-
Situatia cu platitorii de impozite si contributii la 31.03.2020.
– 43.657 de activitati independente aveau salariati;
– 28.528 sunt platitori de TVA; -
In primul trimestru un inspector ANAF a verificat doar 4 persoane fizice.
-
100.000 de euro castigati de un manelist intr-o seara si nu-l intreaba nimeni de nimic. Case si masini de sute de mii de euro! Dar ANAF pune poprire de 100 de lei desi ai de recuperat de la CAS sau impozit…
-
Constantin a scris o nouă postare:
436 Comments-
-
Buna ziua, pot solicita microgranturi PFA uri care nu au avut cifra de afaceri de 5000 de EUR in anul financiar anterior?Multumesc
-
Buna ziua! Criteriul privind cifra de afaceri mai mare de 5.000 euro nu se aplica PFA, se aplica doar IMM. La PFA verificati daca aveti codul CAEN eligibil.
-
-
De ce codul CAEN 6920 nu e inclus in aceasta anexa? Asa sunt priviti contabilii, doar munca, munca ….
-
-
Buna ziua,
la punctul h) sunt prevazute cheltuieli privind plata datoriilor către bugetul statului.
Asta inseamna ca se pot achita de ex. impozitul, Cas-ul si cass-ul pe 2020 din acest microgrant pentru PFA la norma?-
Buna ziua! Da, puteti achita obligatii fiscale din grantul de 2000 de euro. Asa cum a obervat @bogdanbuzoianu nu sunt sigur 100% ca obligatiile datorate pe CNP sunt eligibile, desi acestea rezulta din desfasurarea activitatii. O sa vedem daca se face distincția in CUI si CNP.
-
-
Buna ziua,
PFA Expert Tehnic Judiciar, autorizatie emisa de Ministerul Justitiei, pe CNP, are si CIF tot pe CNP, se poate incadra la cod CAEN 7490 – Alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice?
Multumesc anticipat!
-
Buna ziua! In OUG se vorbeste doar de PFA, nu stiu daca e o scapare a celor care au scris OUG si se refera in general la activitatile independente, printre care si II sau IF? Sau chiar vor sa dea bani celor care au PFA si sa-i excluda pe cei care au alte forme de organizare, ca II-ul dvs. Trebuie clarificat din partea ministerului.
-
Buna ziua! PFA se inregistreaza doar la ONRC, ca si II sau IF. Traducatorii sunt profesii liberale, nu PFA. Profesiile liberale se inregistreaza la ANAF si primesc CIF.
-
Buna ziua,
Inteleg ca daca am primit indemnizatia de ajutor pe perioada starii de urgenta doar 1 luna nu mai sunt eligibila pentru grantul de 2000 euro?
Multumesc. -
Buna ziua,imi puteti spune unde gasesc ghidul pentru PFA sau ce acte trebuie pentru dosar?Multumesc.
-
Buna ziua! CAEN 6820 nu este in lista pentru microgrant. Poate puteti benficia de ajutorul de 2253 lei pe luna. Detalii aici.
-
Buna ziua,
se pare ca este nevoie de certificat digital, desi ca PFA nu esti obligat sa ai unul..
Se poate cumpara unul in timp util, cu livrarea token-ul si asa mai departe??
pe site-ul MEEMA, dupa ce iti faci cont si iti compeltezi datele, spune ca trebuie sa incarci cererea semnata digital, iar daca nu ai semnatura digitala, ti se recomanda 5 site-uri.
-
Buna ziua! Da, il puteti obtine intr-o zi. Parcurgeti pasii de pe site-ul lor. Eu am de la Digisign. Pentru token trebuie sa mergeti la ei, platiti numerar/card, ca sa nu mai asteptati sa intre banii in cont. Depunerea proiectelor va incepe peste cel putin 10 zile. Nici nu au semnat colaborarile cu bancile comerciale.
-
-
Buna! Am incercat sa imi creez cont pe https://granturi.imm.gov.ro/ si nu am reusit. A mai intampinat cineva aceasta problema? Multumesc!
-
Buna ziua
A intampinat cineva problema la rubrica „Completeaza profilul meu” la finalizare nu se intampla nimic, si la „inscriere persoana juridica”, cand incerc sa descarc modelul de declaratie imi spune „persoana inexistenta”?
Multumesc -
-
Daca in trecut am beneficiat de ajutorul de stat „indemnizatie COVID 19” mai pot aplica si pentru acest microgrant ? Va intreb pentru ca in aplicatia noua de pe https://granturi.imm.gov.ro/ este o declaratie pe proprie raspundere unde trebuie mentionat acest lucru, referitor la ajutorul de stat sau minimis. „Indemnizatia COVID 19” este considerata ajutor de stat?
-
-
Va multumesc pentru finromatii!
Graba era ieri, fiind ultima zi in care se putea obtine Certificatul ptr Starea de Urgenta si am inteles ca ar fi necesar in depunerea dosaruluii, in plus si acesta are nevoie de semnatura digitala.
Stiti ceva despre acestea? -
*informatii
Nu se poate folosit semnatura altcuiva decat daca este contabil cu contract ( si imputernicire) in firma/ pfa-ul respectiv?
-
Nu se mai poate acum. Urmariti celalalt program de ajutor – https://gestiunepfa.ro/ajutor-pentru-profesionisti-2253-lei/
-
Puteti depune doar daca va incadrati la conditia de la litera c), altfel nu sunteti eligibila. Vedeti celalalt program. https://gestiunepfa.ro/ajutor-pentru-profesionisti-2253-lei/
-
Buna ziua! La cheltuielile eligibile se poate incadra si achizitia de marfuri de la un furnizor extern, unde factura este in euro, fara tva, achizitie intracomunitara?
-
Buna ziua, daca un PFA este eligibil, avand un cod CAEN, spre exemplu, 4778 (comert in magazine), dar mai are si un cod ne-eligibil, spre exemplu 4791 (comert online), ajutorul nerambursabil va trebui cheltuit pe stocuri, sa spunem, doar daca acele cheltuieli vor fi justificate ca fiind pentru codul CAEN 4778 (comert in magazine)? Multumesc!
-
Buna ziua! In ordonanta se vorbeste doar de PFA – limitat la lista de CAEN-uri, si PFA/CMI care au avut „dacă au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19”. Daca nu va incadrati la aceste entitati in opinia mea nu puteti aplica la grantul de 2.000 de euro.
-
Buna ziua! Cererea se depune pe contul/userul celui care are certificatul digital. Puteti incheia un contract de prestari seervicii cu posesorul certificatului digital si la unul din articole sa-i acordati drepturile din declaratie, cele 5 drepturi si obligatii. Nu e problema cu cheltuirea banilor, puteti achizitiona mijlocul fix.
-
-
-
Buna ziua,
Pentru PFA-urile care au beneficiat de indenmizatie de somaj tehnic in perioada de urgenta (aprilie, mai 2020) si au avut activitatea intrerupta se poate accesa programul de microgranturi 2000E?
Multumesc! -
Buna ziua.
Aveti idee cum intra in contabilitatea PFA-ului acest microgrant de 2000 de euro si daca trebuie platite ceva taxe pentru ei?
-
Tehnice: La incarcarea „declaratie ajutor de stat” exista bifata din start casuta „nu am beneficiat de ajutor de stat in cadru temporar…etc”. Am incercat sa editez bifand cu semnul X casuta deja completata din oficiu si sa selectez cu „semnul Vazut”cea de-a doua casuta , deoarece am beneficiat de ajutor pe lunile apr-iun. Aplicatia imi raspunde ca nu am incarca declaratia in forma originala descarcata de pe site.
Ma puteti consilia in aceasat privinta, daca ati testat aplicatia?
Multumesc -
Selectați persoana juridică, mergeti la declarație ajutor de stat, ștergeți declarația depusă glisand in dreapta pana va apare iconița rosie( coșul de gunoi). Inainte sa Descarcati noua declarație de ajutor de stat, apăsați pe butonul Adaugă ( aici veti completa detaliile corespunzătoare ( ajutor indemnizație Covid, etc), dupa care Descarcati declarația si vedea ca va apărea cu secțiunea “am beneficiat” bifata. Apoi depuneți-o. Succes!”
-
Buna ziua! Nu cred ca am zis asa. Un utilizator are un singur cont si, bineinteles, are un singur certificat. Acest utilizator inregistreaza oricate persoane, in baza imputernicirii pe care o are de la reprezentantul legal al fiecarei persoane. Declaratiile sunt semnate de imputernicit cu certificatul digital cu care a creat contul; si cererea si toate celelalte documente care vor apare in flux.
-
Buna ziua! Dvs imputerniciti contabilul sa va depuna documentele in platforma. Contabilul isi creeaza cont in platorma, valideaza certificatul digital, si depune documentele pentru dvs, pe care le semneaza cu acelasi certificat digital. El este imputernicit de catre dvs, dar contul este pe numele lui.
-
Buna ziua,
Constantin, imputernicirea este valabila doar cu semnatura fizica a administratorului firmei?
Mentionez ca eu nu am semnatura electronica si am delegat contabilul sa semneze in locul meu.
Pe imputernicire trebuie sa isi puna si contabilul semnatura electronica?Multumesc!
-
-
Declaratia IMM descarcabila din aplicatie difera de cea din norme desi au unele parti de continut identice
la PFA , cea din aplicatie pune automat zero la CA in tabel, ceea ce in cazul meu nu corespunde realitatii,
Am incarcat aseara un pdf completat si semnat prin convertirea Declaratiei IMM Word din norma.
Dar difera ca aspect si buton de eliminare nu exista fix la aceasta declaratie, La orice alt document incarcat exista buton de eliminare, la aceasta nu.
Oricare din cele doua formate de declaratie IMM poate fi catalogata ca necorespunzatoare -
-
Da. Alegeți din lista lor de băngi agreate una, și apoi deschideți cont la acea bancă, dacă vă anunță că vă calificați. Succes!
-
Puteți vedea în timp real câte firme sunt înscrise, sau puteți vedea poziția pe care se află firma pentru care ați aplicat, accesând link-ul https://granturi.imm.gov.ro/transparency
-
Am primit un avertisment de genul „Cererea nu este eligibilă deoarece nu îndeplinește condițiile legate de data începerii activității”, dar la Art 6. a) este menționat a) […]pe perioada a cel puţin unui an calendaristic înainte de data depunerii cererii de finanţare, cu excepţia PFA/CMI pentru care începerea activităţii poate să fi avut loc până la data de 1februarie 2020
Mă întreb dacă va fi considerată eligibilă cererea mea? (cu activitate începută în noiembrie 2019)
P.S.
Nu am putut să postez comentariu aici fiind deja logat pe site cu contul meu. Îmi apare „Eroare: te rog completează câmpurile obligatorii (nume, email).” pe care le am deja salvate când sunt conectat în cont pe site. 🙂 -
Da, și eu sunt nedumerit cum de sunt așa de puține. Iar din alea, cine știe câte vor fi eligibile. Apropo, oare cu banii rămași, ce va face statul român?
-
Daca sunteti sigur ca in ciorna este totul corect completat , dati click pe lacatul verde din dreapta (blocheaza cererea , unde mai sunt „creionul” pentru editare si sageata albastra pentru trimiterea formularului) si vi se vor deschide ferestrele de descarcare a fisierului pdf in vederea semnarii si transmiterii ! Bafta !
-
Emailurile de cine sunt emise? de banca sau de finantator? Eu am primit un email de la banca, am intrebat daca cererea a fost aprobata in cazul meu si am primit raspunsul ca raspnsul trebuie sa vina de la finantator.
-
Astăzi am fost sunat și eu de către banca pe care am ales-o. Mi-au spus că au primit un tabel de la minister, cu cei care au aplicat și care au solicitat banca respectivă, să mergem să ne deschidem cont la ei. Contul meu de PFA este la ING, însă nefiind în lista băncilor alese de minister pentru acest program, am ales OTP. Acum trebuie să-mi deschid cont de PFA și la OTP. Oricum, nu au știut să-m spună dacă solicitarea din partea ministerului a venit ca una finală, prin care aș fi fost acceptat, drept urmare am zis că voi merge să deschid contul abia după ce voi fi anunțat că am fost acceptat pentru finanțare.
-
BUNA. Am întâmpinat aceeași problema. Am sunat pana la guvern si am vorbit și cu un consilier juridic de acolo. Conform articolului 6 litera a suntem eligibile cu PFA, e aceasta „ambiguitate” o numesc ei care e în favoarea noastră. Al meu e din decembrie. Du procedura pana la capăt sa obții recipisa si tot. Eu am depus sesizări la minister, guvern, ministerul fondurilor europene si peste tot ca site-ul nu este în acord cu OUG 130 /2020 . După refuz urmează sa depun contestație. Practic ei imi dau dreptate dar îmi spun ca nu imi pot aproba cererea din cauza a ce scrie pe site la Tutorial .
