fbpx

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Constantin Cozma acum 11 luni, 3 săptămâni.

 • Autor
  Mesaje
 • #13744
   valentina 
  Participant

  Buna ziua,
  Am urmatoarea situatie: persoana fizica (nu pfa) care obtine venituri din arenda peste plafon, dar exploateaza si teren agricol individual.
  1. Pentru veniturile din arenda se retine impozit la sursa, deci nu trebuie declarat in declaratia unica. Cas la arenda nu se plateste, cum ramane cu CASS? La ce nivel trebuie sa il declare si sa il plateasca?
  2. Pentru veniturile obtinute individual, am inteles ca se declara venitul pe baza normelor de venit, in acest caz nivelul fiind sub nivelul salariului minim pe economie. In acest caz trebuie sa declare doar impozit?

  3. Dupa valorificarea produselor, va obtine venituri peste plafonul de 22800lei. Ce se intampla in acest caz?

  Ma puteti ajuta, va rog?

 • #13783
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua! 1. Platitorul de venituri din arenda este obligat sa va retina impozitul si CASS – daca venitul net din arenda depaseste plafonul de 22.800 lei.
  2. Este corect – daca valoarea normele nu depaseste 22.800 nu se plateste CASS.
  Doua precizari:
  2.1 Chiar daca valoarea normelor depasea plafonul tot nu datorati CASS pentru veniturile din agricultura pentru ca deja o plateati pentru veniturile din arenda; si
  2.2 Daca veniturile din arenda sunt sub plafon si platitorul de venit nu va retine CASS dar cumulat veniturile din arenda si din agricultura depasesc plafonul, atunci erati obligata sa CASS si sa completati corespunzator declaratia unica.
  3. Daca depasiti 100.000 de euro venituri pe an, sunteti obligata sa conduceti contabilitate in partida simpla si sa platiti impozit in sistem real. Pana la 100.00 euro venituri, norma de venit conteaza pentru contributii si impozit.

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2012-2019 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account