fbpx

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Constantin Cozma acum 6 luni, 2 săptămâni.

 • Autor
  Mesaje
 • #32161
   Kraft Art Laboratory 
  Participant

  Bună ziua, am un PFA cu activitate principală 3299 – Fabricarea altor produse manufacturiere și am vândut unui SRL câteva jurnale handmade. Unele facturi au fost achitate, dar mai am și restante. Pot face schimb de chitanțe pentru a cumpăra ceva materiale de le ei în contul acelei facturi?
  Am dreptul să emit chitanțe pentru activitatea de producție 3299 și activitati de creatie artistică (9003)?

  Și încă o întrebare, pentru a determina venitul net (profitul) (in partida simpla) din care plătesc impozit, este suficient să fac diferența între încasări și plăți, sau trebuie să fac bonuri de consum pentru materiale și scad doar stocurile consumate?

 • #34828
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua!1.Se poate face si o compensare cum spuneti dvs. daca sunt facturi insotite de chitante.
  2. Determinarea venitului net este corecta – venituri incasate minus plati (cheltuieli deductibile). Dar trebuie sa aveti o gestiune a stocului care, in cazul dvs implica si folosirea bonului de consum si a alor formulare care tin de evidenta stocurilor. Dim pacate nu avem inca un studiu de caz pentru productie. Avem un ghid pentru comert: https://gestiunepfa.ro/expert/gestiunea-stocurilor/

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2012-2019 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account