fbpx

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Constantin Cozma acum 1 an, 5 luni.

 • Autor
  Mesaje
 • #7562
   Sandra 
  Participant

  Buna ziua,

  Sunt salariata cu norma intreaga si, in paralel cu serviciul, am inceput sa lucrez si independent (prestez servicii de tip “virtual assistant”, un fel de secretara la distanta) pentru o persoana inregistrata ca PFA/consultant in Germania. Sunt platita la ora, si pana acum am eliberat doar chitante “de mana”. Nu am (momentan) mai multi clienti, doar aceasta doamna consultant cu care colaborez.

  As vrea sa intru in legalitate si sa platesc impozit pentru aceasta activitate, dar nu stiu in ce categorie ma incadrez. Ma puteti ajuta, va rog?

  De asemenea, in meniul de produse vad servicii de consultanta, dar nu e precizat formatul sau tariful. Nu cred ca am nevoie de consultanta pe termen lung, ci doar de o sedinta in case sa ma lamuresc care e cea mai buna varianta pentru situatia de mai sus, daca presupune solutii mai complicate decat un simplu mesaj aici pe forum. Va rog sa-mi spuneti daca oferiti astfel de servicii si cum va pot contacta (email-ul de pe site?)

  Va multumesc!

 • #7575
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna seara,

  Puteti infiinta o persoana fizica autorizata cu impozitare in sistem real. Daca nu depasiti un venit net de de 22.800 lei anual nu platiti nici CAS si nici CASS. Pentru mai multe detalii despre fiscalitate va rog sa cititi materialul gratuit pe care l-ati primit pe email. Daca va hotarati Pachetul complet pentru activitati independente in care aveti tot ce va trebuie pentru infiintare si pentru contabilitatea pfa. Sau seriviciul de consultanta pe email pentru o luna in care e inclus pachetul complet.

 • #8429
   George_ 
  Participant

  Buna seara.
  Deranjez si eu cu urmatoarea problema: sunt salariat, cu norma intreaga, la o societate SRL ce are ca activitate proiectarea si instalarea sistemelor de securitate(efractie, CCTV, etc.), eu fiind unul dintre instalatorii avizati de politie. Intentionez sa imi deschid in paralel afacerea mea, in acelasi domeniu, dar la un nivel mic. In acest moment nu stiu ce tip de activitate sa infiintez(PFA, II…)avand in vedere urmatoarele considerente:
  – O sa lucrez maxim 3-4h/zi la viitoarea mea firma
  – nu o sa am zilnic activitate
  – profitul nu va depasi 2000lei pe luna
  – intentionez sa il angajez si pe fratele meu, tot Part-time 2-4h

  Eu tind spre PFA, insa nu stiu sigur daca mai platesc CAS si restul taxelor, avand in vedere ca deja am contract cu norma intreaga la o alta firma.
  In concluzie, ce tip de firma credeti ca s-ar potivi in cazul meu?

  Multumesc anticipat.

 • #8829
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua. Am facut o comparatie intre diferitele forme de organizare ale unei activitati economice si o gasiti aici – https://gestiunepfa.ro/calcul-2018-pfa-salariat-sau-microintreprindere/

  La prima vedere v-ar ajuta o intreprindere individuala pentru ca aveti un venit mic si cheltuieli.
  Faceti si dvs un calcul.

  Oricum, in maixm o luna vom avea un nou cod fiscal la PFA/II. O sa vedem.

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2012-2019 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account