 oct 2014 un PFA, as dori sa-mi spuneti care este norma de venit pentru cod caen 7022. Va multumesc anticipat.

  • Autor
   Constantin 3 ani în urmă

   Codul CAEN 7022 nu se afla in lista de activitati impozitate la norma de venit. Trebuie sa organizati contabilitate in partida simpla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CONTACTEAZA-NE

Trimite-ne intrebarile tale si-ti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Se trimit datele

©2018 Comunitate de antreprenori cu activitati independente

PFA - PFI - II -IF - Profesii Liberale

 

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account