-
Bună ziua,
În Anexa care cuprinde codurile CAEN eligibile publicată de dvs. apare și codul 7430 pentru traducători și interpreți. Oare de ce scrieți, totodată, asta?
„Desi nu erau trecute in OUG 130 ca fiind eligibile, pana acum s-au inscris:
peste 650 de INTREPRINDERI INDIVIDUALE,
55 de TRADUCATORI (CAEN 7430 – profesii liberale) si chiar
9 INTREPRINDERI FAMILIALE”Mulțumesc.
-
Buna ziua! Pentru ca in ordonanta nu sunt nominalizate Profesiile Liberale ca forme de organizare eligibile, desi codul CAEN 7430 functioneaza rareori ca PFA (am intalnit ca activitate secundara). Daca vor respinge II la finantare atunci trebuie sa respinga si profesiile liberale. Sau le accepta pe toate care au cod CAEN eligibil, dar au forme diferite de organizare.
-
-
PFA, numar de ordine peste 2500, numele incepe cu „P”, am conturi la Transilvania, care mi-au trimis deja primul email, dar nu au deschis un cont nou. La banca (la ghiseu) mi-au spus ca se vor dechide sub-conturi noi pentru toata lumea inscrisa, indiferent daca vor fi acceptati sau nu. Dar, nu cred ca au inteles bine, pentru ca citeau raspunsul de pe calculator – nici ei nu stiau, pana nu am intrebat. Iar la telefon, cei de la Cluj mi-au spus sa merg intr-o sucursala, ca ei nu-mi pot da informatii.
-
Asta o stie toata lumea. Eu stiu pe cineva care e romanca si a lucrat in SUA, ca studenta – care a primit banii aia… Am ramas si eu surprins. Evident, ca orice american, cu banii respectivi si-a luat si ea un iPhone 🙂
-
Orice.
Puteți trece absolut orice acolo. E mai mult pentru gesiuntea personală a aplicațiilor, pentru că prin intermediul platformei se poate aplica pentru mai multe proiecte, iar ca să știți pentru ce este aplicația respectivă, alegeți un titlu care să vă ajute.
Succes!
-
Multumesc pentru apreciere si pentru ineteresul aratat site-ului. Ma bucur ca informatiile sunt de ajutor, desi nu se incadreaza in tematica declarata: contabilitate/fiscalitate. Eu am inteles inca de la inceput ca nominalizarea formei de organizare in textul legii (PFA) are ca scop excluderea celorlalte forme (II/IF/Profesii Liberale). Problema lor este ca nu au suficiente solicitari si nu le iese cum au estimat: un mare succes inainte de alegeri. Probabil vor merge pe o solutie de compromis: accepta pe toata lumea, dar in sesiunea a 2-a de depuneri, dupa ce modifica legea. O sa vedem cum vor decide. Nu vreau sa ma implic, pentru ca nu am expertiza juridica si pentru ca e o miza prea mica acest microgrant, pentru toata lumea, sunt doar 2.000 de euro, si cu restrictii. Trebuie sa ne concentram fiecare pe profesia si activitatea curenta pe care o desfasuram, ca de aici vin banii pe termen lung.
-
Momentan sectiunea de comentarii la acest articol este inchisa. O vom deschide imediat ce avem noutati de la Ministerul Economiei legate de micrograntul de 2.000 euro. Rog pe toti utilizatorii sa-si exprime civilizat opinia si sa aduca informatii de ajutor comunitatii, fara a intra in dispute sterile cu alti utilizatori. Multumesc!
-
-
Banca raiffeisen – cei cu cont pe pfa sau imm la ei pot deschide din cont online contul pt microgrant.
Pt liber profesionisti nu pot deschide conturi (nici obisnuite, nu vorbesc pt microgrant) pt ca nu le permite sistemul lor, desi fac reclama si pt liber profesionisti. O doamna care se ocupa cu microgranturile a vorbit cu sefii si vor incerca sa rezolve problema pana vineri cand trebuie deschise conturile conf cu ce zicea aceasta doamna…
Daca nu, liber profesionistii inscrisi la ei vor pierde sigur microgranturile…
Cum exact nu au avut probleme pana acum toti doctorii, avocatii, contabilii cu conturi la ei, nu stiu! Chiar nicium liber profesionist nu a deschis cont la ei in atatia ani?! -
Știe cineva când se dracului se primesc răspunsurile? Deja eu unul mi-am pierdut toată răbdarea. Îmi vine să-i dau dracului de bugetari cu lenea și cu incompetența lor cu tot și să cumpăr cu banii mei ce-mi făcusem speranțe să cumpăr cu banii de la UE. Rahații ăștia de bugetari ne sabotează din nou.
-
Am sunat la Call Center și i-am întrebat cât se mai tărăgănează cu procedurile. Am primit un răspuns tipic bugetarilor: „Nu știu”. Cică ei speră ca până la finalul lui decembrie să termine de evaluat cererile. Eu unul consider acest proiect o bătaie de joc a bugetarilor la adresa celor care le plătesc salariile. Nu se poate așa ceva, să aștepți 3 luni un răspuns de eligibilitate, nicăieri în lume nu cred că se mai întâmplă așa ceva. Eu unul renunț, am făcut tot ce a trebuit, am așteptat ca prostul o lună, am făcut semnătură electronică, am completat actele alea, efectiv nu am răbdare și nervi pentru gunoaiele astea din sistemul bugetar care-și bat joc pentru a mia oară de cetățeni. Eram convins de la început că în urma interacțiunii cu instituțiile statului o să rezulte un mare căcat. Îmi făcusem și eu planuri să-mi cumpăr ceva tehnică de birou cu acești bani dar nu-i bai, iau din bancă și termin bâlciul. Mi s-a luat de mizeria asta.
-
@Constantin – cum să dureze 3 luni să iei un credit de la bancă? În maxim o săptămână rezolvi dacă ai conturile la banca respectivă. Cât despre aceste întârzieri la microgranturi, am impresia că le fac intenționat. Cei care au aflat de ele și-au propus să-și cumpere ceva care să-i ajute acum, nu peste 3 luni. Ăștia trag de timp astfel încât oamenii să nu mai țină de planul inițial, să-și cumpere din alte surse ca și mine, apoi când se aprobă, să dea banii la ANAF, că au avut grijă să includă și opțiunea asta la coada listei cu cheltuieli eligibile.
-
@BogdanToma cu mentalitatea asta am ajuns unde suntem, niște milogi, niște cerșetori… Peste tot în Europa s-au dat fonduri pentru suportul economiei, că ei au înțeles că economia nu există fără firme. Noi tot niște milogi, să mulțumim și să pupăm în cur niște oameni care DEPIND DE NOI. Toți bugetarii depind de noi, de cei care aducem bani la buget. Din cauza oamenilor ca tine nu se va schimba niciodată nimic în țara asta. Că mentalitatea asta de milog în fașa bugetarilor cărora noi le plătim salariile, nu a adus nimic bun în ultimii 30 de ani.
-
Se suspenda modificarile aduse de Parlament la Masura 1, anume o definitie mai precisa a categoriilor eligibile anume Profesiile Liberale, II si IF erau eligibile (desi nici Parlamentul nu a nominalizat II/IF). Se suspenda eligibilitate si pentru codurile CAEN adaugate de Parlament – 6920, 8230, 9311 si 9312 nu mai sunt eligibile. Se revine la forma initiala a OUG 130.
-
@Toata lumea
Eu interpretez asa aceste propuneri de modificari: sa facem o petitie prin care sa cerem modificarea sumei de 2000 eur acordata ca microgrant la masura 1 in 5000 EUR !!!
Asa nu o sa mai fie interpretata acesta modificare ca fiind ” din pix , cu dedicatie „, semanind suspect de mult in fond cu unele modificari din anii 2016-2019…
Sunt in jur de 27.000 aplicanti la masura 1 de unde rezulta aproape 100.000 cetateni cu drept de vot care vor fi foarte fericiti
cu modificarea sume si , fiind foarte fgericiti, probabil vor vota drept multumire.
Bani sunt, impact slava Domnului, asa ca s-o facem ! -
Oamenii ăștia din minister sunt de-o incompetență rară… După o lună de zile după ce s-au înscris oamenii, ajunge el la concluzia că trebuie modificată legea pe care tot ei au făcut-o inițial. Și vin cu astea 3 pagini în care se află încă o greșeală
„care au fost înființați în anul 2019, cu
cifră de afaceri mai mică de 5.000 euro, pentru care valoarea grantului se calculează prin
înmultirea numărului de luni întregi de activitate din anul 2019 cu suma de 415 euro”Adică ăia care au fost înființați înainte de 2019 primesc 2000 de euro iar cei care au fost înființați în februarie 2019, primesc 4000 de euro :)))
Asta se întâmplă când îți bagi toate rudele incompetente pe posturile de la stat, se duce dracului performanța, calitatea, se bate pasul pe loc și noi cei care plătim pe acești incompetenți, suferim. E absolut halucinant cum se joacă acești incompetenți cu țara asta, cu viețile noastre, și nu pot fi trași niciodată la răspundere.
-
Jenant. Avem 512 caractere pt o contestatie!!
Pe care nu o atasam frumos, oficial, cu paginatie etc, ci o introducem intr-o casuta exact ca aceste mesaje!
Eu as face contestatie la acest lucru in sine.
Si cum adica nu putem trimite intrebari prin email ci doar la telefon?! Surdo-mutul ce face?! Iara discriminare. Si atat de incomod. -
@N
Nu, tocmai asta ma gandeam ca ar trebui sa o compunem deja ca sa ne incadram in asa ceva, 512 caractere si 3 zile. Asta banuiesc ca e relevant doar pt ii, if si liber profesionistii din anexa 1, pt ca in rest nu vad ce motive ar avea de respingere.
Eventual cei care au fost nevoiti sa inchida afacerea in ultima luna de cand tot asteptam banii sau cei radiati dupa depunerea cererii cum scrie aici ca exista cazuri plus imm care spuneau ca nu corespunde cifra de afaceri sau nr angajati declarate si reale cu ce aparea pe site la momentul depunerii. -
Mint cu nerușinare, nu s-au apucat de nimic. Au văzut probabil că și-a pierdut lumea răbdarea și că au început să ocărască bugetarii incompetenți, așa că au aruncat anunțul ăla pe platformă ca să se liniștească lumea… Vă dați seama ce înseamnă să ia cineva la verificat 25 de mii de aplicații? Se apucă azi și termină în 2025.
-
@ADI nu frate ăștia de la Agenția pentru IMM sunt stăpânii Universului, ei nu dau socoteală decât în fața lui Dumnezeu. Normal că au obligația de a răspunde la mailuri, pentru asta sunt plătiți din banii noștri. Sunt funcționari publici, bugetari, ei nu produc nimic, doar consumă banii pe care-i facem noi, cei care stăm acum ca milogii după ei. Ai înțeles? Prea s-au obișnuit bugetarii ăștia să-și aducă-n jur numai rude incompetente, iar sistemul nu permite tragerea lor la răspundere în cazul în care nu-și fac treaba. Din moment ce de mai bine de o lună nu au rezolvat nimic cu acest proiect, e clar că nu-și fac treaba așa cum trebuie și e foarte normal ca oamenii care așteaptă după ei, să înceapă să fie revoltați și să aibă întrebări de pus.
-
Ăștia ne dau proiectul cu țârâita… Azi fac platforma, peste o lună se dă startul la înscrieri, după încă o lună apar contractele, probabil peste încă o lună se vor trimite la toți, peste încă o lună se vor primi banii. O porcărie de organizare. Așa e când lucrezi cu bugetarii băgați pe posturi pe pile, nu pe competențe
-
Tinand cont ca se pare ca au verificat aleatoriu 5000 firme si nicio persoana fizica din primele 3000/5000, cred ca ne putem culca linistiti ca nu apare nimic relevant in noaptea asta.
Era clar ca srl validat de program e si aprobat. Vrem sa stim situatia la persoanele fizice autorizate in diferite forme de organizare ce au decis, si caenurile adaugate ulterior in curand amanate pt primavara, dar validate de sistem…
Noapte buna si succes tuturor! -
PFA cu activitate inceputa in noiembrie 2019.Cod caen eligibil in Anexa 1. Am depus pentru inca 3 PFA-uri (cu imputernicire). Pentru 2 din ele am primit mai demult mesaje de la Banca legat de contul de microgrant ca a fost activat. In cazul meu, inca nu am primit confirmarea de la Banca, deci nu am cont deschis, nu am IBAN de microgrant. Oare sunt anumite conditii pe care nu le-am indeplinit?
