fbpx

Etichetat: 

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Constantin Cozma acum 6 luni, 2 săptămâni.

 • Autor
  Mesaje
 • #24971
   Stancu Ramona 
  Participant

  Buna ziua,

  am urmatoarea speta: intreprinderea individuala achitizioneaza in luna septembrie o masina de la o persoana fizica la o valoare de 16.000 lei. In baza contractului de vanzare-cumparare este inregistratra in contabilitate. Se alege folosirea amotizarii liniare, stiu ca valoarea lunara a amortizarii este suma deductibila lunar. Intrebarea mea este: valoarea de 16 000 lei platita integral in momentul achizitionarii catre persoana fizica pe baza unei dispozitii de plata atasata la contractul de vanzare-cumparare se trece in Registru incasari si plati? II-ul isi tine si un registru de casa si daca plata respectiva depaseste plafonul zilnic pentru plata catre o persoana fizica cum sa procedez cu inregistrarea?

  Va multumesc!

 • #25153
   Constantin Cozma 
  Keymaster

  Buna ziua! Asa cum spune legea Legea nr. 70/2015 platile catre persoane fizice nu pot fi mai mari de 10.000 lei pe zi si nici nu pot fi fragmentate. Deci trebuia platit 16.000 lei prin banca. Anulati dispozitia de plata si platiti prin banca.

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2012-2019 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account