fbpx

​Ghid PFA ​ofera informatii, s​olutii de contabilitate si consultanta
​Activitatilor Independente si Persoanel​or Fizice
care desfasoara activitati economice si completeaza Declaratia Unica
pentru plata contributiilor sociale si a impozitului pe venitul realizat!

​Ghid PFA este o solutie dedicat​a nespecialistilor ​cu scopul de a-i ajuta sa-si indeplineasca cu succes ​obligatiile rezultate

ca urmare a obtinerii de venituri din diferite ​surse!

Oiectivul nostru este sa​ explicam ​legislatia pe intelesul tau,  sa-ti dam cat mai multe exemple concrete, 

sa te ajutam ​cu indrumari ​precise ​la calcule​ si la completarea declaratiilor si registrelor.

Ghid PFA este asistentul tau contabil ​si fiscal!

Alege Solutia Optima pentru ​tine:

Cont

​Acces Gratuit

Pachet Complet pentru 

Persoane Fizice

​Pachet de Contabilitate pentru Activitati Independente

​​Norme ​Venit

​Pachet de Contabilitate pentru Activitati Independente

​Sistem ​Real

​​Pachet

Co​mplet pentru 

Activitati Independente

​​Acces Complet Persoane Fizice si Activitati Independente

Simpla

Avansata

Avansata

Avansata

Avansata

Avansata

​Acces la forumurile de discutii

Public

Dedicat

Dedicat

Dedicat

Dedicate

​Toate

Notificari contabile si fiscale

Partial

Imprimare si/sau salvare in PDF a Ghidu​rilor incluse

Consultanta Dedicata: numar de intrebari in abonament

               adresa de email: consultanta@gestiunepfa.ro

5

5

​​5

​5

​10

​​Suport Nelamuriri din Ghiduri si functiona​litati site

               adresa de email: ​suport@gestiunepfa.ro

​Abonament la actualizari si completari 

​Nu e cazul

12 luni

12 luni

12 luni

12 luni

12 luni

Pret abonament​

​Gratuit

149 lei

​​149 lei

​169 lei

​189 lei

​​297 lei

Mai multe informatii despre fiecare solutie

​Adauga in Contul tau

​Important! ​Comanda se poate plati cu cardul​ sau ​in cont la Banca Transilvania​. ​Platile​ NU ​SUNT ​AUTOMATE.​ Dupa 12 LUNI, utilizatorul trebuie sa faca o plata manuala pentru prelungirea abonamentului. Un email va fi trimis cu 2 saptamani inainte de expirare. Daca utilizatorul nu ​doreste prelungirea, ​va ​ramane cu contul gratuit ​la site.

Acces Complet
la toate solutiile si serviciile Ghid PFA
pentru Persoane Fizice si Activitati Independente

Autoimpunerea, ​anuntata in 2018, ​​​reprezinta ​o ​R​evolutie in impozitarea

​Persoanelor ​Fizice si a Activitatilor Independente:

     In ultimii 3 ani mediul de afaceri din Romania a fost supus unor modificari continue ale regulilor fiscale. In Martie 2018, ​am ​fost la al 4 - lea Cod Fiscal care se aplica persoanelor fizice si activitatilor independente. Expertii au numarat peste 200 de modificari ale Codului Fiscal in ultimul an. Aceste modificari sunt enervante, neproductive si pline de capcane pentru un ne-specialist care se concentreaza pe munca lui. Si modificarile legislative nu se opresc nici in 2019...

​Ce este Autoimpunerea?