-
Iata modificarea pe care cu totii am asteptat-o: La articolul 5 alineatul (1), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„b) PFA/Întreprinderi individuale/Întreprinderi familiale, alţi profesionişti, astfel cum sunt reglementaţi de art. 3 alin. (2)
din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfăşoară profesii liberale
reglementate prin acte cu putere de lege şi ONG-uri cu activitate economică în unul din domeniile de activitate
prevăzute în anexa nr. 1.” -
Nu, te rog citeste textul cu atentie, sa nu inducem cititorii in eroare, criteriul cu CA nu se aplica profesionistilor. Textul spune asa „b) au obţinut o cifră de afaceri în exerciţiul financiar anterior depunerii cererii de finanţare de cel puţin echivalentul în lei a 5.000 euro la data depunerii cererii de finanţare, cu excepţia beneficiarilor ajutorului de stat prevăzuţi la art. 5 alin. (1) lit. a),….cu excepţia …., şi a beneficiarilor ajutorului de stat prevăzuţi la art. 5 alin. (1) lit. b) şi c).” Acel „si” este important.
-
@ADI daca citesti cu atentie, vei vedea (cum a mentionat si Constantin mai jos), „cu excepția beneficiarilor ajutorului de stat prevăzuți la art. 5 alin. (1) lit. a), […] și a beneficiarilor ajutorului de stat prevăzuți la art. 5 alin. (1) lit. b) și c).” Deci nu e vorba de PFA, ci de microintreprinderi doar, legat de CA.
-
Conform anuntului din aplicaatia MEEMA, se transmit decizii doar pentru microintreprinderi; pentru PFA trebuie sa mai asteptam.
19-11-2020 Știre nouă. Începand cu data de 19.11.2020, în cadrul aplicației electronice de înscriere se transmit deciziile de aprobare a finanțării în cadrul măsurii Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile, pentru Întreprinderi mici și mijlocii care nu dețin salariați la data de 31.12.2019. Drept urmare, în cadrul secțiunii Contractare vă invităm să introduceți, cu atenție, codul IBAN al contului bancar special creat pentru proiect, și ulterior să descărcați contractul de finanțare, să îl semnați electronic si să îl reîncarcați semnat. -
Atentie pt cei care primesc contractele legat de conturi si IBAN
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3455489701198269&id=601672076580060&__tn__=%2As%2As-R -
Băi eu unul nu mă mai mir că nu se înghesuie lumea să ia fonduri europene. Păi la ce harababură bugetară este, mai bine te lipsești. Nu ai cu cine să comunici, nu primești informații oficiale decât așa cu țârâita. Ăștia de la Minister au scos numerele de telefon de pe site și au lăsat doar acel număr de Call Center din aplicație, la care suni și ori nu răspunde nimeni, ori răspunde o duduie care-ți spune că ea nu știe nimic. Nu au telefoane la care să poți cere informații, nu au adrese de e-mail pe care să le folosească, parcă intenționat, să nu fie deranjați de fraieri. Bine că sunt 1.5 milioane de bugetari în țara asta din 6 milioane de persoane active (care se duc la muncă). Salariile, sporurile, tichetele, vin lună de lună chiar dacă ei nu-și fac treaba.
-
Știrile au încetat de vineri de la ora 14. Dacă nu știai, bugetarii vineri au zi scurtă peste tot. Orice instituție publică, vineri închide la ora 14. Bugetarii se duc acasă și-i doare undeva de toți și de toate. Orice proiect dirijat de bugetari se duce dracului pentru că sunt și leneși și incompetenți, în unele cazuri și nenorociți adică își bat joc de oameni în mod voit, întrucât nu-i poate trage nimeni la răspundere pentru ceea ce fac..
-
@jupanul popular, nu ministrul este problema, ci instituția bugetară în sine, căpușată masiv de rude, copii, nepoți, pile, relații, soții, cumnați, prieteni, TOTAL INCOMPETENȚI. Pot să pună și pe Trump ministru, la fel se vor mișca lucrurile. Până nu scăpăm de nepotismele incompetente care au căpușat aparatul bugetar, nicio șansă de o colaborare normală între cetățean și autorități.
-
Mica actualizare:
Vad ca oug 199 din 18/11/2020 nu e trimisa inca spre a primi avizul UE, desi s-au trimis multe ordonante etc spre avizare pe data de 20/11/2020.
Daca gasesc vreo schimbare voi posta pt cei interesati.Vreo stire de la cei cu contracte, cu contracte disparute, cereri aprobate/respinse/clarificari?
-
Iar daca au impartit 29000 la 10, eu care am aplicat in primii 2600 in primele max 15 minute voi primi raspunsul ultima, iar altii care au aplicat in ultimii 26000 in ultima zi din prelungirea sesiunii au primit deja ok. Ceea ce e super nedrept.
Plus ca stim ca nu e asa pt ca stim persoana care e in ultimii 10 si are contract. -
Eu nu am primit nimic până acum, nici contractul în aplicație, ce să mai zic de bani sau de contract semnat de la ei. Am ajuns să stăm ca milogii după niște bugetari plătiți regește din banii noștri. Incredibil. O singură dată am sunat și eu la acel Call Center, să întreb ce naiba se întâmplă, cât mai durează tărășenia asta, și mi s-a spus că „ei speră ca până la finalul anului să reușească să trimită contractele la toți”. Așadar, ce rahat mănâncă papițoiul ăla cu ochelari pe la TV, numai el știe. Deocamdată văd că se face o săptămână de când cică au început să trimită contractele și nimeni nu e mulțumit, nu apare nimeni care să spună că a primit banii. Ce se întâmplă este o bătaie de joc fără precedent la adresa cetățeanului, bătaie de joc făcută de niște oameni plătiți din banii celor de care își bat joc. Eu unul am renunțat demult să mai sper la acești bani.
-
RUGAMINTE. Va rog sa comentati la subiect, sa va exprimati opinia sau sa oferiti informatii pe care le conisderati utile comunitatii. Va rog sa nu-i atacati pe ceilalti participanti pentru opinia lor. Daca aceasta nu vi se pare corecta, va rog sa dezbateti cu argumente. Fiecare decide pentru el, nu trebuie sa convingem pe nimeni de nimic. Totodata, acest website nu si-a propus sa rezolve problemele administrative, birocratice, de aceea va rog sa nu faceti comentarii legate de politicieni sau institutii publice. Pentru acesta va rog sa scrieti pe alte website-uri sau sa intrati in politica. Va multumesc!
-
Cum să îngropi în birocrație un miliard de euro. Povestea românească a ajutorului de stat pentru firmele care au avut de suferit de pe urma epidemiei de coronavirus
-
Se pare că au început de astăzi să verifice și să trimită contracte și pentru PFA-uri, asta e bine.
De curiozitate, cei care ați primit până acum — tot așa ați primit, mail? Sau doar notificare în aplicație, în colțul cu notificări?
Eu sunt cu PFA cu număr pe la 4500, încă n-am primit niciun semn, mai aștept.
-
Salut.
Contractul se genereaza in aplicatie. Sunt cativa pasi de urmat:
-se primeste notificarea „cerere aprobata” pe mail si in aplicatie;
-se introduce in aplicatie codul IBAN(cel creat special pt Microgranturi), se vede un camp liber care trebuie completat;
-se va genera automat contractul in aplicatie;
-se descarca CT, se semneaza, se incarca inapoi in aplicatie dupa semnare si se trimite „cu avionul”.Succes!
-
Și eu sunt pe la 4500 și încă nu am niciun fel de răspuns. La agenția de la Brașov nu răspunde nimeni. Oare chiar e adevărat că aplicațiile distribuite pentru această agenție încă nu sunt evaluate?
De la AIMMAIPE Brașov nu răspunde nimeni dacă soliciți un status sau vreo explicație. Ce am putea face?
-
Intr-adevar, nu raspunde nimeni la telefonul gasit pe siteul agentiei din Brasov. Dar intrebarea daca stim sigur daca acesta este sistemul si anume ca o agentie sa se ocupe de o serie anume de numere. Ma asteptam ca o agentie sa se ocupe de cererile din zona aferenta. Eu fiind din Bucuresti ma mira faptul ca o agentie din Brasov sa se ocupe de aplicatia mea. In fine, stie cineva mai multe?
-
Așa cum mai multe persoane aici au recomandat aici, am trimis mail la dezbateri_publice@economie.gov.ro să întreb despre statusul cererilor despre care credem că ar fi arondate agenției Brașov. Pun mai jos răspunsul primit, poate ajută pe cineva.
Buna ziua,
Din cauza faptului ca miile de mesaje primite depasesc capacitatea de raspuns a directiei de specialitate, va rugam sa folositi Serviciul de call center pus la dispozitia dumneavoastra si afisat pe site-ul instituitiei, respectiv:
0217950098
In egala masura, puteti apela unul dintre urmatoarele numere de telefon (Directia Antreprenoriat si Programe pentru IMM):
0212025151
0212025431Va multumim pentru intelegere!
Directia Relatia cu Parlamentul, Sindicatele, Patronatele si Relatii Publice
MEEMA
La telefon nu prea dai de cineva sau dacă dai, nu știe nimeni nimic concret.
¯_(ツ)_/¯
-
Am primit și eu astăzi — PFA număr de ordine în jur de 4500.
Eu nu am mers la bancă să-mi deschid acel cont special pentru microgrant. M-a sunat OTP, banca pe care am ales-o când am aplicat, la 2-3 zile după ce am aplicat, să merg să deschid cont. Dar până ce nu am văzut aprobarea, am zis că nu deschid contul. Acum, ca să pot descărca acel contract, am introdus IBAN-ul PFA-ului de la contul pe care-l am la altă bancă. Am descărcat contractul, semnat și trimis. Acum, ca să intre banii în contul băncii alese, trebuie să merg la OTP, să deschid contul și apoi să modific IBAN-ul în aplicație? Adică aici?
Mulțumesc.
-
Mai în glumă mai în serios
Având în vedere că:
– Am un tarif mediu de 20 eur/oră
– Începând cu 12 noiembrie mi-am pierdut circa 1,5 ore zilnic în demersuri privind grantul.
– Onor ministrul ne-a recomandat să fim permanent cu ochiul pe aplicație
Am o întrebare: dacă prin reducere la absurd mi se aprobă grantul, pot emite factură în valoare de 1000 EUR pentru timpul consumat cu grantul, pe care să o încasez din grant?
Dacă da, pe cine trec la beneficiarul serviciului? Ministerul? Ministrul? UE?Mă întrebam și eu …
-
Nu stiu de ce aduci in discutie acest Manual, l-am scanat pe fuga si vad ca este facut pentru finantari majore, nu 2000EUR (stiu, asta in principal nu inseamna nimic!). Dar nu cred ca daca vrei de ex sa iti achizitionezi 60 de pixuri sau 2 tonere de hartie trebuie sa faci tot ce spui tu acolo. Nu cred ca Guvermul isi doreste ca ziarele sa fie pline de anunturi de la PFAX sau Y ca am primit bani eur – asta ar avea sens pt finantari serioase si despre care lumea vrea sa afle.
In contractul pe care il avem pe aceasta Masura 1 spune ca este parte din schema pt ajutorul de stat http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/230101 pe care l-am citit integral si din cite vad nu spune nimic sau nu face trimitere la Manual. Ceea ce scrie in contract este ca ai obligatia încărcării în aplicaţie a facturilor, documentelor de plată şi raportului de progres (Anexa 8 la procedura programului), în caz contrar ajutorul acordat fiind recuperat. Am cautat anexa 8 a programului dar nu am gasit-o – poate cineva sa ajute aici?
-
Întrebare pentru domnul Constantin: cum se tratează contabil în partidă simplă micrograntul? La contabilitatea în partidă dublă am văzut o întreagă poveste cu venitul amânat, respectiv se înregistrează ca venit doar în luna în care se face și cheltuiala aferentă (probabil pentru a se compensa direct și a nu genera obligații fiscale).
-
Este cu adevărat o știre minunată.
Senzația că ești complet ignorat este profund dăunătoare echilibrului mental și în consecință sănătății.
Acum am temei să elimin sentimentele de anxietatea și neputință față de un sistem birocratic opac și imobil și să trăiesc sentimente de compasiune, mai potrivite cu Crăciunul.Nicolae
-
@Robert Poți te rog să-mi dai o trimitere către un text normativ privitor la noțiunea de venit neimpozabil la contabilitatea în partidă simplă? N-am mai lucrat cu această noțiune până acum și nu îi cunosc toate implicațiile, inclusiv declarative. În declarația unică nu există rubrică dedicată, ar trebui omis de la declarare, precum și cheltuielile făcute din microgrant.
