fbpx

Declaratia 600 – inregistrarea si plata contributiei la pensie in 2016

declaratii pfa 2013

Persoanele fizice care desfasoara activitati independente si care sunt si salariate, nu mai sunt scutite de plata contributiei la pensie.

Declaraţia 600 se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente, care îndeplinesc următoarele condiţii, după caz:

a) venitul realizat în anul precedent, rămas după scăderea din venitul brut a cheltuielilor efectuate în scopul desfăşurării activităţii independente, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţia de asigurări sociale, raportat la numărul lunilor de activitate din cursul anului, depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care desfăşoară activităţi impuse în sistem real;

Important! Baza de calcul minima pentru CAS este 938 lei (35% x 2.681 lei salariul mediu brut din 2016). Toate PFA-urile care in 2015 au obtinut un venit net lunar de peste 938 lei (sau anual de 938*12=11.256 lei), sunt obligate sa se inregistreze cu declaratia 600 in sistemul public de pensii. (Atentie la calculul venitului net – acesta include cheltuielile cu asigurarile sociale – pensie si sanatate).

b) venitul lunar estimat a se realiza depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care desfăşoară activităţi impuse în sistem real şi îşi încep activitatea în cursul anului fiscal sau în cazul celor care trec de la determinarea venitului net anual pe baza normelor anuale de venit la impozitarea în sistem real;

Important!Daca venitul pe care il estimezi este mai mic decat 938 lei pe luna, respectiv 11.256 lei pe an, nu esti obligat sa depui declaratia 600. In 2017, la regularizare vei fi obligat sa platesti CAS daca venitul net obtinut depaseste baza de calcul minima, respectiv 938 lei pe luna sau 11.256 lei pe an.

c) valoarea lunară a normelor de venit obţinută prin raportarea normelor anuale de venit la numărul lunilor de activitate din cursul anului după aplicarea corecţiilor prevăzute depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care în anul fiscal în curs desfăşoară activităţi impuse pe bază de norme de venit.

Important! Norma de venit poate fi redusa sau majorata in functie de mai multe criterii.  Daca prin aplicarea corectiilor, norma de venit este redusa sub baza minima de calcul de 938 lei lunar sau 11.256 lei anual, PFA si II nu sunt obligate la inregistrarea in sistemul public de pensii si nu depun declaratia 600.

Verifica la sfarsitul tabelului din judetul in care iti desfasori activitatea daca norma de venit este majorata sau redusa. https://gestiunepfa.ro/norme-de-venit-2016/

La alegere cota de calcul a CAS este fie contributia individuala de 10,5% fie contributia integrala de 26,3%.  Opțiunea de a plăti cota integrală nu va mai putea fi anulată în cursul anului respectiv, ci numai în anul următor.

Cota de 10,5%, nu asigură un stagiu complet de cotizare pentru pensie, ci doar o treime din acesta.  În cazul în care doresti să beneficieze de o pensie întreagă, opteaza spentru cota integrala de 26,3%.

Nu au obligaţia depunerii declaraţiei persoanele asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, care nu au obligaţia asigurării în sistemul public de pensii, potrivit legii, precum şi persoanele care au calitatea de pensionari.

Declaraţia 600 se completează în două exemplare, din care originalul se depune la organul fiscal competent, iar copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.

Declaraţia se depune, pe suport hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin celelalte metode prevăzute de lege.

Descarca declaratia de aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_600_2016.pdf

Data depunerii declaraţiei este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz, dar nu mai tariu de 31 Ianuarie 2016.

Daca iti e ceva neclar lasa-mi un mesaj mai jos. Multumesc!

70 comentarii la “Declaratia 600 – inregistrarea si plata contributiei la pensie in 2016”

 1. Buna ziua! Am fost angajat cu contract de drepturi de autor, am primit adeverinte pt calcularea impozitului in fiecare an si am depus la ANAF si platit diferenta de impozit (formular 200). De curand am primit o notificare de la ANAF ca nu am depus formularul 600 privind pensia. Mentionez ca in adeverintele primite de la angajator se noteaza cu sumele aferente: Brutul pt impozitare, cheltuieli deductibile, impozit retinut la sursa – 10%, CAS retinut, CASS retinut, Venit net. Sunt in situatia de a depune formularul 600 sau nu? Multumesc frumos pt orice raspuns.

