fbpx

Acest subiect conține 13 răspunsuri are 8 voci și a fost actualizat ultima dată de  Constantin Cozma acum 7 luni, 3 săptămâni.

 • Autor
  Mesaje
 • #10282
   RoxanaF 
  Participant

  Buna ziua,

  In cazul unui antrenor personal de fitness inregistrat ca PFA, cheltuielile cu imbracamintea/incaltamintea sportiva pe care le utilizeaza in timpul sedintelor cu clientii se pot deduce?

  Multumesc!

 • #10317
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua, sunt cheltuieli deductibile pentru ca echipamentul este utilizat in activitatea economica care aduce venituri.

 • #11900
   Alina 
  Participant

  Buna ziua,
  cheltuielile cu utilitatile, deductibile in baza contractului de comodat se inregistreaza in RJIP numai valoarea deductibila sau valoarea integrala a facturii? Justificarea platii cotei deductibile se face in baza dispozitie de plata emisa catre proprietarul imobilului?
  Multumesc!

  • #11959
    Constantin Cozma 
   Keymaster

   Buna ziua! Deductibilitate cheltuielilor cu sediul profesional se face face in baza documentului de plata (dispozitie de plata in cazul dv) si copie factura de utilitati. Procentul de deductibilitate este cel stabilit in contractul de comodat, in raport cu suprafata utilizata sau dupa alt criteriu: poate fi 25%, 32,3%, 50% sau 100%. In registrul Jurnal se inregistreaza valoarea platii efectuate conform dispozitiei de plata.

 • #12516
   Duta Loghin 
  Participant

  Buna ziua,
  Pentru prestări servicii ca I.I.,cu contract de prestări servicii la firme din mai multe județe, cu autoturism proprietate I.I., benzina o deduc 50% sau integral?
  Mulțumesc!

 • #12715
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua! Deduceti doar 50%. Exista exceptii in codul fiscal si nu va incadrati.

 • #18576
   Dauceanu Savin 
  Participant

  Buna Seara!
  Fiti amabil,
  in cazul unei Intreprinderi Familiale, doresc sa fac achizitii, in vederea imbunatatirii serviciilor, insa, incasarile contabile nu sunt suficiente. Pot veni cu bani de acasa pentru aceste achizitii?
  Daca DA atunci cum ma inregistrez, contabil, cu aceste cheltuieli.
  Multumesc anticipat.

 • #20834
   emilia 
  Participant

  Buna ziua , va rog ajutati-ma si lamuriti-ma am un II cod caen 4711, impozitare sistem real (total venituri – total cheltuieli = venit x 10% impozit de platit )iar la sf de an ce fac cu stocul de marfa ?
  Cei de la fisc mi-au spus ca trebuie sa fac decarcare de gestiune si ca si stocul se ia in calcul ceva de genul, dar daca II are contabilitate simpla adica venituri – cheltuieli = venit net si aplic procent si platesc impozit , ce treaba are descarcarea cu ce am eu ca doar nu sunt un SRL ?

  exemplu

  31.12.2017 stoc marfa 20000
  Furnizori neachitati 7000( marfa acestor furnizor este in stoc)
  in 31.12.2018 stoc marfa 23000
  Furnizori neacchitati 5000

  Venituri 2017 = 12000
  cheltuieli cu marfa si alte = 10000
  venit net =2000
  impozit de paltit in 2019 = 200
  stoc marfa 23000

 • #22470
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua! Conform principiilor contabilitatii in partida simpla, sunt cheltuieli (deductibile/nedeductibile/partial deductibile, etc) doar platile efectuate in cursul anului fiscal. Deci, Venitul net = Venit incasat – cheltuieli deductible platite. In ceea ce priveste stocul descarcarea de gestiune se face zilnic. Avem un GHID pe aceasta tema, care are si un exemplu in acest sens. https://gestiunepfa.ro/expert/pachet-contabilitate-activitati-independente/

 • #28405
   Popa Nuti 
  Participant

  Buna ziua,
  Am 2 intrebari legate de cheltuieli deductibile:
  1 Pt un PFA in sistem Real ( cod CAEN 7420 -Activitati fotografice) in cazul achizitiei( on-line) a unui echipament foto din Marea Britanie sau Australia se poate incadra aceasta achizitie ca si cheltuiala deductibila sau nu? caz in care echipamentul este luat din Uniunea Europeana?
  2 Chealtuiala se ridica in jur de 5000 lei ,se poate trece pe cheltuieli amortizate pe o perioada mai mare de un an?
  3 Cand fac achizitia trebuie ca plata sa se faca din contul PFA-ului?

  Multumesc frumos !
  O zi usoara !

  • #28650
    Constantin Cozma 
   Keymaster

   Buna ziua! 1-2. Achizitia fiind mai mare de 2500 lei trebuie sa amortizati acel bun, fiind mijloc fix. Nu intra imediat la cheltuieli deductibile. Nu conteaza tara de unde achizitionati din acest punct de vedere. 3. Da, este ideal sa aveti un cont bancar separat pentru activitatea PFA. Va recomand Pachet Complet pentru activitati Independente pentru a va informa complet despre PFA.

 • #29170
   elisabeta 
  Participant

  Pentru a deduce cheltuielile de protocol (pina in 2%) am nevoie de alte acte sau formulare, in afara de factura de achizitie? Multumesc frumos.

  • #31858
    Constantin Cozma 
   Keymaster

   Buna ziua! Nu mai e nevoie sa aduceti si alte documente justificative in afara de facturile si/sau bonurile fiscale care reprezinta cheltuielile de protocol.

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2012-2019 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account