Sunt curios cum o fi cu declarațiile 300 și 394 (la aceasta să zicem că se declară doar facturile, nu contează că-s sume impozabile sau deductibile sau nu), pentru că TVA-ul trebuie suportat din fonduri proprii și este deductibil. Mi se pare ușor o ciorbă. -
@Restul
Nimic aici la LP. Aplicația e ca în prima zi, albă și pură ca neaua.
Probabil așteaptă să treacă valul de energie negativă de la II și trimit și pentru LP.
Eu personal sunt spectator, deja prea multă energie consumată aiurea, îmi afectează zenul, și așa televizorul e oprit de vr’o 6 luni ca mijloc de protecție ;). Internetul nu pot să îl închid pentru că așa lucrez.Nicolae
-
Am raspuns de mai multe ori la intrebarea aceasta, vedeti in comentarii. In textul ordonantei, in vigoare la data primei sesiuni, se nominalizeza doar PFA ca forma de organizare eligibila. Probabil ca a fost intentionat; puteau folosi un termen general ca „profesionisti”, termen utilizat in alte legi, daca ar fi dorit sa faca si alte forme de organizare eligibile. Decizia de respingere a II-IF este corecta, pentru ca daca le-ar fi aprobat, ar fi fost discriminatoriu fata de acele II/IF care nu au depus cerere. II/IF respinse pot depune cerere in sesiunea a II-a. Pe de alta parte, Ministerul Economiei a elaborat OUG fara nicio estimare a numarului de solicitanti eligibili. Puteau sa stabilesaca usor acest numar, ca au acces la informatii, dar au facut un OUG pe genunchi, care a condus la situatia din prezent.
-
Intrebari:
1. In anexa 8 raport de prorges zice asa:
<>
Care este perioada de inceput a implementarii proiectului ? Ziua in care banii au intrat in cont ?2. Cum se procedeaza in cazul in care se achizitioneaza 2 echipamente, unul achitat complet, iar al doilea echipament impreuna cu primul depaseste micrograntul ? Ce trece de 9679 poate fi achitat cu bani personali ? Cam cum ar fi procedura corecta?
3. Exista sume limita? Sau se poate achizitionea orice pana in valoarea de 9679 RON ? Adica de exemplu pot lua un laptop de 8.000 RON sau sunt limitat la o anumita suma in functie de echipamentul achizitionat?
Multumesc.
-
@Mihai
Exact. Autoritățile au informat banca că există o preaprobare. Banca mă cheamă să îmi deschid cont. Trece sfârșitul de lună și am de plată comision. Cine este vinovat că plătesc comisioane degeaba? Și voi plăti în continuare în speranță că, cine știe, la primăvară, dacă nu îmi închid contul (ceea ce voi face)?
Situația chiar cere un val de procese împotriva statului român, dar ne trebuie un avocat bun, pentru că judecătorii nu prea dau decizii împotriva statului (care îi plătește), o spun din proprie experiență. -
Nu trebuie acționat pe un singur canal, ci pe toate disponibile. Și proces civil, și plângere penală, și CEDO, Comisia Europeană și ce se mai poate. Credeți că dacă încep să curgă plângeri la Bruxelles din România ăia nu vor reacționa și guvernului ăstuia o să-i fie bine? Nu trebuie să fim mămăligi.
-
Am primit contractul ieri (15 decembrie) la ora 12.00.
Cam cat dureaza virarea banilor?
Cand reprimiti contractul semnat si de ei ?-
1300+
Eu am primit astazi contractul semnat dupa 14 zile! Nu cred ca este o regula…
-
-
Bună ziua,
PFA cu CAEN 7490 am aplicat la Măsura 1 și primesc respingere pe motiv ca activitatea mea nu se regăsește în Anexa 1.
7490 chiar este negru pe alb în Anexa 1.Problema e ca Respingerea apare încărcată în data de 8.12.2020
Am verificat contul și în 8 și în 9 și ulterior și nu era încărcată nici o notificare la datele respective. Dar azi apare cu data de 8.
Mai sunt persoane în aceasta situație? -
Exact asta am primit și eu la motivare.
Și asta am sesizat în comentariul meu de mai jos.
CAEN-ul meu chiar se găsește în Anexa și se verifica automat la Anaf
Sunt curioasa cati se mai afla în aceasta situatie.
Dvs aveți Respingerea datata cu data de azi?
A mea apare cu o vechime mai mare de cinci zile, din data de 8, însă am dubii ca a fost încărcată în 8 deoarece verific zilnic contul și pana azi nu apărea nici o notificare iar cererea era cu status Transmis, nu Respins -
Pentru L
Mai uitați-vă la decizie.
Zice Respingere la la Cererea de finanțare nr… Din. 12.10.2020.
Si dvs ați depus în 12.10? Și eu tot în 12.10 am depus.
Vedeți pe cerere transmisa la status, acolo unde e încărcată recipisa apare și Respingerea.
Acolo se vede data încărcării nu în corpul documentului care nu conține nici nr nici data -
Traducător LP (Aut.Min.Just.)
Am primit respingere automată datată astăzi.
Motiv: CAEN neeligibil.
(Cererea a fost completată automat cu un CAEN greșit, cum am mai spus pe acest fir).
Am trimis contestație cu solicitarea de a se verifica codul CAEN în baza de date a Admin.Fin.Dacă mai am noutăți, le public.
O zi frumoasă! (cum zice în e-mailul de respingere, e Zen lumea acolo)Nicolae
-
Nu indepliniti conditia de art. 6 din OUG130:
Art. 6 Microgranturile prevăzute la art. 4 alin. (1) se acordă, pe bază de contract de acordare a ajutorului de stat, beneficiarilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative: a) au desfăşurat activitate curentă/operaţională pe perioada a cel puţin unui an calendaristic înainte de data depunerii cererii de finanţare, cu excepţia PFA/CMI pentru care începerea activităţii poate să fi avut loc până la data de 1 februarie 2020; -
@L
Motivatia primita de mine e idem cu ce ați primit dvs.
Cuvânt cu cuvânt.
Și apare scrisa de doua ori în decizie, ca la dvs.
La solicitări depuse în aceeași data 12.10.2020
Fără sa solicite clarificări, direct respingere pe motiv neîntemeiat.
Suntem cu cereri depuse printre primii și în loc sa vedem banii primim refuz nejustificat.
Dacă mai sunt persoane cu situații similare, va rog sesizati -
@TOT UN REFUZAT
Asta ar fi cam de oaie. AdiCA CUM ar deveni treaba … facem un manual despre tehnici de ocolire a sistemului.
Se ia cererea, se depune cu o mică eroare, se așteaptă să treacă valul mare de tăieri de la rădăcină și apoi se corectează chestiuța corectabilă … și ești din nou în joc.Hmmm, mai simplu era să primească toți micii întreprinzători un sprijin financiar, fără SF-uri de 200.000 de euro per proiect pentru că suntem în condiții de avarie nu de dezvoltare, și asta cât mai repede, când s-au deblocat fondurile nu când lumea începe să își revină iar unii nu mai au unde să își revină.
(Uneori fac greșeala să mă gândesc, dar de obicei reușesc să mă abțin)
-
Adevărul Mariana este că de la ANAF au luat codul acela cu secretariat și traduceri.
E o discuție pe care ne-a lămurit-o o colegă chiar pe acest fir.
Ideea pe scurt este că cei de la ANAF nu au actualizat, în general, codurile activității noastre când trebuia (prin 2016 când s-au stabilit aceleași coduri la nivelul UE).
Acel cod nici măcar nu mai există în actuala clasificare.Ceea ce trebuie să faci, de grabă dacă poți, este să mergi la tine la ANAF și să soliciți (formularul 070 cred) să ți se modifice codul activității. Unele agenții în țară acceptă operația asta prin telefon/email.
Dacă sistemul consultă baza ANAF tot codul acela inexistent o să îl comunice, dacă nu faci tu ceva. Nu te aștepta de la niște funcționari care se tem oricum de acuzația de abuz în serviciu să considere din oficiu că tu ai de fapt codul din anexă. Chiar nu au acoperire pentru așa ceva și nu o să își riște aiurea locul de muncă.
Spor!
-
Nu că sunt io cârcotaș da’ decizia mea de respingere automată primită astăzi este datată 12 OCTOMBRIE 2020, adică în urmă cu două luni și un mizilic de zile.
E mai mult decât nostim.
Care va să zică două luni a petrecut pe ciber-autostradă să ajungă din serverul instituției în emailul meu.
Pasămite or fi ținut-o americanii de la Gmail în carantină din motive e-pandemice și când s-a întors în țară au ținut-o ai noștri în e-carantină (tot nu reușesc să scot totuși 1 lună, mai studiez). -
@DATA REFUZ
Ai dreptate, data semnăturii electronice este 16 decembrie 2020, pe după-amiază.
Oricum la mine s-au legat de codul caen nu și de LP.Mâine or veni cu una cu PL, la modul ia de aici, ceva ți s-o potrivi și ție, dacă nu mai căutăm … apropo, vaccinul ți l-ai făcut?
Nu .. că nu a apărut încă luminăția voastră… Lasă detaliile astea nesemnificative! Nu l-ai făcut nu ești eligibil, păi crezi că noi băgăm bani în tine moca doar să răspândești tu chestii? -
@GABI
Ai apucături de traducător revizor, jajaja, doar nouă ni se cere să fim atenți să nu scăpăm vreun spațiu după punct la capăt de paragraf că o să crape spllerul automat sau, Doamne ferește, două blancuri în loc de unul. La nivel de autorități centrale se poate scrie oricum că așa se poate interpreta oricum.Acum serios, ca să afli care-i treaba cu semnătura trebuie puțină inginerie.
O cale: În fișierul PDF Click dreapta pe „Signature Panel”.
În stânga se deschide panoul Signatures.
Dublu Click stânga pe identificatorul semnatarului (Signed by *.imm.gov.ro)
Dublu Click stânga Signature Details
În fereastra care se deschide sunt mai multe taburi, dar vei regăsi la subsol data semnării, la mine este 2020/12/16
Succes -
@Gabi
Sincer îmi pare rău dacă ți-am creat un sentiment neplăcut.
Nu am avut nicio clipă intenția să fac pe deșteptul. Prima mea reacție când am văzut decizia de respingere a fost .., ăștia nu au semnat-o, apoi am văzut că semnătura este ascunsă.
Sigur că și eu sunt interesat să mișc în front în instanță dacă nu se potolesc băieții ăștia cu prostiile. Deja îmi cam miroase și mie a manevre de felul acelora ale căror hotărâri judecătorești le traduc mai zi de zi. -
@DESPRE ABUZ
Nu se întâmplă nimic, cum nu se întâmplă niciodată când statul își stabilește singur niște termene și nu le respectă.
La notificarea privind anularea accesoriilor nu au răspuns în cele 5 zile prevăzute, așa că am fost nevoit să depun și cererea pentru a nu sări din termen fără să știu exact la zi ce cred ei că mai am de achitat ca precondiție pentru anularea accesoriilor. -
@TRADUCĂTORI AUTORIZAȚI VS. TRADUCĂTORI PFA
Din sufletul meu de copil vă rog să nu mai dezvoltăm tema asta sterilă pe acest fir.
Există fire pe tema asta pe sit-uri specializate ale traducătorilor, spre exemplu pe http://www.proz.com
Discuția asta are acolo o vechime de vr’o 10 ani iar eu am ostenit tot exprimându-mi opinia de ce nu putem fi simultan LP și PFA (mai ales acum că s-au prins cei de la ANAF că e același cod CAEN).
Diluăm firul de aici cu o problemă periferică spre bucuria altora.Mulțumesc mult anticipat
-
@TRADUCATOR ACTIV AUTORIZAT
:))))) Ași câștiga bani frumoși ca revizor pentru textul pe care l-ați postat.
Tocmai operați cu un calup de dinamită într-o mână și vă jucați cu bricheta aprinsă în cealaltă.
Chiar actele enumerate de dvs. pretinde MJ să ni le interzică să le traducem în temeiul autorizației pe care ne-a eliberat-o El, recte nu ați avea voie să tăiați factură pentru astfel de documente pentru că scrie clar în autorizație pentru ce acte aveți autorizația, altfel spus desfășurați activități pentru care încasați onorariu fără să fiți autorizat. Sincer intrați profund sub incidența legii.
Exemplul cu aspiratorul era doar unul amuzant.
Când mi-am luat eu autorizația de la MJ, prin 1996, dădeam cam 2000 de numere de înregistrare în registrul meu de traducător (probabil că nu știți că trebuie să aveți un registru în care fiecare lucrare trebuie să primească un număr). Câte numere dau în prezent pe an nu vă pot destăinui 😉 -
va salut,
Vin in întâmpinarea celor care vor sa achiziționeze de la eMAG sau alți furnizori, la care e putin probabil sa semneze contractul prevazut pt aceste fonduri, prin societatea mea cu toate contractele necesare.
