DESPRE

Am creat Ghidul PFA cu scopul de a oferi  o cale simpla si accesibila de administrare a unei afaceri mici, celor care si-au propus sa devina antreprenori cu acte in regula.

Contrar opiniei comune nu este deloc dificil sa inregistrezi o persoana fizica autorizata (PFA), o intreprinderi individuala (II) sau o intreprindere familiala (IF). Daca ai toate informatiile necesare,  sti ce sa ceri, unde sa ceri, ai documentele pregatite si corect completate, e chiar simplu si usor.

De aceea iti recomand ghidul, ca sa parcurgi pas cu pas, toate etapele si procedurile de inregistrare, sa te familiarizezi cu institutiile si declaratiile fiscale inca de la inceput. In timp ghidul te asista la gestiunea curenta activitatii, pana la inchiderea  contabila si fiscala a unui an de activitate.

Exista posibilitatea sa te adresezi unui specialist, atat pe partea de autorizare cat si in ceea ce priveste contabilitatea si fiscalitatea pfa/ii/if, dar:

–      acestia te costa bani, cam o suta de euro fiecare, plus costurile suplimentare pe care le vei avea cu notariatul, (de care nu ai nevoie).

–      dupa ce specialistul isi termina treaba vei fi la fel ca la inceput, nu vei stii ce sa faci mai departe si trebuie sa scoti iarasi bani din buzunar.

Informatiile si  experienta pe care le  vei acumula  prin parcurgea personala a etapelor de infiintare si gestiune a pfa-ului iti vor face lumina intr-un domeniu in care poate nu ai deloc expertiza si te vor ajuta pe termen lung sa rezolvi si alte probleme, fiscale sau contabile, fara sa apelezi de fiecare data la o persoana specializata.

Ghidul PFA este prezentat sub forma unor documente ce pot fi descarcate din sectiunea download a site-ului gestiunepfa.ro. Documentele sunt permanent actualizate si vei fi anuntat pe email cand apar schimbari.

Accesul la aceasta sectiune se face pe baza unui nume de utilizator si a unei parole pe care le obtii prin plata unui abonament anual. Informatii complete despre ghid sunt aici.

Ghidul PFA este un produs creat de oameni cu experienta de peste 10 ani in  antreprenoriat si in consultanta financiar-contabila.

Manager de proiect: Constantin Cozma.Portret1

Sunt absolvent  al  ASE Bucuresti, facultatea de contabilitate si informatica de gestiune, promotia 2003.

Sunt administratorul a 3 firme si a unei intreprinderi individuale pe cale le-am infiintat urmand aceeasi pasi pe care i-am descris in ghid.

In ultimii 7 ani am activat in domeniul consultantei financiare, consultantei contabile si in administrarea mai multor proiecte de afaceri.  Profilul meu complet este aici.

Sper ca acest ghid sa fie de real folos celor care au nevoie de el. Pentru asta depunem un efort continuu de a actualiza ghidul la ultimile cerinte si norme legale ce intra in vigoare.

Totodata suntem permanet deschisi la semnalele pe care ni le trimiti si te rugam sa ne contactezi pentru orice sugestie, nemultumire, intrebare, propunere.

Mult succes!

CONTACTEAZA-NE

Trimite-ne intrebarile tale si-ti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Se trimit datele

©2018 Comunitate de antreprenori cu activitati independente

PFA - PFI - II -IF - Profesii Liberale

 

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account