fbpx
Stare curentă
Neinrolat
Preț
Comandă Serviciul
Să începem


Serviciul de consultanță

In Ghiduri ​gasesti raspunsuri la 99% din intrebarile pe care le ai. Suntem convinsi de acest lucru. De aceea este important sa citesti ghidurile inainte de a ne adresa o intrebare. ​Daca totusi nu gasest raspunsul​,​ Serviciul de Intrebari si Raspunsuri ​prin email este solutia ​pentru situatia ta speciala.

Cum functioneaza?

​Ne trimiti ​intrebar​ile tale cele mai importante la consultanta@gestiunepfa.ro.

Prin contract avem obligatia sa ​iti raspundem in maxim ​5 zile lucratoare.

​In baza raspunsului nostru ​iei decizii corecte si legale pe care le aplici imediat.

Ce este inclus în Serviciul de Consultanță?

Serviciul include un abonament de Consultanta prin Email pentru un an de zile timp in care iti raspundem la un numar de pana la ​10 intrebari. ​Fiecare persoana are o situatie unica, de aceea, pe langa informatiile din ghiduri, intrebarile au ca scop clarificarea fiecarui aspect individual pe care il intalnesti in activitatea ​ta.

Exemplu:

O persoana fizica obtine venituri din salarii si drepturi de proprietate intelectuala (sau din activitati independente). Valoarea venitului net din drepturi de proprietate intelectuala sau activit​ati indepen​dende este ​de 2​​4.​500 lei, care ​este sub plafonul minim de 12 salarii minime pe economie ​in 2019 de la care devine obligatorie plata asigurarilor CAS si CASS. Contribuabilul mai obtine 1.000 lei din dobanzi bancare.

In acest caz trebuie stabilit:

 • daca se platesc contributiile sociale?
 • cine declara venitul si ce sistem de impozitare se alege: sistem real sau retinere la sursa?
 • daca si cine depune declaratia unica?
 • ce se intampla daca contractul de munca se incheie in cursul anului?

Intrebarile pot fi simple sau complexe. De regula ni se cere sa confirmam operatii simple ​pe care le-am clarificat in ​Ghiduri. Sau sa confirmam ceea ce deja am scris. ​Suntem de acord ca unele persoane vor sa vada negru pe alb ca 10% din 27.856 reprezinta 2.786 lei, rotunjit. Le raspundem​, dar acest lucru ne ia foarte mult timp. 

​Tocmai de aceea am limitat numarul ​de intrebari incluse in abonamentul de consultanta dedicata, pentru a-ti ​ raspunde la ceea ce este cu adevarat important si urgent ​in activitatea ​ta.

Cum poti achizitiona Serviciul de Consultanță?

Serviciul de consultanta este inclus in Ghidurile si pachetele de acces astfel:

6 comentarii la “Intrebari si raspunsuri de contabilitate si fiscalitate prin email”

 1. Stimate domn Constantin,
  anul trecut în luna martie am depus declarația unică pe 2018 apoi am plătit impozitul, prin online banking BCR, în contul Ministerului Finanțelor din aplicația băncii. Am primit recipisa de plată, fiind specificat în aceasta codul IBAN și mențiunea Regularizări. Acum am intrat în contul pe care îl am pe ghiseul.ro, unde văd că sunt trecut cu restanță către serviciul fiscal local, fiind indicat codul IBAN pentru contribuțiile persoanelor fizice (55.04), cu actualizare în 18 aprilie. Ce îmi recomandați să fac? Mai știți astfel de cazuri?
  Mulțumesc,
  Aurel Căpâlna

 2. Constantin

  Da, situatia cu obligatiile de plata e foarte incurcata. Trebuie sa verificati in Spatiul privat virtual, obligatiile de plata.
  Selectati Solicitari > Informatii > Obligatii de plata – si apoi verificati sectiunea mesaje
  Acolo o sa gasiti mai multe informatii, dar pentru clarificari trebuie sa mergeti la ANAF.

 3. ruxdobrescu

  Buna ziua!
  Am depus DU2020, Am platit conforma declaratiei IV, CAS, CASS calculand bonificatiile;
  In SPV figurez cu 500lei DACC=obligatii fiscale accesorii reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere la 31.12.2019, care banuiesc ca sunt bonificatiile din 2018 neacordate si pentru care nu este trecut un termen de plata.
  Intrebare: ca sa beneficiez de bonificatiile din acest an trebuie sa achit si acel DACC?
  Multumesc anticipat,
  RUXANDRA

  1. Constantin

   Buna ziua!
   Pentru a beneficia de bonificatii nu trebuie sa achitati si sumele din DACC.
   Verificati SPV, in Meniul din stanga gasiti Plata Obligatii Fiscale.
   Suma de plata a fost actualizata acum 2 zile cu declaratia depusa pentru bonificatii.
   Platiti suma de acolo pentru obtinerea bonificatiei.
   Constantin

 4. Alina Elena

  Buna ziua,
  Am depus si platit in anul 2019 declaratia unica numai la capitolul CASS estimat C.II.2 pentru suma de 2.496 lei crezand ca pana la 31.12.2019 voi ridica dividende peste plafon. Dividendele nu au mai fost distribuite si incasate, ca urmare am ramas cu estimatul la CASS pentru ANUL 2019. Cum se poate corecta declaratia unica si recupera banii? Am incercat sa depun o declaratie rectificativa pe formularul din anul 2019 si nu se poate rectifica CASS cu 0.

Lasă un răspuns