 2. popa carmen

  Buna
  in 2013 eram pfa si din semestru 2 pfa + angajat ! Eram obligata sa depun declaratia 600 ? am primit de la anaf acum in 2017 o notificare sa o depun. multumesc

  1. Buna ziua! Multa lume a primit si primeste in continuare aceste notificari. Trebuie sa verificati daca erati obligata in anul respectiv la palta CAS. In 2013 daca erati angajata nu trebuia sa platiti CAS, daca nu erati angajata si venitul net nu depasea plafonul de la 778 lei lunar respectiv/ 9336 venit net obtinuti in anul 2012. O sa verific si eu situatia de atunci.
   Fac abuzuri pentru ca sunt presati de la centru sa adune bani la buget.

 3. Unde este mentionat ca o persona care detine un pfa cu venit lunar peste 938 lei,dar este si angajat cu norma intreaga la o societate care-i plateste cas,va avea reducere la plata cas ?
  Cum se procedeaza in acest caz ?

 4. Buna ziua, Anul trecut am depus declaratia 600, eu momentant castig lunar 920 lei pe luna si nu depasesc 938 lei. Cum pot face sa anulez declaratia 600 sa renunt la plata pensiei.

  1. Buna ziua. E oarecare confuzie aici. Cf codului fiscal cei obligati sa contribuie la pensie trebuie sa depuna declaratia. Cei care nu sunt obligati, ca dvs, nu o mai depuneti. Ca sa fiti sigura depuneti cat mai repede declaratia 200 sa se vada ca aveti un venit net lunar in 2016 sub baza minima de calcul.

 5. Buna ziua, sunt PFA în sistem real, iar venitul meu net lunar estimat este mai mare de 938 Ron. În D600 pot completa venitul meu net lunar estimat, sau trebuie să completez cu 938 si sa aștept regularizarea ? Mulțumesc frumos.

  1. Buna ziua. Platile anticipate sunt la baza minima de calcul – 938 lei pe luna in 2016. Trebuie sa depuneti declaratia 200 si apoi se face regularizare.

 6. Buna ziua. Doresc sa deschid un PFA cod CAEN 7311 in zilele urmatoare. Ce declaratii tb sa completez pt acest an, in afara declaratiei 220? Ce am de plata pana la sf. anului? Inca nu stiu ce venituri vor intra pana la sf. anului, insa ele vor fi de management de proiect. Multumesc.

 7. Buna ziua,

  Va multumesc pentru informatiile expuse. Am un PFA la norma de venit pe care s-a aplicat o corectiva de reducere impozit de 50% deoarece sunt si salariata cu carte de munca. Urmand sa intru anul viitor in concediu crestere copil, am dorit sa trec la venit real pentru a beneficia de un calcul mai apropiat de incasarile mele reale (care sunt mult peste acea jumatatea de norma la care platesc) – insa mi s-a spus ca acest lucru poate fi facut doar incepand cu 1 ianuarie 2017 (si odata ce fac trecerea spre sistem real, va fi obligatorie pentru minim 2 ani). Ce optiuni am pentru re-evaluarea sumei impozate pentru 2016? Pot opta pentru anularea corectivei de reducere impozit oricand in cursul anului (pentru a plati la norma intreaga de venit si implicit a-mi fi luat in calcul un venit mai apropiat de cel real)? Sau, in cazul in care se realizeaza schimbarea domeniului de activitate in cursul anului (daca se poate?), pot trece la impozitarea pe venit real?

  Multumesc anticipat pentru suportul oferit.

 8. Buna seara,

  Am un contract cu casa de pensii, unde platesc valoarea minima lunara.
  Am deschis luna aceasta si un pfa cu norma de venit, unde platesc de asemenea valoarea corespunzatoare de 10.5% din norma de venit.

  Este obligatoriu sa reziliez contractul cu casa de pensii? Sau pot merge cu ambele in paralel?

  Multumesc anticipat,
  Daniel

  1. Buna ziua. La 10,5% nu sunteti considerat asigurat in sistemul de pensie cu contributie integrala. Statul nu se supara ca Ii dati bani dar nu este in vantajul dvs. Rezilitati primul contract si platiti 26,3% din minim la al doilea ca sa fiti sigur de ceva.