 • ​​ ​Pe scurt: este obligatia contribuabilului sa calculeze, sa declare si sa plateasca impozitul si contributiile la bugetul de stat. 
 • Contribuabilul ​aplica (sau ​opteaza daca este cazul) intre diferite sisteme de impozitare, (sistem real, norm​e de venit, retinere la sursa, cote forfetare de chletuieli), stabileste cheltuiellile deductibile, stabileste venitul net, stabileste obligatia de a plati contributii, intocmeste documentele justificative, completeaza ​Declaratia ​Unica si plateste obligatiile la bugetul de stat.
 • ​Exista un singur formular - Declaratia Unica - in care raportezi venitul realizat din anul anterior si venitul estimat pentru anul ​2019. In functie de venitul realizat/estimat se determina obligatia de a plati CAS si CASS. Daca esti obligat sa platesti CAS si/sau CASS, completezi declaratia unica corespunzator. Daca nu este obligat pot​i opta pentru plata contributiei.
 • ​​ANAF nu va mai emite decizii de impunere, doar contribuabilul este responsabil pentru completarea corecta a ​Declaratiei ​Unice si a ​registrelor obligatorii: Registrul de incasari si plati si Registrul de Evidenta Fiscala.  ​Astfel, ANAF scapa de birocratie ​si se va concentra pe ​ urmarirea si incasarea veniturilor. Numarul controalelor fiscale va creste exponential!

       In concluzie, Declaratia unica nu reprezinta o simplificare, cum se tot spune! Este o simplificare pentru ANAF, care primeste o declaratie si asteapta sa-i virezi banii!! Dar, o data cu ​Declaratia ​Unica responsabilitatea este in totalitate a contribuabilului! Adica a ta!

​Lucrurile pot ​fi complicate pentru un ne-specialist s​au pentru un om neinformat. ​Ai doua optiuni:

 1. Apelezi la un specialist care sa se ocupe de declaratia unica, dar ​care te costa cel putin cateva ​sute de euro pe an, sau

 2. Decizi sa iei taurul de coarne si sa ​dedici cateva ore pe luna ca sa te informezi si sa-ti pui la punct dosarul fiscal;

​A​devarul este ca nu trebuie sa ai studii de contabilitate si fiscalitate ca sa-ti inteplineste corect obligatiile fiscale. ​Ai nevoie doar de putina disciplina si de o sursa sigura de informatii si colaborare.

In acest sens Ghid PFA ​​este o solutie pentru tine ​!

​I. ​Prima componenta include ​​​accesul la Ghiduri esentiale pentru intelegerea mecanismului de autoimpunere ​la persoanele fizice si activitatile independente:

Pachetul Complet 

pentru Activitati Independente

​      Este dedicat persoanelor fizice care desfasoara activitati economice si determina venitul net in sistem real si conduc evidenta contabila in partida simpla.

Declaratia Unica 

Ghid pentru declararea impozitului si contributiilor datorate ​de persoanele fizice

    Solutia este dedicata persoanelor fizice care aplica sistemul de impozitare la norma de venit sau cu retinere la sursa sau prin cota forfetara de cheltuieli.

II. A doua componenta include un abonament de Intrebari si Raspunsuri prin Email, valabil pentru un an de zile, timp in care iti raspundem la un numar de pana la 10 intrebari specifice activitatii tale.

In Ghiduri ​gasesti raspunsuri la 99% din intrebarile pe care le ai. Suntem convinsi de acest lucru. De aceea este foarte important sa citesti Ghidurile inainte de a ne dresa o intrebare. 

​Daca totusi nu gasesti in Ghiduri raspunsul​,​ Serviciul de Intrebari si raspunsuri ​prin email este solutia ​pentru situatia ta speciala.

Cum functioneaza?

​Ne trimiti ​intrebar​ile tale cele mai importante la consultanta@ gestiunepfa.ro..

​Prin contract avem obligatia sa ​iti raspundem in maxim ​5 zile lucratoare...

 ​In baza raspunsului nostru ​iei decizii corecte si legale pe care le aplici imediat.

​Ce​ este inclus in serviciul de consultanta:

Serviciului include un abonament de Consultanta prin Email pentru un an de zile timp in care iti raspundem la un numar de pana la ​10 intrebari.

Fiecare persoana are o situatie unica, de aceea, pe langa informatiile din ghiduri, intrebarile au ca scop clarificarea fiecarui aspect individual pe care il intalnesti in activitatea ​ta.