Cine este interesat astept un email achizitiigranturi@gmail.com !
Imi cer scuze daca deranjează aceasta postare! -
@Florin PFA, 3300+, nicio veste încă…
-
Eu (PFA, 2500), am primit contractul dupa 2 luni, l-au semnat dupa inca 2 saptamani, au virat banii dupa o saptama, iar eu i-am cheltuit a doua zi.
Transferul a fost cu cantec (la BT). Aveam de plata peste 21.000 de lei, asa ca a trebuit sa completez din fonduri proprii, dar nu am putut transfera direct de pe PF in sub-cont. Mai intai, am transferat fondurile catre PFA, prin NeoBT si, pe urma, de acolo, in sub-cont. Cand a venit vremea sa fac plata facturii, NeoBT tot imi dadea eroare. Pana la urma, am reusit sa transfer banii catre furnizor, ducandu-ma la o agentie BT. Bineinteles ca nici la agentie nu a mers totul ca pe roate, angajatele de acolo refuzand, initial, sa faca ordinul de plata, pe motiv ca nu am voie sa platesc TVA din fondurile europene 🙂 -
@Dorin. Furnizorul are, deja, si alti clienti cu microgranturi, asa ca a oferit din start contract, alaturi de factura. Mai am si ordinul de plata, unde am specificat numarul contractului. Oare mai imi trebuie altceva?
-
Buna ziua! Nu mai puteti face nimic daca s-a respins si contestatia. Verificati daca puteti beneficia lunar de ajutorul de 2.253 lei brut. Detalii aici: https://gestiunepfa.ro/ajutor-pentru-profesionisti-2253-lei/
-
Ajutroul il puteti obtine daca indepliniti doua conditii: 1) ati obtinut indemnizatia pe perioada starii de urgenta – martie-mai 2020 si 2) daca media veniturilor din 2020, din perioada iunie-noiembrie este mai mica decat media veniturilor din 2019.
-
-
Buna ziua,
Poate ajuta pe cineva informatiile urmatoare, asa cum m-au ajutat pe mine altele de pe acest topic:
Nr. inscriere: ~3800
Primit contract pe 16 dec., trimis imediat catre ei tot pe 16.
Pe 18 am primit si contractul si banii.
23.12 – bani cheltuiti (laptop + telefon) + completat raport de progresDe asemenea achizitia a depasit 9679 RON.
Am platit un produs intreg (laptop) celalalt produs diferenta (9679-laptop) prin ordin de plata, restul platii prin card la sediul furnizorului.La rubrica nr. contract am luat legatura cu furnizorul si i-am prezentat situatia. I-am cerut un contract de vanzare-cumparare cu numar si data. S-a rezolvat imediat.
Pentru plata efectuata cu adaos din bani personali, am calculat TVA si pretul fara TVA pentru suma din ordin. Factura e pentru pretul intreg.Succes in toate. Multumiri domnului Constantin!
-
Dupa o conspectie atenta a pretului la mai multe site-uri, eMAG a fost cel mai ieftin pentru ce imi doream eu. Sunt profesionisti, intotdeauna am avut numai experiente bune cu ei. Ca mai sunt momente cand dau gres fata de unii, asta e, se mai intampla.
Cel putin cu contractul, in doua zile m-au rezolvat, desi au zis ca nu stiu nimic despre acest microgrant si se vor interesa. -
Pentru informarea tuturor, inclusiv a @Constantin, așa cum Comisia Europeană a aprobat OUG 130/2020 prin decizia SA.58166 (am vrut să pun link-ul, dar n-a mai apărut deloc comentariul), și-a dat deja acordul (prevăzut la art. II alin. (2)) pentru modificările introduse de OUG 199/2020 prin decizia SA.59970.
-
Comentariile cu link-uri sunt puse automat in moderare. Referitor la OUG 199 si aprobarea Comisiei Europene, exista principiul care afirma ca o lege nu se aplica retroactiv. Asadar, OUG 199 nu are nicio relevanta pentru cererile depuse in prima sesiune de alte forme de organizare ale profesionistilor – II, IF, Profesii Liberale. As fi vrut sa fie altfel, dar nu este.
-
-
Și care este legătura cu retroactivitatea? Dacă procesau cererea atunci și o respingeau, da, era bun respinsă, dar o procesează de abia acum când deja e în vigoare o altă lege. Din păcate, interpretați situația juridică (în speță, neretroactivitatea) precum un contabil și la repezeală aș interpreta-o și eu la fel precum un inginer, dar am găsit interpretări ale Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în situații echivalente care privesc lucrurile altfel, respectiv se aplică noua reglementare pe principiul securității juridice, același din care izvorăște și neretroactivitatea.
-
@Patricia Stiu ca unele produse merg, altele nu. Cred ca trebuie sa fii atenta sa nu fie un magazin partener, ci vândute de emag
-
Buna seara,
Va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat. Am pentru PFA numarul de inregistrare 2400, nu am primit niciun raspuns, niciun mail, nimic. Am urmarit ocazional comentariile de pe aici, am vazut ca majoritatea au primit banii sau raspuns. Oare ar trebui sa sun? sa fac o contestatie? sa mai astept ? HELP! -
@SATAN
Cum mă aștept să îmi respingă și mie contestația pe același criteriu, am luat deja legătura cu un avocat bun de drept internațional, cu care colaborez strâns, din Spania, ca să ticluiască jalbă către Înalta Poartă.
Așa e tradiția multiseculara la noi la rumâni și nu o să mă dezic eu de bunele obiceiuri demult împământenite.
În niciun caz nu o să mă duc cu jalba la slujbașii lui Vodă, că o altă vorbă la noi grăiește cum că „corb la corb nu-și scoate ochii”.De mai aflu ceva nostim, vă voi spune,
Nicolae -
@RUXANDRA
Dacă pe mine mă întrebați, nu am de gând să mă adresez niciunei autorități românești,
Am să mă adresez direct la Bruxelles (Înalta Poartă). Ei dau galbenii, ei trebuie să știe ce face beneficiarul cu banii lor.
Problema nu e de a primi/nu primii cei 2000 euro care mi se cuvin de drept în temeiul legii.
.
Dacă e nevoie cheltuiesc eu suma aia numai pentru a se înțelege cât de cât de către slujbașii lui Vodă că nu pot face chiar orice pe lumea asta.Toată lumea deturnează fonduri UE la un anumit nivel. Dar chiar să iei și de la gura săracului este deja prea mult pentru Zenul meu
Cumva trebuie să ne găsim și noi drumul către secolul ăsta, sau măcar către ăl trecut, nu putem rămâne la nesfârșit în epoca fanariotă. Eu tot nu pot să admit că suntem guvernați de un grup infracțional organizat compus din nelegiuiți la vârf care dirijează incompetenți la bază.
Nicolae
-
Buna tuturor,
Initial cererea mea a fost respinsa, iar dupa ce am depus contestatie in urma cu 12 zile, spre fericirea mea azi am primit e-mail si notificare pe platforma cum ca cererea mea a fost aprobata.
Acum dupa contestatia facuta avand cererea aprobata, voiam sa completez contractul si sa le trimit contractul semnat insa spre surprinderea mea, la sectiunea Contracte nu imi apare nimic, nici sa descarc nici sa depun nu pot nimic.
Oare trebuie sa astept contractul din partea lor? Sau trebuia sa-mi apara direct la sectiunea Contracte?
Multumesc!
Seara frumoasa!
-
@Calin, contestatia mea pare a fi acceptata. Insa am sunat la ei deja de 2x azi si nu-mi poate da nimeni o explicatie de ce nu-mi apare butonul pentru generarea contractului. M-au pus sa le trimit capturi de ecran. Acum astept!
-
30 decembrie
„Dosarele au fost repartizate la cele 9 agenții din subordinea ministerului pentru a fi procesate mai repede. Iar împărțirea s-a făcut pe calupuri. Astfel încât procesările nu s-au mai făcut în ordinea înscrierilor. Primii procesați au fost cei care erau la începutul calupurilor și nu neapărat cei care au solicitat primii. În momentul de față mai sunt aproximativ 500 de cereri de procesat pentru schema 1 iar banii au plecat deja în bănci, astfel încât, toți cei care au aplicat și au fost admiși vor primi banii”, a scris, pe Facebook, ministrul Claudiu Năsui. -
Dupa nenumarate telefoane la diferite agentii am primit un raspuns din partea lor doar sa-mi inchida gura. Nimeni nu a putut sa-mi explice concret de ce nu am primit contractul in ciuda faptului ca cererea/contestatia mea a fost acceptata (mentionez ca am primit si Decizia de Acceptare). Singurul raspuns care mi l-au dat este ca trebuie sa astept …
Cum zice colegul, poate la anu. Va doresc un an nou fericit tuturor!
-
Salutare tuturor!
Initial am fost declarat respins (un motiv legat de data infiintarii), am depus contestatie in aceeasi zi cand am primit respingerea, si azi am primit email ca in urma evaluarii cererea mea a fost aprobata. Va doresc mult succes si sa aveti si voi raspunsuri favorabile la contestatii. 🙂-
@Mihai B. ti-a aparut si contractul in sectiunea Contractare? Sunt si eu in aceeasi situatie, in data de 27.12.2020 am primit email si notificare pe platforma cum ca cererea mea a fost aprobata dupa contestatie insa nici pana in ziua de azi nu am primit contractul.
-
-
-
@RADU Salut. In cazul meu, data de infiintare a fost in noiembrie 2019. În contestație m-am legat strict de ce am primit în Decizia de respingere automată, „societatea nu este eligibilă deoarece nu îndeplinește condiția privind data înființării conform Art. 6 (1), lit. a din OUG 130/2020 coroborat cu Art. 3.2 (3) lit. a din Procedură”. Am citit cu atenție articolele menționate din OUG și din Procedură și am observat că nu este scris absolut nimic legat de data înființării. Ba mai mult, legat de PFA este menționată o excepție, că data începerii activității poate să fi fost până în februarie 2020, sau ceva de genul.
-
Mica statistică: am depus pentru 5 entități, 3 contracte plătite (2 PFA și 1 SRL)… respins un II …un SRL in stadiu inițial „transmis”
-
Buna ziua! Serviciile de contabilitate intra la litera b) „datorii curente şi restante faţă de furnizorii curenţi, inclusiv faţă de furnizorii de utilităţi potrivit
contractelor încheiate;”. Pentru CAS, CASS si impozit nu avem un raspuns clar, in scris. In opinia mea, CAS-ul nu se poate plati pentru ca este deductibil. Ar fi bine ca macar CASS si impozitul sa se poata plati. -
@Cosmin P. Multumesc de info, mare domn 😀
-
@ALIN Eu am avut PFA infiintat in noiembrie 2019, si am depus cererea in octombrie 2020. Deci nu am avut un an complet. Desi am primit ”Respins” initial exact pe motivul legat de data infiintarii, in urma contestatiei am primit ”Aprobat”. Textul de lege spune asa „au desfasurat activitate curenta/operationala pe perioada a cel putin unui an calendaristic inainte de data depunerii cererii de finantare, cu exceptia PFA/CMI pentru care inceperea activitatii poate sa fi avut loc pana la data de 1 februarie 2020.”
Deci legat de Exceptia pt PFA nu este mentionat nimic ca trebuie sa fi avut legatura cu orice activitate legata de Covid. Si nici de data infiintarii nu este mentionat nimic, pt PFA. Doar legat de data inceperii activitatii, cel tarziu 1 februarie 2020. De asta m-am legat in contestatie, si mi-au dat dreptate. -
Salut Radu! Am scris asa:
„Va rog sa reevaluati cererea mea. Am citit articolele mentionate in Decizia de respingere, din OUG și Procedură. Nu este mentionat nimic legat de data infiintarii. Subliniez partea „cu exceptia PFA/CMI pentru care inceperea activitatii poate sa fi avut loc pana la data de 1 februarie 2020.” Am inceput activitatea in noiembrie 2019, iar la momentul semnarii contractului de finantare o sa am chiar mai mult de 1 an de activitate. Conform OUG si Procedurii consider ca sunt eligibil.” Am incercat sa fiu cat mai scurt si mai clar in limita caracterelor. Nu am atasat niciun document. Sper sa iti fie de ajutor si sa fii acceptat in urma contestatiei.
-
Ca sa vedeti cata dezorganizare…
Pe 4 ianuarie am primit email (dupa contestatie) „Salut. Cererea de finanțare … a fost acceptata in urma evaluarii”.