 9. Buna seara,
  Am un PFA deschis in martie 2016 dupa ce am completat declaratia 220 , deoarece nu stiam inca ce venit voi avea am pus sub 1000 de lei ..si mi s-a spus ca nu e nevoie sa depun si declaratia 600 , dar ca mi se va recalcula daca depasesc,sa platesc doate contributiile in martie anul viitor. Intrebarea mea este cand mi se va recalcula cotatia pt pensie se va recalculat la 10,5% sau la 26,3%? Sau cum pot face sa mi se recalculeze cu 10,5?
  Va multumesc !

  1. Buna ziua. Prin cum a fost facuta legea se subintelege ca daca nu ati optat pentru 26,3% atunci ei sunt obligati sa calculeze cu 10,5%. Numai prin optiunea dvs pot calcula cu 26,3%, altfel ar fi un abuz.

 10. Buna seara! Sunt medic dentist, sa zicem sa venitul meu brut pe anul 2016 este 25000 lei. Cat va fi venitul meu net? Va multumesc anticipat!

  1. Buna Seara! Din venitul brut (25000 lei) scadeti cheltuielile deductibile (acele ch care va ajuta sa obtineti venitul brut) si obtineti astfel venitul net.
   La venitul net aplicati 5,5% sanatate si, daca venitul net este mai mare de 938 lei pe luna (11256 lei in 2016), sunteti obligat sa platiti si pensie, 10,5 sau 26,3 %, la alegerea dvs. Acum, din venitul brut scadeti ch deductibile plus contributiile, cate sunt si obtineti un venit net impozabil la care aplicati 16% si obtineti castigul dvs net pe un an. Totul depinde de ch deductibile! Mai multe detalii aici http://gestiunepfa.ro/taxe-si-contributii-pfa-in-2016/ sau informatii complete in ghidul de contabilitate http://gestiunepfa.ro/expert/ghid-contabilitate-pfa/

 11. Dana Madalina

  Buna ziua, un pfa un pic mai aiurit care a depus D600 si a optat pentru cota integrala pentru 2016, bifand ca se vor obtine in anul 2016 venituri mai mari decat cei 35%xSMB, dar pe 220 a depus ca venitul net va fi de 1000 lei deoarece nici in anul 2015 nu a avut activitate…are sanse sa anuleze D600 depus??? mentionez ca s-au primit doua decizii de impunere una plati anticipate pt impozit si sanatate, avand 0 la rubrica CAS, iar dupa 2 saptamani s-a mai primit una cu plati anticipate de 750 lei/trimestru CAS. Va multumesc!

  1. Buna ziua! Nu trebuia sa depuna 600 pentru ca nu era obligat sa se inscrie in sistemul public de pensii.In opinia mea este dificil de anulat declaratia 600. Intrebati la administratia financiara locala.

 12. Buna ziua,

  Din cate inteleg contributia se realizeaza pe baza venitului din anul precedent.

  Daca PFA-ul (pe norma de venit) a fost inregistrat in anul curent, trebuie sa depun declaratia 600?

  1. Buna seara. Pentru PFA/II infiintate in anul curent se ia in calcul venitul estimat sau norma de venit. Daca ati estimat sub baza minima de calcul, de 938 lei pe luna, nu platiti pensie (CAS). Altfel veti fi incadrata automat la plata CAS cu 10,5%. In cazul acesta din urma este ideal sa depuneti declaratia 600 si sa specificati clar ce procent alegeti, 10,5 sau 26,3%

 13. Dorian Enescu

  Buna seara!
  Am venituri din activitate pfa si din drepturi de autor. Conform Legii 263/2010, activitatea pfa nefiind singura sursa de venit, nu eram asigurat obligatoriu, insa organismele de gestiune colectiva retineau si virau casei de pensii 10.5% din venitul meu obtinut din drepturi de autor.
  Conform noului cod fiscal, sunt obligat sa platesc (si) pentru activitatea pfa, ori 10,5%( cota incompleta), ori 26,3%( cota integrala). Contributia de 10,5% din drepturi de autor era si este considerata contributie completa, iar azi, 10,5% din venitul activitatii de pfa este o contributie incompleta. Cum se va calcula/ considera contributia mea la pensie in aceasta situatie?
  Va multumesc!

