fbpx

Acest subiect conține 5 răspunsuri are 4 voci și a fost actualizat ultima dată de  Constantin Cozma acum 2 săptămâni, 3 zile.

 • Autor
  Mesaje
 • #9283
   RoxanaF 
  Participant

  Buna ziua,

  Va prezint urmatoarea situatie: am realizat activitate pe PFA pe 3 luni, un nr de 7 inregistrari in total pe care le-am insemnat in registru jurnal (varianta pe hartie stampilata de ANAF). Problema e ca am facut inregistrarea incontinuu, fara a lasa spatii libere si a calcula totalul pe fiecare luna, care ulterior am inteles ca trebuie realizat. Cum as putea corecta aceasta greseala?

  Va multumesc.

 • #9316
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua. Completati registrul jurnal in format electronic (excel), ca sa scapati de aceste probleme. Fisierul trebuie sa poata fi printat oricand. Daca vreti neaparat pe hartie, anulati foaia respectiva si scrieti una din nou.

 • #13406
   Alina 
  Participant

  Bună ziua.Platile efectuate pt impozit venit și CASS, deși nu sunt deductibile se înregistrează în registru de încasări și plăti?
  Mulțumesc!

 • #13559
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua! Orice plata facuta in numele PFA se inregistreaza in RJIP, nu conteaza daca e nedeductibila. Deductibil sau nedeductibil conteaza doar la calculul venitului net care se inregistreaza in Registrul de evidenta fiscala.

 • #84730
   OCTAVIA1988 
  Participant

  Buna ziua! Detin un Cabinet Medical Individual si am inregistrat in Registru JURNAL intrarile/iesirile fara a face distinctia banca sau numerar. Specific ca am un registru tip vechi parafat şi înregistrat la organele fiscale teritoriale pe care am inteles ca il pot folosi pana la epuizare. cum as putea rectifica? trebuie sa-l refac sau sa fac din nou in excel pentru perioada in care nu am facut distinctia banca/numerar si sa.l am ca varianta pentru prezentarea la un eventual control? Multumesc mult

  • #84819
    Constantin Cozma 
   Keymaster

   Buna ziua!
   Anulati paginile din RJIP pe suport hartie. Refaceti in excel RJIP si completati in RJIP hartie doar valorile lunare din excel.

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2012-2019 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account