Azi, pe 8 ianuarie am primit email „Salut, Contestația aferentă cererii de finanțare depusă….a fost acceptata.Cererea va intra în reevaluare.”In mod logic, primul email ar fi trebuit sa fie legat de contestatie ca a fost acceptata si apoi ca a fost aprobata cererea. Asa ce sa mai inteleg? Ca dupa ce am primit email ca a fost Acceptata cererea de finantare, acum exista posibilitatea sa nu mai fie? :))
-
@Mihai B., am primit si eu azi acelasi email. Vezi ca la sectiunea Contractare pe platforma ti-a aparut contractul, dupa introducerea IBAN-ului vei putea semna contractul si il vei putea semna iar apoi poti trimite inapoi ca sa-l semneze si ei.
Bafta!
-
-
@ALIN, inteleg interpretarea ta. Dar totusi este o interpretare. Cat de greu ar fi fost pentru ei sa scrie „Cu exceptia PFA/CMI de la Art 5.alin(1) lit.c) (care au fost implicati in chestii legate de Covid)”? Cred ca daca asta ar fi vrut ei, ar fi mentionat.
Eu personal cred ca e vorba de toate PFA-urile la acea exceptie. Chiar am mai intalnit colegi in situatia asta. Si am primit contractul pana la urma, si nu sunt singurul. 🙂
Toate cele bune! -
@ADI, salut.Am postat si mai jos intr-un comentariu cum am formulat contestatia. A fost Acceptata, intre timp am primit si contractul semnat de MEEMA, mai astept doar sa intre banii in cont. Am scris asa in contestatie (poti modifica textul sa se potriveasca pt situatia ta).
„Va rog sa reevaluati cererea mea. Am citit articolele mentionate in Decizia de respingere, din OUG și Procedură. Nu este mentionat nimic legat de data infiintarii. Subliniez partea „cu exceptia PFA/CMI pentru care inceperea activitatii poate sa fi avut loc pana la data de 1 februarie 2020.” Am inceput activitatea in noiembrie 2019, iar la momentul semnarii contractului de finantare o sa am chiar mai mult de 1 an de activitate. Conform OUG si Procedurii consider ca sunt eligibil.”
Sper sa iti fie de folos, si mult succes! Sa nu uiti sa depui contestatia in termenul limita.
-
@MIHAI B., dupa ce primim contractul semnat de la MEEMA, nu mai avem nimic de facut decat sa asteptam banii, corect? Sau mai trebuie sa facem ceva? Ideea este ca mie inca nici acum nu mi-au deschis contul de microgrant cei de la BT, tot astept, ma gandesc ca il vor deschide acum pe baza contractului si listei actualizate de la minister.
Multumesc!
-
@Cristian T. Salut! Trebuie doar sa asteptam. Eu am contactat banca (BT) si mi-au spus ca o sa deschida ei contul de microgrant cand primesc notificare de la minister. Si am fost sfatuit sa introduc IBANul contului de PFA. Asa am primit contractul, l-am semnat si l-am primit semnat. Mai avem doar de asteptat. 🙂
-
@Mihai B. asa am procedat si eu!
-
-
-
-
PFA si profesionistii care sunt nemultumiti de refuzul autoritatii la cererea de microgrant pe motive de „CAEN neeligibil” si doresc actiune in contencios la Tribunalul competent de care apartin sectia administrativ si fiscal ii pot ajuta cu draftul actiunii .Taxa de timbru este de 50 de lei.Sfatul meu este sa mergeti in instanta pentru dreptate si nu in facebook
-
Salut Radu. Imi pare rau sa aud asta. Exact cum spui, in articolele respective nu este mentionat nimic de Covid. Eu pe asta m-am bazat, am trimis textul care l-am postat si mai jos in comentarii, si mi-a fost acceptata contestatia. Am primit si contractul semnat de MEEMA. E aiurea cum stabilesc ei asa criterii de departajare fara niciun temei…
-
@Alin Inteleg perfect ce spui. Dar motivul respingerii face trimitere la doua articole Existente: unul in OUG si unul in Procedura, care sunt la fel. Sunt la dispozitia tuturor si pot fi verificate.Mai exact acesta e articolul.
Art.6a OUG 130 6 aug-2020-705-pag-12-din-32 (pt cine vrea să verifice în MO):
Art. 6 – Microgranturile prevăzute la art. 4 alin. (1) se acordă, pe bază de contract de acordare a ajutorului de stat, beneficiarilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:
a) au desfășura activitate curentă/operațională pe perioada a cel puțin unui an calendaristic înainte de data debunerii cererii de finanțare, cu excepția PFA/CMI pentru care începerea activității poate să fi avut loc până pe data de 1 februarie.Și aici se încheie TOT la ceea ce fac ei referire în decizia de respingere. Fără nicio interpretare, ei clar nu au menționat nimic legat de situația covid. Din textul de lege, reiese suficient de clar zic eu, că toate PFA-urie beneficiază de excepția respectivă, cu începerea activității până în 1 februarie 2020. Cât de greu ar fi fost să continue fraza „dacă PFA/CMI a fost implicat în contextul Covid”? Dar nu făcut-o.
Părerea mea e că evaluatorii trebuie să se bazeze pe textul legii în vigoare, publicată în MO, și nu pe un Q&A sau alte instruiri care nu au un fundament legal.
@RADU sincer îmi pare rău.. Se poate vedea clar că e vorba de o chestie subiectivă, pe care fiecare dintre evaluatori o poate interpreta cum vrea.. Eu nici nu știu ce să mai cred. Am primit contractul, l-am semnat, l-am primit semnat și de MEEMA, aștept să intre banii în cont. Mai există vreo posibilitate să-mi anuleze contractul?
-
@Mihai B. ai vreo veste despre contul de Microgrant si banii? Ti s-a deschis contul? Ai primit banii? Eu inca tot astept sa mi se deschida contul … Astept de aproape 2 saptamani …
-
Buna ziua,
a aparut un Q&A nou pe site-ul imm.gov.ro
http://www.imm.gov.ro/ro/2021/01/21/qa-informatii-utile-granturi-imm-2/In care lipseste acel „si nu pe CNP”:
Se pot plăti datorii la bugetul de stat din banii de granturi?
Da, din banii de grant se pot plăti impozite și taxe către bugetul de stat, inclusiv contribuții salariale, CAS, CASS, impozit pe dividende, impozit pe venitul microîntreprinderilor, impozit pe profit. În privința contribuțiilor datorate pentru PFA, sunt eligibile cele în numele PFA, pe CNP. Nu sunt eligibile taxele și impozitele la bugetul local și amenzile de orice fel.
-
-
Constantin a scris o nouă postare:
10 Comments-
Buna ziua! Persoanele care au platit obligatiile fiscale la 2019 beneficiaza de bonificatii daca depun declaratia rectificativa. Sumele platite in plus reprezentand bonificatiile pot fi utilizate pentru stingerea unor obligatii fiscale viitoare (de exemplu pentru 2020) sau pot fi restituite daca se depune cerere de restituire.
-
Buna ziua! Norma anuala de venit pe fiecare camera sau sistem real de impozitare daca va este convenabil. Puteti sa recaculati pe perioada de activitate.
Daca nu va descurcati noi avem serviciul de completare a declaratiei unice. -
Buna ziua! Am radiat PFA pe 4/11/2020, si mi-au spus de la Finante ca trebuie sa depun declaratie rectificativa. Toate bune si frumoase, am selectat rectificare, am selectat ca e pt anul 2020 pentru PFA cu norma de venit, am pus data inchiderii PFA si am recalculat la 310 zile din 366. Toate datele mele personale sunt corecte, am incercat sa o transfer de 4-5 ori, si de fiecare data am primit email ca declaratia contine erori, dar nu zice ce erori… Ce fac gresit? Multumesc!
-
Proiect cu noua versiune a Declaratiei Unice 2020, care prevede bonificatii, a fost publicata. Apar mai multe rubrici pentru rectificarea declaratiei depuse, iar sectiunea 1.5 este completata cu doua subsectiuni speciale pentru calculul bonificatiilor:
-
Constantin a scris o nouă postare:
1 Comment-
Buna ziua! Pentru taxe locale amnistia se acorda daca este aprobata de consiliul local: OUG/69 „(1) În cazul obligaţiilor bugetare restante la data de 31 martie 2020 inclusiv, datorate bugetelor locale, prevederile prezentului capitol se aplică de către unităţile administrativ-teritoriale, opţional, cu condiţia ca aplicarea acestor prevederi să fie stabilită prin hotărâre a consiliului local.„
-
-
Constantin a scris o nouă postare:
43 Comments-
Mulțumim. Foarte frumos, numai că am înțeles de la un contabil că ANAF nu a fost în stare să acorde/calculeze corect bonificațiile din 2018 si acum apar ca neplătite sumele întregi datorate și curg dobânzile/penalitățile. Chiar și mie mi s-au ‘spart’ unele sume plătite pentru ceva și mi s-au transferat în alt cont. La momentul respectiv nu am înțeles dar cred că au completat ei suma pe care eu o platisem minus cei 10% (bonificația) si probabil lor le apărea că nu am plătit suma corectă…
Din câte înțeleg programul ANAF nu are funcționalitatea necesară pentru acordarea bonificațiilor. Și oricum multe persoane au plătit deja sumele întregi până acum… Corect este să primească și acestea o formă de bonificație. -
Buna ziua.
Cei care au achitat deja in totalitate si au si trimis decalratia unica pe 2020, mai pot face ceva ? -
Buna ziua,
ati mentionat in articol ca „Pot beneficia de bonificatii doar daca depun o declaratie rectificativa la declaratia depusa cu venitul realizat in 2019.”.
Ce se intampla in cazul PFA cu norma de venit ?
Noul formular A1.0.2/21.04.2020 specifica in clar „pentru anul 2020” la Capitolul II. Va trebui sa depunem o Decl.rectificativa pe formularul valabil in anul 2019 (versiunea A2.0.11/06.06.2019) si sa completam acolo Capitolul II ?Multumesc!
-
p.s.: in OUG 69/14.05.2020 nu am gasit nicaieri mentionate „norma de venit” sau „capitolul II” ci numai ” Capitolul I” (la art.II alin (4) si (6) … or Capitolul I din DU nu e pentru cei cu norma de venit
-
Oare ma puteti ajuta cu o lamurire?
Conform OUG a) pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate
aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data 30 iunie 2020 inclusiv;Inteleg ca bonificatia de 5% (10% in total cu cea pt depunerea declaratiei online) se calculeaza din ce a fost de platit pentru 2019 (considerand ca e platit deja). Dar aceasta bonificatie se adauga pentru ce urmeaza a fi platit aferent 2020?
Deci declaratia ar trebui depusa ca rectificare pentru contributiile datorate pt. 2020 la care se adauga cei 10% calculati din ce a fost platit pentru 2019?Multumesc!
-
Buna ziua! CAS se deduce cf art 118 din Codul fiscal. Pentru mai multe informatii legat de contabilitate unei PFA va recomand Ghidul complet de contabilitate in sistem real.
-
Buna seara. Sunt PF cu norma de venit. Am completat noul formular conform punctului „4. Persoanele fizice care obţin venituri anuale pentru care există obligaţia completării şi depunerii numai a declaraţiei prevăzute la art. 120 din Codul fiscal”.
Am depus online dar recipisa mi s-a intors cu erori:
„Au fost identificate urmatoarele ERORI:
E: validari globale
eroare regula: R_MULTI_INIT: A mai fost depusa o declaratie initiala valida pentru aceeasi perioada”A mai intampinat cineva problema asta? Oare cum se poate rezolva?!
-
Buna seara! Da, am mai fost contactat de o persoana cu aceeasi eroare. Nu am avut ocazia sa depun rectificativa doar pt norma de venit. Am avut norma de venit si contract de chirie in valuta pentru care se rectifica si capitolul 1 din 2020 si nu am avut erori la depunere. Am observat ca declaratia retine informatii chiar daca (aparent) le-am sters. Incercati astfel: descarcati declaratia din nou, puneti bifa direct pe Declarație pentru aplicarea bonificației în cazul contribuabililor care obțin venituri anuale pentru care există obligația completării și depunerii numai a declarației prevăzută la art.120 din Codul fiscal completati sectiunea 1.5.2 cu bonificatiile, validati, salvati, inchideti pdf si urcati din nou pe site-ul ANAF. Daca nu merge nici asa, atunci avem o eroare in sistemul informatic ANAF; nu am gasit eroarea in structura declaratiei. E legat probabil si de mentenanta de maine dimineata.