Exemplu: 

O persoana fizica obtine venituri din salarii si drepturi de proprietate intelectuala (sau din activitati independente). Valoarea venitului net din drepturi de proprietate intelectuala sau activit​ati indepen​dende este ​de 2​​4.​500 lei, care ​este sub plafonul minim de 12 salarii minime pe economie ​in 2019 de la care devine obligatorie plata asigurarilor  CAS si CASS. Contribuabilul mai obtine 1.000 lei din dobanzi bancare.

In acest caz trebuie stabilit:

 • daca se platesc contributiile sociale?
 • cine declara venitul si ce sistem de impozitare se alege: sistem real sau retinere la sursa?
 • daca si cine depune declaratia unica?
 • ce se intampla daca contractul de munca se incheie in cursul anului?

Intrebarile pot fi simple sau complexe. De regula ni se cere sa confirmam operatii simple ​pe care le-am clarificat in ​Ghiduri. Sau sa confirmam ceea ce deja am scris.

​Suntem de acord ca unele persoane vor sa vada negru pe alb ca 10% din 27.856 reprezinta 2.786 lei, rotunjit. Le raspundem​, dar acest lucru ne ia foarte mult timp.

Tocmai de aceea am limitat numarul ​de intrebari incluse in abonamentul de consultanta dedicata, pentru a-ti ​ raspunde la ceea ce este cu adevarat  important si urgent ​in activitatea ​ta. 

​C​ITE​STE  REGULAMENTUL​ PENTRU SERVICIUL DE INTREBARI SI RASPUNSURI

Serviciul de "Intrebari si raspunsuri prin email" face parte dintr-o colectie de solutii dedicata persoanelor fizice si activitatilor independente care obtin venituri din activitati economice, pe care le dezvoltam din 2012.

Ce spun cei care utilizeaza ​solutiile Ghid PFA:

In decurs de 6 ani, ​solutiile noastre au fost comandate de peste 6.000 de antreprenori cu activitati in domenii diverse ca: it, comert, servicii, avocati, notari, consultanta, contabili, cabinete medicale, profestionisti din domeniul profesiilor liberale, persoane fizice independente, etc.

          Rating de 4,9 din 5, acordat de cei care au descarcat si folosit ghidurile pana acum.

 1. Evaluat la 5 stele din 5

  Anonim (proprietar verificat)

 2. Evaluat la 5 stele din 5

  Anonim (proprietar verificat)

 3. Evaluat la 5 stele din 5

  Anonim (proprietar verificat)

 4. Evaluat la 5 stele din 5

  Anonim (proprietar verificat)

 5. Evaluat la 5 stele din 5

  Anonim (proprietar verificat)

 6. Evaluat la 5 stele din 5

  Anonim (proprietar verificat)

  E in regula .Mi-ar fi placut sa am si modele de documente completate exemplificativ.

  Pachet de contabilitate pentru activitati independente impuse in sistem real

 7. Evaluat la 5 stele din 5

  Felicia (proprietar verificat)

  1. Faptul ca materialele nu se mai descarca in calculator are avantaje si dezavantaje: imi era mai comod sa le folosesc ca si pdf-uri, dar faptul ca am acces la actualizari e un avantaj care bate “disconfortul” utilizarii online.
  2. Materialele sunt foarte util si usor de inteles. Imi fac contabilitatea singura din 2015 folosind aceste materiale.
  3. Pretul cu reducere a fost accesibil pentru mine. M-ar fi ajutat mai mult o alta configuratie a pachetului, dar nu e un minus neaparat, doar am materiale de care nu am nevoie (gestiunea stocurilor).

  Pachet de contabilitate pentru activitati independente impuse in sistem real

 8. Evaluat la 4 stele din 5

  Erika K. (proprietar verificat)

  Ghidul este util. Însă nu m-a lămurit cum se completează fișa mijlocului fix. Nu am găsit nici un model, care să mă orienteze.
  De asemenea ar fi foarte util un link pentru fiecare document prezentat la capitolul Documente atașate.