 14. Ion Aurelia

  Am un PFA cu obiect de activitate creatie rtistica – pictura, cu norma de venit in sistem real. Desi am facut cheltuieli cumparndu-mi matetiale , n-am vandut niciun tablou. Am terminat anul 2015 cu un rezultat negativ – de 1336 lei. Mai trebuie sa depun declaratia 600 ? nu am depus nici delaratia 200

 15. Buna ziua ! Am un pfa cu care nu depasesc limita de 11.256 deci nu trebuie sa depun 600. Dar asta este dupa declaratia estimata ,corectarea inca nu am facut oare care este procedura in cazul asta ?

  1. Buna seara. Daca in urma declaratie 200, cea in care declarati venitul net obtinut in 2015, iar acesta este mai mare de 11.256 lei, trebuie sa depuneti declaratia 600 pana la 31 Ianuarie 2016. Daca nu ati depus atunci veti plati amenda. Daca venitul net pe 2015 este sub pragul de 11.256 lei, nu trebuie sa depuneti declaratia 600.

 16. Dumitrescu

  Buna ziua, puteti sa explicati consecintele acestei optiuni asupra modului in care urmeaza a imi fi calculata pensia? Ce castig si ce pierd din acest punct de vedere?

  Multumesc mult

 17. Buna ziua,

  Se stipuleaza undeva ce se intampla daca NU depunem declaratia 600 desi cf prevederilor ar trebui depusa? Sau ce se intampla daca o depunem dupa termenul de 31 Ianuarie? (Nu am gasit nicaieri precizari)

  Va multumesc!

  1. Buna ziua. ANAF trebuie sa astepte depunerea declaratie 200 pentru a stabili daca trebuia depusa declaratia 600. Altfel nu are de unde sa stie. E posibil sa primiti amenda – 200-500 lei.

 18. Buna ziua,

  pentru PFA fara venituri pe 2015 (venituri 1000lei si cheltuieli 20000) este obligatoriu depunerea declaratiei 600?
  Va multumesc

 19. Buna ziua,

  Sunt informatician (CAEN 6202) si optez saptamana aceasta sa intru cu PFA-ul meu pe norma de venit fixa. Spuneti-mi va rog:

  1) Daca optez pentru pensie de 10,5%, asta inseamna ca va trebui sa platesc 10,5% din norma de venit fixa pe 2016 sau din cat voi realiza pe 2016?

  2) „Nu au obligaţia depunerii declaraţiei persoanele asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, care nu au obligaţia asigurării în sistemul public de pensii, potrivit legii, precum şi persoanele care au calitatea de pensionari.”

  Asta inseamna ca daca semnez pana pe 31 ianuarie 2016 intr-un sistem de pensie privat atunci nu va mai trebui sa depun doc 600 si sa nu mai platesc pensie la stat?

  Va multumesc,
  Andrei

 20. In 2015 am lucrat ca PFA in totalitatea timpului, norma intreaga. In 2016 sunt angajat si lucrez doar suplimentar in privat, ca PFA, avand de data aceasta venituri brute (ca PFA) aprox. 60% din cele de anul trecut. In noua declaratie 600 nu vad o posibiltate de a declara, estimativ, noua baza de calcul lunara. Sunt obligat sa platesc acum in 2016 contributia la pensie privind la realizarile anului 2015, deci cu 40% mai mult decat s-ar cuveni in mod real si doar in 2017 sa-mi fie facuta regularizarea? Nu exista o metoda prin care sa pot declara, estimativ, noua baza de calcul lunara? Multumesc.

  1. Buna ziua. Daca in 2015 ati realizat un venit net de 938lei*12=11256 lei trebuie sa va inregistrati in sistemul public de pensie si veti plati anticipat in 2016 10,5% sau 26,3% din 938 lei. Plata se face trimestrial. La regularizare in 2017 daca venitul net este mai mic de 11256 lei nu mai platiti in plus. Daca e mai mare veti plati diferenta.

 21. Buna, pe 2015 am realizat venit net in medie peste 938 lei/ luna (n-am cotizat la fondul de pensii ca I.I., fiind si angajat cu norma intreaga). Anul acesta in schimb nu cred ca voi realiza venituri lca I.I care sa depaseasca acest plafon lunar. Prin urmare, sunt obligat sa depun declaratia 600 sau nu?
  Multumesc anticipat pt raspuns!