-
-
Buna seara! Sunt PFA norma venit. Am incercat depunerea formularului conform cu instructiunile de completare de la OUG punct 2. Am primit eroarea:
Au fost identificate urmatoarele ERORI:
E: oblig_realizat (1)
eroare regula: R_NO_DATA_CAS_DATORAT: Nu exista declaratie depusa cu CAS_DATORAT!Am completat doar sectiunea
Declaraţie rectificativă privind Capitolul I ,pentru aplicarea bonificatiei. Evident am o declaratie initiala pentru care am platit deja sumele…Multumesc
-
Buna ziua!Daca aveti doar Norma de venit, nu se aplica pct 2 se aplica pct 4. Debifati Declaraţie rectificativă privind Capitolul I ,pentru aplicarea bonificatiei si puneti bifa la prima de sub aceasta rubrica: Declarație pentru aplicarea bonificației în cazul contribuabililor care obțin venituri anuale pentru care există
obligația completării și depunerii numai a declarației prevăzută la art.120 din Codul fiscal.-
Buna ziua! Pentru bonificatie la CASS pt venituri din dividende îmi puteți spune va rog ce trebuie sa bifez?
Am depus declarația inițială estimată pt 2019 in anul 2019 si am depus deja si DU estimată pt 2020, iar când vreau sa depun rectificativă pt 2019 pt bonificatie, îmi da eroare ca “nu exista declarație depusă cu cass_datorat” 🙁
-
-
-
Bună ziua,
Dacă am completat datele privind contribuția de asigurări sociale, de asigurări sociale de sănătate estimate pentru anul 2020, și destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat în 2019 pe venitul net în declarația depusă deja anul acesta, le completez din nou în declarația rectificativă pentru acordarea bonificațiilor, sau las rubricile goale?
Mulțumesc,
Ana
-
Bună ziua. Tocmai am completat declarația rectificativă. Dacă ați putea să îmi confirmați că am procedat bine, aș aprecia foarte mult. Eu am depus deja declarația unică anul acesta în martie și am plătit și toate obligațiile conform declarației respective în aprilie. Sunt traducător, deci profesie liberală, impozitată în sistem real. Am bifat la lit. B «Date privind secţiunile completate», apoi am completat Sumarul obligaţiilor privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate, pentru anul fiscal 2019 cu valoarea impozitului, a CAS-ului și a CASS-ului pe care le-am stabilit și plătit pe 2019. Practic doar atât trebuie completat nu? Și bineînțeles datele mele de identificare de la început. Mulțumesc nespus pentru ajutor și pentru activitatea dvs.
-
Multumim pentru informare! Foarte greu de gasit cei de la ANAF astazi. Sunt mai multe erori de rezolvat, dar si de clarificari avem nevoie. In special pentru cei cu mai multe categorii de venituri, cand unele se declara numai la capitolul 2 din 2019 si altele se definitiveaza la capitolul 1 din 2020. De exemplu: la venituri din chirii in valuta, situatia cu CAS si CASS estimat in 2019. Iata cum arata o declaratie cu cas si cass estimat in 2019 si cu definitivare impozit in 2020 – un test, cu declaratia valida si recipisa fara erori dar care nu respecta strict Ordinul 1107.
-
Bună ziua,
Sunt PFA in sistem real. Anul trecut am avut venituri sub nivelul salariului minim dar am OPTAT pentru plata contributiilor la sanatate si pensie. NU am depus anul acesta inca declaratia unica. Am cateva intrebari:Din cate inteleg, trebuie sa bifez ambele SUBSECȚIUNi I.5.1 și I.5.2 cu Sumarul obligaţiilor , iar la prima subsectiune completez DOAR datele privind impozitul pe venitul realizat, iar la a doua subsectiune completez datele privind contributiile platite. Mai bifez SECȚIUNEA I.3 cu ambele subsectiuni privind contributiile de asigurari sociale, sau bifez si completez doar SECȚIUNEA I.5 Sumarul obligațiilor privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate, pentru anul fiscal 2019 – pentru ca am optat eu pentru plata lor desi am avut venituri sub salariul minim?
Vă multumesc.
-
Buna ziua!
As avea si eu o intrebare pe care n-am vazut postata. PFA-urile care au un venit net mai mic decat venitul minim, si platesc la CASS jumatate, oare mai primesc si bonificatii la aceste contributii?
Multumesc pentru raspuns. Eva-
Buna ziua! Da, beneficiaza de bonificatie. Vedeti un exemplu de completare in acest articol, DU cu boniificatia pentru CASS platit de persoanele care nu obtin venituri. Ajustati cf situatiei dvs si depuneti. https://gestiunepfa.ro/contributia-de-asigurari-de-sanatate-cass-pentru-2020/
-
-
Buna ziua, am cumparat ghidul astazi, in acesta se specifica in mod clar ca pentru a declara veniturile anului 2019 nu se bifeaza declaratie rectificativa, insa in formularul descarcat tot astazi de pe site la Capitolul I nu se poate declara decat daca bifezi rectificativa. Precizez ca eu nu am mai depus in 2020 nici o alta declaratie, doresc sa depun declaratie pentru veniturile din 2019 in sistem real si estimativa pentru 2020. Nu stiu cum sa fac. Am vorbit la ANAF si mi-a spus ca bifez rectificativa doar daca am mai depus o declaratie, dar eu nu am mai depus. Va multumesc!
-
Este greu de stabilit, intr-o sectiune de comentarii sau prin mesaje scurte, pe care le tot primim, care este solutia corecta in cazul declaratiei cu bonificatii. Pentru completarea corecta, trebuie vazuta declaratia din 2019, cea din 2020 daca s-a depus, daca nu s-a depus trebuie vazute veniturile de definitivat/estimat in 2020. Cu atat mai mult daca s-a depus si o declaratie unica pentru bonificatii, trebuie verificat si duplicatul de pe site-ul ANAF. A oferi o solutie aici, fara o verificare a documentelor de mai sus inseamna a merge la ghici, a ne da cu parerea… Asa cum am zis si in emailul trimis astazi, riscati sa transmiteti eronat informatii catre ANAF. Va puteti informa corect accesand unul din ghidurile noastre sau puteti continua sa cautati o solutie pe internet. Din pacate noi nu ne putem asuma o solutie punctuala pe fiecare caz. Multumim pentru intelegere.
-
@Remus. Mersi Remus de clarificari! Ca sa sumarizez: pentru norma venit cu taxele platite deja bifez numai bifa 3 <> si completez I.5.2, corect?
Daca fac asta si descarc din SPV datele care au ajuns la ei, sumarul pe 2019 e OK cu tot cu bonificatii – impozit venit, CAS, CASS. DAR, nu exista nicio alta informatie pe 2019 cum s-a ajuns la acele numere (aka 10% norma venit, etc…) Toate acele campuri sunt NECOMPLETATE. Intrebare: mai trebuie completate din nou si acele campuri? In ordin scrie ca nu, dar rectificativa asta face sterge tot capitolul si trebuie sa o iei de la capat. Poate ca supra-analizez eu…
-
Am reusit in sfarsit :))) !!!
Am fost in aceeasi situatie. Norma de venit, bifat a 3-a bifa, completat I.5.2 -> eroare „R_MULTI_INIT: A mai fost depusa o declaratie initiala valida pentru aceeasi perioada”.Intr-un final am reusit sa vorbesc cu cineva de la ANAF (la persoane fizice, nu juridice!!). M-a lamurit de unde e eroarea.
In DU initiala pe 2020 (depusa in martie) am completat la Capitolul I sectiunea I.6 (Destinatia 3,5% din impozit …).Solutia: Se bifeaza prima si a treia bifa. La I nu se mai completeaza nimic (o sa dea un avertisment dar e ok) -> se sterge I.6 din DU initiala. Din a 3-a bifa se sare la I.5.2 si se completeaza sumele din 2019 si se aplica bonificatiile.
Am depus si recipisa s-a intors „fara erori” !! 🙂
Sper sa va fie de folos!
-
-
Constantin a scris o nouă postare:
4 Comments-
sunt PFA IN SISTEM REAL ,
EU AM OBTINUT VENITURI SUB PLAFONUL DE 12 SALARII MINIME BRUTE PE TARA SI AM OPTAT PENTRU PLATA CASS CONFORM CODULUI FISCAL 6 luni X 10% DIN SALARIU MINIM BRUT.
ACEST CALCUL E VALABIL SI ANUL ASTA? CA SA POT RAMANE ASIGURAT IN SISTEMUL DE SANATATE PUBLIC SI ANUL ASTA. -
Buna ziua! Nu aveti nimic de completat pe partea de contributii la capitolul 1 din declaratia unica din 2020. Defintivati doar impozitul pe venit. Mai multe informatii gasiti in Ghid pentru contabilitatea activitatilor independente impuse in sistem real
-
-
Constantin a scris o nouă postare:
17 Comments-
Eu o sa imi suspend activitatea in iulie pentru ca o sa intru in concediu crestere copil. Banuiesc ca pana atunci nu o sa fie gata noua declaratie unica, o sa fie mare distractie. De asemenea, nu imi dau seama daca valoarea indemnizatiei de somaj se va lua in calcul la stabilirea valorii indemnizatiei de crestere copil sau daca o sa considere pentru perioada respectiva ca am avut venituri 0. Aveti ceva ganduri legate de acest lucru
-
NU, declaratia cu rubrici dedicate pentru indemnizatie, va fi publicata prin ianuarie 2021. Eu as reintroduce bonificatia pentru plata anticipata (doar aceasta – 10%) a obligatiilor fiscale din 2020 printre care si obligatiile datorate pentru indemnizatia pfa. Ar face rost de bani la buget si contribuabilii ar castiga bonificatia.
Pana acum nu am auzit nimic de introducerea venitului din indemnizatie la calculul indemnizatiei de crestere copil.-
E o bataie de joc cu bonificatia.Eu nici pana la ora actuala nu am primit acest drept.Deci sunt obligat sa fac o cerere de restituire pt. a-mi recupera banii.Eu sincer, nu le mai platesc nimica anticipat ca sa obtin aceasta bonificatie, ca forma de protest.Ce exemplu da statul la respectarea legii, si cu aceasta ne demonstreaza inca odata cat de mult respecta contribuabilul bun platnic.Dar cand este sa ne ia banii, ne executa silit,ne penalizeaza, nu accepta nici o intarziere.
-
-
-
-
Pentru venituri din activitati independente nu platesc CAS, dar platesc pentru indemnizatie. Pana anul viitor o sa vedem exact care sunt si cum se platesc aceste obligatii.
-
-
buna ziua,
indenmizatia se trece in registru de plati si incasari in valoare bruta pe care am primito?
dar la calculul valorii brute sau nete obtinute din activitatea profesionala nu se ia in considerare?
eu am obtinut venit sub 12 salarii minime si nu am mai platit CAS doar CASS 6×10% si impozit in situatia asta cum se procedeaza sunt obligat sa platesc CAS si CASS pentru un an intreg/ -
Buna ziua! Am facut referire la veniturile din salariu pentru ca sa se inteleaga mai usor care sunt si cum se calculeaza contributiile si impozitul de plata. Dar, ca sa fie clar, indemnizatia nu este venit din salariu si nici alt tip de venit caruia sa i se aplice scutirile din codul fiscal, de care vorbiti dvs. In OUG 132 formularea este:
(3)Pentru indemnizaţia prevăzută la alin. (1) se datorează impozit pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate, în cotele prevăzute în Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, sau potrivit reglementărilor specifice, în cazul profesioniştilor asiguraţi în sisteme proprii de asigurări sociale.
-
-
Plata obligatiilor fiscale prin intermediul Ghiseul.ro
Contribuabilii persoane fizice titulari de activitati independente : PFA, II, IF, Profesii Liberale pot achita contributiile sociale si impozitul si prin intermediul portalului guvernamental Ghiseul.ro cu cardul bancar.
Ghiseul.ro este un portal care faciliteaza plata taxelor,…Citește mai mult
-
Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.…Citește mai mult
-
Constantin a scris o nouă postare:
10 Comments-
Buna ziua! In 2018 au fost promise doua bonificatii celor care au depus Declaratie Unica … una de 5% pentru depunerea in format electronic pana la termen si una de 5% pentru plata impozitului si a contributiilor pana la 15.12.2018. Daca cea de a doua bonificatie s-a putut deduce prin DU despre prima a ramas ca va fi acordata ulterior. Se mai stie ceva despre aceea bonificatie?
-
Buna ziua! Un insepctor ANAF verifica daca indepliniti conditiile de acordare si va calculeaza bonificatia. Trebuie sa o vedeti in Situatia obligatiilor de plata. Daca nu apare luati legatura cu ANAF.
-
-
Buna ziua!
1. Contributia de sanatate (CASS) pentru 2020 cand se va plati? Se mai respecta regula prin care poate fi platita anul urmator, asa cum este CASS pentru 2019, cu termen de plata 25 mai 2020?
2. CASS este cheltuiala deductibila pentru anul 2020, cuprinsa in DU? -
Nu am intalnit situatia exemplificata de dvs pana acum. Dar e posibil. In obligtiile de plata sumele sunt evidentiate dupa scadenta lor, pe fiecare an. Probleme au fost cu regularizari sau cu bonificatii neacordate, dar nu cu plata in avans a impozitului estimat.Asta ar fi insemnat ca aproape toti contribuabilii sa aiba restante si pentalitati. Dar nu exclud situatia aberanta de care vorbiti. Nu m-ar mira!