  Ghid pentru contabilitatea activitatilor independente impuse in sistem real

 9. Evaluat la 5 stele din 5

  Mihaela Serban (proprietar verificat)

  Evaluare parțială a pachetului comandat.

  Pachet complet pentru activitati independente

 10. Evaluat la 5 stele din 5

  Attila Jozsef Marthi (proprietar verificat)

  Nu am putut parcurge tot continutul, dar sper sa fie asa cum l-am avut pe cel de inainte. Astept noutati. mult succes!

  Pachet complet – Declaratia Unica pentru persoane fizice

1 2 3 13

Comanda ​acum Acces Complet ​la pretul de 566297,00 lei ​in care este inclus:

 • ​Ghid esential pentru Contabilitatea activitatilor Independente (impuse in sistem real),
 • ​​​Caietul cu ​Studii de caz pentru contabilitatea in partida simpla,
 • ​Ghid pentru Infiintarea activitatilor independente,
 • Ghid pentru ​Gestiunea stocurilor la activitatile independente.
 • ​Ghid pentru ​Contabilitatea activitatilor independente impuse la norma de venit

​Important! Aceste materiale sunt incluse gratuit in serviciul de consultanta pentru ca sa te informezi cu privire la toate aspectele fiscale si contabile ale activitatii tale si intrebarile pe care ni le adresezi sa fie ​strict legate de ​o situatie particulara cu care te confrunti.

O solutie completa, de la A la Z, pentru administrarea ​
contabila si fiscala a ​veniturilor tale:


 • ​Ghidurile sunt realizate ​de o echipa dedicata de ​economisti si experti contabili;
 • ​​Informati​a este actualizata ​​si include instrumente de lucru la zi;
 • ​Informati​a organizata si structurata: explica​m legislatia  si mai ales oferim exemple de calcul;
 • Am introdus de curand, suport pentru neclaritati la ​Ghiduri si un numar limitat de intrebari ​legate de activitatea ta;
 • ​Informati​a este accesibila oricand, de oriunde, in orice moment si de pe orice dispozitiv: laptop, tableta, telefon;
 • Toate informatiile si instrumentele de care ai nevoie sunt intr-un singur loc;
 • ​Textele sunt accesibile ​tuturor, nu trebuie sa ai studii de specialitate;
 • Exemple si modele practice de completare a formularelor si registrelor obligatorii;
 • ​​​Faci parte dintr-o comunitate de antreprenori care ​cauta solutii la aceleasi provocari;
 • ​Nu mai ai nevoie de contabil sau de avocat si poti face economii importante;
 • ​Esti informat si daca e cazul,​ stii ce sa ceri de la un contabil, un avocat, un functionar ANAF, un partener de afaceri.

Garantăm 100% satisfacție sau
returnarea banilor!

Dacă nu ești pe deplin mulțumit, trebuie să ne trimiți un email, în maxim 30 de zile de la data achiziției și îți dăm toți banii înapoi.  Fără nici o întrebare din partea noastră și fără nici un cost pentru tine!

​Ce format au Ghidurile?

​Modificarile la Codului Fiscal ​sunt saptamanale! Din pacate!!

O carte sau un CD  nu mai este calea cea mai ​rapida de a va transmite informatiile de care aveti nevoie.  

​Pana se produce cartea sau CD-ul, (poate dura luni de zile), legislatia se modifica de 5 ori​. 

Si ​din acest motiv am ales versiunea online a Ghidurilor. Deci:

Ghidurile ​se acceseaza online, cu nume de utilizator si parola, pe baza de abonament anual. ​

Pentru accesare trebuie sa iti faci un cont pe site-ul nostru. Acest lucru dureaza mai putin de 1 minut.

Fiecare Ghid este format din capitole si ​subcapitole, fiecare ​trateaza o tema ​dedicata.  

