fbpx
Stare curentă
Neinrolat
Preț
Comandă Ghidul
Să începem
Ghid declaratia unica pentru persoane fizice

Ghid pentru declararea si completarea declaratiei unice pentru:

 • ​venituri din investitii: dobanzi, dividende, fonduri de investiti, titluri financiare;
 • venituri din cedarea folosintei bunurilor: mobile, imobile, arenda;
 • venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
 • venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura;
 • venituri din ​activitati sportive;
 • venituri din alte surse;

Atentie! Ghidul ​NU se adreseaza persoanelor fizice a caror venituri sunt incadrate la activitati independente si sunt titulari de: PFA, PFI, II, IF, Profesii Liberale.

Conținut Ghid

INTRODUCERE
CONTRIBUTII SOCIALE DATORATE PENTRU 2020 SI 2021
IMPOZITUL PE VENITUL DIN CEDAREA FOLOSINTEI BUNURILOR
CALCULUL IMPOZITULUI PENTRU ALTE VENITURI REALIZATE
DECLARATIA UNICA 2021
STUDII DE CAZ
PLATA OBLIGATIILOR FISCALE DATORATE
ALTE ASPECTE DE RETINUT

17 comentarii la “Ghid Declaratia Unica pentru Persoane Fizice”

 1. Bună ziua,
  Nu pot să citesc nici un capitol din acest ghid. Încerc din luna Decembrie să găsesc o cale dar nu reușesc. Teoretic comanda pachetului de contabilitate ar fi trebuit sa-mi asigure acces și la aceste informații online timp de un an … greșesc ?

  PDF-urile erau cea mai bună soluție.

  Alin.

  1. Constantin Cozma

   Buna ziua! Aveti acces la Pachetul de Contabilitate pentru Activitati Independente pana la data de 25 Februarie 2019.
   La ghidul de mai sus nu aveti acces pentru ca nu l-ati cumparat si nu va ajuta daca desfasurati activitati independente.
   In acest moment asteptam Noutati cu modificarea Codului Fiscal si vom actualiza materialele. De aceea va recomand sa mai asteptati cu studiatul, pentru ca nu stim ce mai e valabil si ce se va modifica.

   Motivul pentru care am trecut la o versiune online sunt aici: https://gestiunepfa.ro/ghid-pfa-online/ printre care si aceste modificari saptamanale ale codului fiscal.

   Va multumim pentru intelegere!
   O seara buna!

 2. mihai_busu2005

  Buna ziua, formularul Declaratiei unice pentru anii 2017 (venit estimat) si 2018 (venit realizat) avea anexa nr…., in care se treceau datele aferente fiecarei surse de venit (de ex., contracte de inchiriere). Am sesizat ca Declaratia unica pentru 2019 nu mai are atasata o astfel de anexa, indicandu-se faptul ca pt. fiecare sursa de venit ( in speta, contract de inchiriere) se completeaza cate o subsectiune (nr. contract, adresa imobilului inchiriat, perioada de activitate, etc.). Care este realitatea? Multumesc.

 3. cameliacazacu9

  Buna ziua! Abia m-am conectat la situl Dvs. Vreau sa studiez ghidul Dvs privind declaratia unica pentru persoane fizice. Am intales ca nu-l putem studia on line cu noutatile si actualizarile respective, decat dupa ce-l platim la Banca Transilvania sucursala Crangasi.
  Va multumesc pentru ajutor!
  Cu stima,
  Camelia.

 4. Constantin Cozma

  Buna ziua! Ati inteles corect! Este un ghid care va ajuta sa va administrati veniturile din punct de vedere contabil si fiscal. Accesul la Ghid si la actualizari costa 149 lei pe an, adica in jur de 12 lei pe luna. Mai accesibil si mai usor de atat nu se poate!

 5. alexandruklein

  In declaratia unica aferenta anului 2018 am declarat si am platit contributii la CAS si CASS la nivelul salariului minum pe economie. Venitul realizat in 2018 depaseste minimul de economie asa cum a fost si declarat. In declaratia pentru 2019 mai trebuie sa completez datele referitoare la CAS si CASS pentru anul 2018 ?

 6. Este o intreaga nebuloasa! Ce este valabil si ce nu? Care este fomularul valid pentru Declarația unică in acest moment (19 03.2019)
  Nu am trimis DU pâna in acest moment pentru ca nu am habar cum sa completez după noile schimbari. Ce este de facut? Ce-mi recomandati? Sunt persoana fizica cu un Birou de arhitectura fara angajati – pensionar. De unde pot gasi formularul valid pt. DU care este naecesar pentru declaratia de venituri pe 2018 și estimate pt.2019? De unde iau un ghid (exemplu) de completare care sa fie ceea ce trebuie pt situația mea?

 7. Buna ziua,
  Care este plafonul pentru plata CASS pe 2015, pentru venituri din dobanzi ?
  Este corect 6 x 975 +6 x 1050 =12150
  12150 / 12 = 1012.5 si in final 1012.5 x 5 = 5062.5 ron
  eu am relizat 6300 ron deci trebuie sa platesc deoarece depaseste plafonul 5062.5

  Am facut corect calculul ???
  Va multumesc

 8. doina_darmina

  Buna ziua ,
  Am depus declaratia unica pentru PFA in sistem real pe anul 2018 si estimat pentru 2019,cass am declarat 1248 lei(venit estimat este mai mic de 24960lei).Cum trebuie sa fac o rectificativa pentru a adauga un venit din chirie? CASS declar si la venitul estimat din chirie? Multumesc

  1. Constantin Cozma

   Buna ziua! Faceti rectificativa doar la capitolul 2 al declaratiei din 2019. Adaugati si veniturile din chirii. Verificati din nou depasirea plafonului de 12 salarii brute pe economie si daca venitul net cumulat depaseste acest plafon platiti CASS.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?