fbpx

Acasă Forumuri Contabilitate Activitati Independente Contributii SRL fara salariati

2 voci
1 răspuns
 • Autor
  Articole
 • #79676
  Stefania
  Participant

  Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri cu privire la contributiile CAS si CASS pt un SRL nou infiintat fara salariati. Eu voi fi asociat unic si administrator.
  1. Voi avea calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate in cazul in care dividendele vor depasi valoarea de 24960 lei/an si se va plati contributia CASS-ului de 10%? In cazul in care acest lucru nu este posibil, cum as putea deveni asigurat si care ar fi pasii?

  2. Daca voi plati CAS-ul de 25% la valoarea salariului minim de 2080 lei optand separat imi va fi calculata vechime in munca si pensie? Trebuie depusa declaratia unica pe persoana fizica?

  Va multumesc anticipat!

  #80267
  Constantin
  Keymaster

  Buna ziua! 1. Daca incasati dividende peste peste plafonul de 12 salarii minime (24.960 lei in 2019) CASS este obligatoriu si aveti de plata 10% din plafon, (2496 lei in 2019). Daca nu incasati dividende, puteti sa ava asigurati optional la sanatate – baza de calcul a contributiei este de 6 salarii minime pe economie – 1248 lei in 2019. Depuneti declaratia unica in ambele cazuri.
  2. Pentru vechime in munca si dreptul de a obtine pensie, in cazul dvs – adm de microintreprindere, trebuie sa incheiati un contract cu casa de pensii si sa platiti contributii. Nu se depune declaratia unica in acest caz.

Topic tags

Trebuie sa fii autentificat pentru a raspunde la acest subiect.

Abonează-te la noutăți legislative și fiscale!