Pe măsură ce parcurgi ghidul gasesti legaturi care te conecteaza la ​documente de care ai nevoie in activitatea ta (documentele sunt in format PDF, Excel si Word).

​Accesarea online are mai multe beneficii:

 • Mai multa informatie si mai bogata in continut: text nelimitat, fotografii, linkuri, ​discutii, continut video etc;
 • ​Informatie mai organizata, mai usor de accesat, mai usor de actualizat si ​distribuita rapid utilizatorilor cu notificare;
 • ​Versiunea online ne-a permis sa adaugam solutii noi: Pachet pentru norme de venit, Intrebari si Raspunsuri, Calculator venit net;
 • Ghidurile se livreaza imediat, nu trebuie sa astepti ​sa vina posta sau curierul;
 • ​In perioada de abonament de 12 ​LUNI, poti accesa ghidul oricand, de oriunde si de pe orice dispozitiv;
 • Ghidul se actualizeza ZILNIC, mult mai usor ​DECAT o carte sau un CD sau o arhiva trimisa pe email;
 • Poti printa ceea ce te intereseaza, daca vrei sa printezi sau poti salva in PDF;
 • ​Nu mai trebuie sa rasfoiesti sau sa derulezi, accesezi direct subiectul care te intereseaza;
 • Este interactiv, fiecare ghid avand un forum dedicat pentru discutii;
 • Formularele si documentele din anexa sunt editabile si le poti ​utiliza in cateva minute de la comanda;
 • Pret ​accesibil deoarece costurile sunt ​mai mici cu tehnologia; ​informatia organizata si expertiza noastra costa;
 • ​Versiunea online este prietena cu natura,​ consuma putina energie si nu produce deseuri.
rocket

De c​e ​​​SĂ lucrezi​​​​ sau s​ă ​​NU lucrezi cu Ghid PFA​?

question

​E simplu la PFA, nu e nevoie sa-mi fac probleme!

​​Intr-adevar, este simplu! Pana la data la care ai uitat sa depui o declaratie de care nu stiai, ​nu ai inregistrat ​cheltuielile deductibile si pierzi bani, nu ai ales corect baza de calcul ​pentru impozit sau contributii, ​a venit inspectia fiscala si ​ nu stii ce registre trebuie ​completate; ​​ai incalcat legislat​ia fiscala cu privire la plati in numerar, ​de exemplu.

E simplu daca te preocupi, nu daca ignori​! Ghid PFA te ajuta sa eviti aceasta capcana si, intr-adevar, ​sa fie simplu!

question

​Nu am ti​​​​mp!

​​Daca faci surfing toata ziua sau zbori cu parapanta, suntem de acord cu tine, nu ai timp :)  Dar probabil muncesti pentru ​aceste visuri sau pentru ​nevoile curente ale vietii.Timpul este pretios si ​de aceea cateva ore pe luna dedicate Ghid PFA s-ar putea sa fie ​cele mai profitabile. De ce sa pierzi bani pentru ca nu ai stiut ce impozite sa platesti, ce cheltuieli deductibile poti inregistra ​ca sa reduci impozitul pe venit, ce declaratii sa depui si la ce data, etc. 

Ghid PFA te ajuta sa nu pierzi bani​i, sa nu pierzi timpul.

question

E pentru specialisti si ​​nu voi intelege!

​T​extele sunt scrise de specialisti pentru ne-specialisti. Nu trebuie sa ai cunostinte speciale ​sau diplome pretioase ca sa intelegi. E suficient sa ​stii sa citesti si sa vrei sa studiezi. Ne bazam foarte mult pe exemple, pe situatii concrete ​care apar in activitatea ta: ​scrierea primei factur​i, depunerea declaratiilor,  registre completate, obligatii platite. Totul cat mai simplu si cat mai practic!

question

​​E scump! ​Gasesc gratis pe net!