-
Buna ziua,
Anul trecut am platit toate contributiile – impozit, CAS, CASS – intr-un cont unic. Acum vad ca apar conturi diferite pentru fiecare tip de contributie.
Trebuiesc platite separat?
Pe de alta parte, prin Ghiseul.ro exista un singur buton de plata pentru toate contributiile.
Ne puteti lamuri in aceasta privinta?
Multumesc anticipat!
-
Buna ziua,
Depun DU doar pentru veniturile din dividende, pentru plata CASS. Am depus pentru anul 2019 un venit estimat (mai mare decat 12 salarii minime) insa nu dividendele real ridicate(pentru ca nu aveam de unde sa stiu). De la ANAF mi s-a spus ca in mod normal, chiar daca valoarea CASS-ului nu se modifica, trebuie sa corectez valoarea venitului deoarece aceasta nu este corecta si deci sa depun rectificativa. Acum eu nu prea sunt sigura ce rectificativa sa depun: rectificativa pentru DU 2018/2019 adica cea depusa initial si rectificat estimatul pentru 2019 cu valoarea reala sau rectificativa la DU 2019/2020 in care sa corectez 2019 cu venitul realizat?
Eu inclin sa cred ca ar fi corecta prima varianta…dar as mai fi vrut o parere!Multumesc!
-
Bna ziua
Pe declaratia depusa anul trecut a fost bifat la estimat norma de venit.Corect era sa fie bifat la venituri în sistem real, iar acum la depunerea declaratiei corect imi da eroare. Pentru ca la depunerea finala a anului 2019 acum în 2020 ne dădea eroare ca venitul real nu poate fi mai mare decât cel estimat. Cum se poate corecta …??
Multumesc,
Mircea Nistor, agent asigurari.
-
-
Constantin a scris o nouă postare:
137 Comments-
Buna ziua ,
Multumim pentru indrumari. Am o intrebare
Contul bancar in care se primeste somajul tehnic ptr. PFA
trebuie sa fie personal (deschis pe CNP)sau contul PFA
(deschis pe CUI).Majoritatea PFA nu avem conturi bancare.-
Functionarii de la ANOFM spun ca trebuie sa aveti cont deschis pe PFA, desi ordonanta 30 nu spune clar acest lucru.
In opinia mea puteti sa-l dati pe cel de pe persoana fizica, cu care ati lucrat pana acum. Dati-le un telefon.
E absurd sa ceri acum un cont bancar deschis pe PFA, or sa renunte in cateva zile.
Drepturile de autor au cont de PF.
-
-
Bună ziua! Soția- pensionară – are un cabinet individual de psihologie care și-a încetat de facto activitatea odată cu apariția interdicțiilor de circulație. Poate beneficia de indemnizația pentru profesioniști conform Ordonanței nr. 32? Vă mulțumesc!
-
Da, si pe mine ma intereseaza daca trebuie trimisa solicitarea la adresa de e-mail unde are domiciliu persoana fiica sau unde este inregistrat Sediul Social?
-
Buna ziua, indemnizatia pentru PFA este valabila si daca persoana in cauza are mai multe locuri de munca? Dintre acestea unul fiind pastrat cu salariu integral pe perioada starii de urgenta.
Multumesc -
Sunt profesie liberala, psiholog. Pe langa clientii persoane fizice, aveam un contract de prestari servicii cu o firma care s-a inchis pe aceasta perioada si astfel veniturile mele s-au diminuat consistent. Scazand interesul pentru aceste servicii + clienti care si-au redefinit prioritatile si au amanat sedintele de psihoterapie, o sa ajung sa castig doar cateva sute de lei pe luna. Intrebarea mea este daca ma incadrez in aceste conditii ca beneficiar al acesteu masuri? Ar trebui sa renunt si la acei clienti de la 1 aprilie si atunci sa nu am niciun venit pentru a beneficia? Cum fac dovada ca activitatea mea nu mai functioneaza din cauza COVID? Nu inteleg clar din textul ordonantei daca noi psihologii titulari de cabinete individuale ne incadram, dar Colegiul Psihologilor spun ca da.
Multumesc! -
Aveti idee ce se intampla daca activitatea scade cu 70-80-90%? Daca de prevede un astfel de scenariu este mai indicat sa nu desfasuram deloc activitate? Ma gandesc ca daca intra 2-3 comenzi din care as realiza venit de 200-1000 lei mai degraba nu le onorez ca sa ma incadrez in conditiile somajului tehnic? sau poate ar fi posibil sa se primeasca doar suma diferenta pana la valoarea indemnizatiei?…
-
Buna ziua! Ca sa primiti indemnziatia activitatea se intrerupe total din cauza starii de urgenta, nu artificial. Daca aveti incasari nu va incadrati la indemnizatie. Verificati criteriile din articol, cititi ordonanta 30 si luati o decizie. Dar nu va omarati afacerea pentru o indemnizatie temporara. Ideea indmnizatiei este tocmai opusa intentiei dvs, anume sa ajute economia, nu s-o blocheze.
-
-
Buna ziua, trebuie sau nu trebuie sa detin cont bancar pe Intrepriderea Individuala ? Este suficient daca am un cont bancar pe numele meu ?
-
Functionarii de la ANOFM spun ca trebuie sa aveti cont deschis pe PFA, desi ordonanta 30 nu spune clar acest lucru.
In opinia ca puteti sa-l dati pe cel de pe persoana fizica, cu care ati lucrat pana acum.
E absurd sa ceri acum un cont bancar deschis pe PFA, dupa ce ani de zile s-a tolerat situatia in care cele mai multe activitati foloseau contul personal (cu care eu nu sunt de acord – dar asta e alta discutie).
-
-
Buna seara,eu am Lab.Teh. Dent.,eu ce data trec pe declaratie? data de 18 martie cand sa declarat starea de urgenta sau data la care sa dispus inchiderea cabinetelor dentare conform ordonantei militare .
-
Nu am o prevedere legala care sa va interzica sa aplicati pentru indemnizatie. Deci nu este ilegal dar poate fi imoral daca nu aveti nevoie de acesti bani. Pe de alta parte, daca justificati ca ati avut nevoie pentru sustinerea afacerii (indmenziatia are rolul de a ajuta oamenii in primul rand dar si afacerile, economia in general), puteti depune cerere.
-
Buna seara.
Am urmat toti pasii descrisi pentru completarea fisierului inteligent, dar se pare ca este muuuult prea inteligent pentru mine☺.
Dupa ce este completat, incarcat cu cele 4 imagini, salvat (prin includerea numelui in denumirea fisierului) pe PC, il deschid sa-mi vad munca si e totul in regula.
Doar ca…. am trimis fisierul pe un e-mail (tot) de-al meu, de proba. Sa vad ce primesc.
Si am primit doar primele doua pagini: cele completate si nesemnate. Celelalte sunt goale.
De ce? E posibil sa poate fi vizualizat in totalitate doar la ei?
In fisierul incarcat pe e-mailul DE PE care il trimit, se vede ok, e complet, la fel ca si pe PC (de unde l-am salvat si de unde a fost atasat la e-mail). Doar ca „ajunge” la celalalt e-mail, incomplet.
Nu stiu unde gresesc. Multumesc. -
E corect si asa! Din pacate sunt persoane care au nevoie de cei 1200 de lei si e bine sa-i primeasca, daca au intrerupt activitatea. Un alt motiv este ca economia are nevoie de acesti bani, cererea e in colaps si sprijinul acesta este un impuls pentru consum, ca sa mentina in viata afaceri – banii trebuie cheltuiti, trebuie sa circule. Toate guvernele arunca bani in economie. Totusi, in Romania putem avea o problema, daca profesionistii inchid afaceri doar cu scopul de a beneficia de indemnizatii sau cu scopul de a scapa de angajati in cazul firmelor.
-
Pai si cu ce va ajuta 300 de euro? Astazi banii sunt relativi, sunt hartie, pentru ca piata nu mai functioneaza. 50.000 de euro sunt ceva acum, puteti cumpara o apartament. peste 5 luni puteti cumpara 5 apartamente, dar ce sa faceti cu ele daca economia e in colaps. Interesul nostru comun este ca structura economica sa ramana asa cum a fost inainte de criza. 1 euro sau 1 milion de euro au o valoare doar in economia actuala. Daca nu putem prezerva economia actuala, 1 euro sau 1 milion nu mai sunt de folos. Aceste este pericolul si acesta este scopul ajutorului de stat.
-
Am descarcat PDFul, cu toate ca am incercat mai multe aplicatii, butoanele de adaugat documentele nu functioneaza, sunt active dar nu fac nimic!
-
Nu deschideti din browser, descarcati pe calculator si apoi deschideti. Daca nici asa nu merge reinstalati adobe reader.
-
Sper ca o sa fie ok ca pur si simplu sa atasez acele documente intr-un fisier ZIP si sa le trimit la adresa mentionata…
-
-
Buna ziua! Prevederile ordonantei nu sunt foarte clare si fiecare poate interpreta. Chiar si inspectorii pot interpreta astfel. In opinia mea, este suficienta declaratia pe proprie raspundere. Intreruperea activitatii prin declaratie unica (care presupune si suspendarea la Registrul Comertului) are si alte consecinte: recalcularea normei de venit, recalcularea contributiilor de plata. Nu exista prevedere care sa faca referire la plafonul de 12 salarii minime si plata contributiilor sociale.
-
Buna ziua,daca am un PFA in domeniul evaluari imobiliare si ultima lucrare/incasare a fost 17 martie dar am si un contract individual de munca cu norma intreaga beneficiez de indemnizatie ?
-
Buna ziua! Verificati aici daca sunteti profesie liberala. Ce fel de contract aveti cu „angajatorul” dvs?
-
Am sunat si eu la Valcea si au spus ca nu stiu ,sa depun cererea ca se vor face verificari ulterioare .Am sunat si la Bucuresti si raspunsul a fost ca pot sa depun cerere ca nu conteaza daca am un contract de munca cu norma intreaga activ .
Am hotarit sa nu depun decat sa vina control dupa si sa stabileasca returnarea sau mai rau. -
Buna ziua. Va rog daca se poate sa ne lamuriti si pe noi.
Fiul meu are un PFA din 2019 si preda chitara la o scoala, unde are contract pe PFA. De la inceputul pandemiei nu a mai fost sa predea, deci a incetat activitatea
A avut o factura pe februarie si s-a incasat in martie.
Neavand cont pe PFA, ar trebui sa il faca acum.
Ar mai avea de facut o factura pentru activitatea efectuata in ian- martie, pana la ordonanta, care s-ar incasa in aprilie.Suma facturilor anuale nu atinge salariul minim pe economie, astfel ca pe 2019 va plati doar impozitul de 10% pe venit
Am inteles ca suma de ajutor acordata pentru 2 luni, va fi impozitata, dar si se va plati pe ea CAS si CASS
Intrebarea ar fi: va plati CASS si CAS pentru tot anul? pentru toate sumele? chiar daca nu depaseste salariul minim pe luna? Adica vor fi de plata cam 8000 lei?
Multumesc
-
Buna ziua,
sunt traducator si as dori sa depun cerere de acordare a indemnizatiei pentru luna aprilie. Intrebarea mea este daca am avut in luna aprilie incasari din lunile trecute si daca am facturat in aprilie sume deosebit de mici, pot solicita acordarea indemnizatiei? Nu stiu daca scaderea cu 25% a incasarilor ca urmare a starii de urgenta COVID este aplicabila si traducatorilor, de aceea va intreb, pentru ca decat sa am ulterior probleme, in cazul unui eventual control, mai bine ma lipsesc.
Multumesc mult. -
Buna ziua. A primit cineva luna aceasta indemnizatia pentru PFA aferenta lunii aprilie? ce suma?
Si inca o intrebare: Luna viitoare, intre 1-10 iunie, depunem documentele pt a primi indemnizatia aferenta lunii mai. Am auzit niste vorbe pe la tv, dar recunosc ca nu am prins ideea, stie cineva daca e posibil sa primim pt toata luna mai? sau vom primi doar pt perioada 1-14 mai?
Domnule Constantin poate ne puteti informa daca ati aflat sau veti afla ceva! Multumesc anticipat! -
Buna ziua,
daca in luna mai am avut activitate, dar foarte mult redusa fata de aceeasi perioada a anului 2019, pot aplica pentru indemnizatie in luna iunie? Intreruperea trebuie sa fie totala neaparat? Practic, in mai am lucrat de cateva sute de lei si asta mai mult ca sa-mi servesc clientii.
Multumesc. -
Share Profile
Ghidul Solicitatului a fost publicat ?