fbpx

Despre GHID PFA

Ghid PFA ofera informatii, servicii si consultanta pentru Persoanele Fizice care desfasoara activitati economice si completeaza Declaratia Unica pentru plata contributiilor sociale si a impozitului pe venitul realizat!

În ultimii 3 ani ​mediul de afaceri din Romania au fost supus unor ​modificari continue ​a regulilor fiscale. ​Din Martie 2018, suntem deja la al 4 -lea Cod Fiscal care se aplica persoanelor fizice. Aceste modficari sunt ​enervante, neproductive si pline de capcane pentru un nespecialist, care se concentreaza pe munca lui. Obiectivul nostru este sa​ te ajutam, cu un consum minim​ de ​resurse,​ sa te informezi, sa​ ​te conformez​i legislatiei (adica sa inregistrezi activitatea ta​, sa declari corect ventiul obtinut ​), ​ si sa ​platesti cat mai putine taxe ​fara a incalca legea fiscala.

Ne propunem ca intr-un limbaj simplu si practic, sa iti oferim toate informatiile de care ai nevoie, ​inclusiv sfaturi si exemple, pe care sa le aplici imediat in administrarea activitatii tale. Ne adresam tuturor celor care desfasoara o activitate economica si care obtin venituri ce trebuie declarate si impozitate conform legislatiei fiscale.

Ai întrebări, avem răspunsuri!

Daca esti la inceput de drum si te intereseaza pentru prima data ce inseamna cu adevarat TVA si CAS, sau ai deja un site si vinzi servicii de design sau produse hand-made sau ai 100 de apartamente construite ca PFA si trebuie sa le vinzi, acesta este locul in care gaseti raspuns la intrebarile si solutii pentru afacera ta, mica sau mare.

Te putem ajuta daca obtii:

 • Venituri din activitati independente impuse in sistem real sau la norma de venit - PFA, PFI, II, IF, Profesii Liberale;​
 • Venituri din drepturi de autor si toate veniturile care se impoziteaza prin retinere la sursa;
 • Venituri din cedarea folosintei bunurilor, inclusiv venituri din arenda;​
 • Venituri din ​investitii: dividende, dobanzi, titluri de valoare;​
 • Venituri din​ agricultura, din premii si din jocuri de noroc; ​

De ce să ne alegi pe noi?

 • ai toate informatiile intr-un singur loc;
 • nu mai ai nevoie neaparat de contabil sau de avocat;
 • informatie actualizata si instrumente de lucru la zi;
 • informatie organizata si structurata dupa nevoile tale;
 • texte accesibile pentru oricine, nu trebuie sa ai studii de specialitate;
 • exemple si modele practice de completare a formularelor si registrelor;
 • esti informat - daca e cazul, stii ce sa ceri de la un contabil, un avocat, un functionar ANAF, un partener de afaceri.

Blogul cu informatii fiscale si contabile, inceput acum ​8 ani si dedicat persoanelor fizice si activitatilor independende care realizeaza diferite categorii de venituri.

Un proiect inceput​ la sfarsitul anului 2018, cu aplicatii simple pentru calculul venitului net realizat ​pentru diferite ​surse de venituri si sisteme de impozitare. Accesul la aplicatii este gratuit.

Produse si servicii dedicate pentru administrarea veniturilor tale

Testimoniale

Află ce spun clienții despre noi

5/5

Ghid PFA

Ghid PFA este creat și susținut de oameni cu experiență de peste 15 ani în antreprenoriat și în consultanța financiar-contabila.

Ghid PFA ofera de peste 8 ani informatii, solutii de contabilitate si consultanta Activitatilor Independente si Persoanelor Fizice care desfasoara activitati economice si completeaza Declaratia Unica pentru plata contributiilor sociale si a impozitului pe venitul realizat!

Ghid PFA este o solutie dedicata nespecialistilor cu scopul de a-i ajuta sa-si indeplineasca cu succes obligatiile rezultate ca urmare a obtinerii de venituri din diferite surse! Obiectivul nostru este sa explicam legislatia pe intelesul tau, sa-ti dam cat mai multe exemple concrete, sa te ajutam cu indrumari precise la calcule si la completarea declaratiilor si registrelor.

Ghid PFA este asistentul tau contabil si fiscal! Partenerul tau pentru cel putin 12 luni!

Constantin Cozma

coordonator proiect

constantin@​gestiunepfa.ro

Sunt economist, absolvent ASE Bucuresti, Facultatea de ​Contabilitate si ​Informatica de ​Gestiune. Din 2012 sunt specializat in ​consultanta contabila si fiscala a persoanelor fizice care desfasoara activitati economice, indiferent de forma lor de organizare. Sunt partener intr-un grup de firme care au ca obiect de activitate consultanta de afaceri si financiar-contabila; sunt la randul meu titularul unei intreprinderi individuale.

Cred, ca antreprenor în primul rând, că pentru a ​obține mai multă prosperitate trebuie să oferim cât mai multă valoare clienților noștri, pentru ca și ei să obțină la rândul lor mai mult​ă prosperitate (…și bani să ne cumpere serviciile sau produsele). Așa funcționează o societate prosperă și ​​din ​acest motiv funcționează ​si Ghid PFA!

Evoluția GHID PFA

Anul 2018
Anul 2017
Anul 2016
Anul 2015
Anul 2014

Interes din ce în ce mai mare

​41.539 de viz​itatori unici numai in​​ perioada 5 – 11 martie 2019!