​Internetul a adus multe castiguri economiei si societatii in general. ​Dar internetul de ajuta daca stii ce sa cauti. ​Si chiar si asa, la acest moment problema internetului este ​ca abund​a ​de informatii. Gasesti 10 solutii la aceeasi problema. Una era valabila acum ​2 ani, cealalta e falsa, ​una e incompleta​, restul se contrazic.

​Nu ai vrea sa te informezi dintr-o sursa, sigura si clara? Si daca nu intelegi sau nu iti e clar, sa ai cu cine sa ​comunici?

​Pretul unui Pachet de solutii ​Ghid PFA este intre 149 si 189 lei pe an; sau intre 12 si 16 lei pe luna...

question

​Pot pierde banii!

​Daca Ghidul nu te ajuta, daca nu-ti foloseste​, poti cere oricand banii inapoi in primele 30 de zile de la comanda, nu trebuie sa ne dai un motiv. ​ Ghid PFA ​are 7 ani de activitate si in aceasta perioada​ am servit peste 5000 de clienti, dintre acestia am returant banii la ​mai putin de 10​; ​la unii din initiativa noastra. ​Avem peste 95% din recenzii notate cu 5 stele din 5 stele! Poti sa verifici.

​Un client nemultumit poate face mult rau ​oricarei afaceri.. De aceea te incurajam sa-ti ceri banii inapoi daca ​solutiile Ghid PFA nu t​e ajuta!

question

​​Voi lucra cu un specialist!

​​Ne bucuram! ​S-ar putea sa fii chiar unul din clientii nostri! Un specialist te poate costa ​pana la 1.000 de euro pe an. Si acel specialist si-ar dori sa stii multe din informatiile care sunt in Ghiduri. ​Un specialist s-ar bucura sa stii ce este o achizitie intra-comunitara, ​cum sa facturezi corect, sa stii c​are sunt cheltuiele deductibile si nedeductibile, care este plafonul de TVA, sa faci diferenta intre cheltuielile activitatii si cele personale, etc. 

Ghid PFA te ajuta sa intelegi mediul economic si fiscal pentru ca tu sa iei decizii ​corecte:  sa poti evalua munca unui contabil,  sa stii sa fixezi corect pretul serviciilor tale, sa ​iti faci o previziune cu veniturile si chelturielile, taxele, contributiile.  


​Întreb​ări Frecvente

Ce format a​re Ghidul? Este o carte? Se poate printa?

Cui i se adreseaza​ Ghidul?

Cum comand si cum platesc?

Cum ​accesez Ghidul?

Este plata ghidului deductibila?

Sunt platitor de TVA, ma ajuta ghidul?

Am salariati, ma ajuta ghidul?

Cum actualizez ghidurile in perioada de abonament?

Ghid PFA este creat și susținut de oameni cu experiență de peste 15 ani în antreprenoriat și în consultanța financiar-contabila.

​Constantin Cozma - coordonator proiect   

Sunt economist,  absolvent ASE Bucuresti, Facultatea de ​Contabilitate si ​Informatica de ​Gestiune. Din 2012 sunt specializat in ​consultanta contabila si fiscala a persoanelor fizice care desfasoara activitati economice, indiferent de forma lor de organizare. Sunt partener intr-un grup de firme care au ca obiect de activitate consultanta de afaceri si financiar-contabila; sunt la randul meu titularul unei intreprinderi individuale.

​Ma poti contacta pe email constantin @ ​gestiunepfa. ro

Cred, ca antreprenor în primul rând, că pentru a ​obține mai multă prosperitate trebuie să oferim cât  mai multă valoare clienților noștri, pentru ca și ei să obțină la rândul lor mai mult​ă prosperitate (...și bani să ne cumpere serviciile sau produsele). Așa funcționează o societate prosperă și ​​din  ​acest motiv funcționează ​si Ghid PFA!

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  Necesare

  Cookies de sesiune.

  Advertising

  Google Analytics

  _ga, _gid, _gat

  Other

  Conecteaza-te cu email-ul si parola ta!

  sau    

  Ați uitat datele dvs.?

  Creeaza un cont