Acasă Forumuri Contabilitate Activitati Independente Documente justificative pentru transferurile bancare

last updated by RoxanaF acum 1 an, 9 luni
2 voci
2 răspunsuri
 • Autor
  Articole
 • #42687
  RoxanaF
  Participant

  Buna ziua,

  Am urmatoarele intrebari vis-a-vis de obligativitatea de a avea documente justificative pt incasarile, respectiv platile realizate prin transfer bancar la PFA:

  – in cazul in care transfer bani din contul PFA in contul personal, e necesar document justificativ?

  – in cazul in care clientii imi fac plata in contul bancar al PFA, e necesar sa le fac factura, chiar daca ei nu mi-o cer? (sunt antrenor personal de fitness, prestez servicii – antrenamente personale)
  Pana acum faceam inregistrarea in contabilitate pe baza extrasului de cont

  Multumesc.

  #52150
  asflorian
  Membru

  1. Nu cred ca este nevoie de un document justificativ pentru a transfera bani din contul de PFA in contul personal deoarece in ambele conturi sunt banii tai, ai justificarea pe PFA cum i-ai obtinut deci prin transfer bancar ai justificarea automata unde pleaca, respectiv de unde vin banii.
  2. Daca incasezi bani de la diversi pe cont de PFA iti trebuie o justificare ptr. ceea ce ai incasat: de unde pana unde x-ulescu iti transfera bani in cont. Chiar daca respectivii nu au nevoie de factura , trebuie emisa o factura de catre PFA care astfel sa justifice intrarea banilor in cont (ceva similar cu „pastrati bonul fiscal pana la iesirea din magazin”). Daca nu vreti sa va complicati cu factura, atunci incasati banii in contul personal (si chiar si acolo e intrepretabil la o adica).

  #52270
  RoxanaF
  Participant

  Sunt recunoscatoare pentru raspuns! Au aparut urmatoarele intrebari ulterior:

  1. Pentru sumele incasate astfel in 2018 se mai poate face ceva? Presupun ca nu pot emite factura acum pentru o suma incasata acu’ un an. Cum sa procedez ?

  2. Si nu mi-e mai clar un lucru: o incasare sau o plata facuta din contul personal se inregistreaza in contabilitate daca nu exista document justificativ pentru ea, chiar daca vizeaza activitatea PFA?

  3. Si inca o intrebare: pentru donatii se emit facturi la fel?

  Va multumesc foarte mult pt raspunsuri!

Trebuie sa fii autentificat pentru a raspunde la acest subiect.

Abonează-te la noutăți legislative și fiscale!