 22. Buna ziua,
  Fratele meu si-a infiintat in septembrie 2015 o intreprindere individuala cu activitate agricola(cultivare pomi fructiferi). Stiu ca ar fi trebuit sa mearga la ANAF in termen de 15 zile de la inceperea activitatii, dar nu a facut-o. De fapt nu a facut nimic, doar infiintarea II, fara activitate. L-am sfatuit sa mearga la finante si sa declare acum infiintarea, sa faca declaratiile pe zero. Este posibil sa scape fara amenda?
  Multumesc anticipat.

 23. Rahovean Ivona

  Buna seara,am un PFA care funcționează 7 luni din 12.Pe 2015 mi s-a corectat norma de venit.Intrebarea mea este dacă eu mai trebuie sa depun declarația 600 pentru 2016.Va multumesc

 24. Buna seara,
  1,Am un pfa la care venitul brut a fost de 16890 lei si cheltuieli de 6845 lei , deci a ramas un venit de 10045 lei. Eu am si calitatea de angajat la o societate si am si o asigurare de viata privata. Mai trebuie sa depun declaratia 600?
  2. Dar in situatia in care venitul ramas ar fi fost 11500 atunci cu ce se schimba situatia?

 25. Buna ziua,

  Am un PFA care in 2015 a avut norma de venit 22200 lei, dar am fost si angajat, deci s-a redus cu 50% la 11100 lei. Pe luna, asta inseamna 11100/12 = 925, sub limita de 938 lei pt. care s-ar plati pensie.
  Inseamna ca nu trebuie sa depun anul asta declaratia 600 si nu platesc in 2016 pensie?

  Multumesc pt. tot ajutorul pe care ni-l oferiti cu acest site!

  1. Buna ziua. Luati in calcul norma de venit din 2016 si raportati la 938 lei. Vedeti reducerea mai intai.Trebuie sa fiti angajat in 2016 cu norma intreaga.

 26. Un PFA in sistem real care nu are obligatia depunerii declaratiei 600, fiindca in 2015 venitul net (chiar si excluzand din el contributiile sociale obligatorii platite) e sub plafon, va avea in 2016, incepand cu luna ianuarie, incasari care depasesc plafonul. Depune 600? Si ce bifeaza, ca nu se incadreaza in nicio situatie din cele trei prevazute in declaratie. Poate ma lamuriti cu trimitere la lege. Multumesc.

  1. Buna ziua! Nu veti depune 600 si nu veti plati pensie anticipat in 2016. Anul viitor la regularizare veti plati contributie la pensie la venitul net obtinut in 2016.

 27. Buna ziua!
  Am contract de munca cu norma intreaga si pfa ca venit suplimentar. Venitul brut pentru pfa din 2015 a fost de 15800 lei iar castigul net anual de 1960 lei. Trebuie sa mai depun declaratia 600? O sa platesc vechime si pentru pfa anul acesta? Multumesc anticipat!

 28. Buna seara,va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti si pentru situatia mea.Sunt pfa din 2014 in sistem real si nu lucrez in alt loc.Mi-am platit pana acum pensia si sanatatea in raport cu plafonul minim(revenea 222 lei/luna pensia si cam 15 lei/luna sanatatea).Venitul net pe 2015 mi-a iesit 10809 lei.Daca impart la 12 luni acest venit imi iese pe luna sub plafonul minim actual de referinta care este de 938,35 lei.Eu vreau sa platesc pensia in continuare.Ce sanse am sa ma lase Anaf-ul sa platesc in continuare pensia de 26,3% din venitul net? S-ar putea sa impart venitul net doar la 7 si nu la 12? Realizez sonorizari evenimente si am de lucru doar in sezon,de-a lungul a 7 luni din an.Astfel as iesi peste plafonul minim de 938,35 lei.Va multumesc frumos!

 29. Dorian Enescu

  Buna seara,
  In Declaratia 600, la „Optiune privind cota de contributie…” formularul are o varianta referitoare la cota intreaga si varianta sa renunt la aceasta, nimic despre 10,5%. Prin urmare, unde se poate trece cota de 10,5%? Va multumesc!

  1. Buna ziua. Declaratia a fost facuta de catre anaf cu cota de 10,5% este în mod implicit, fiind adresata doar celor care vor sa opteze sau sa renunte la cota integrala. E discutie acum daca trebuie depusa sau nu. Eu recomand depunerea cu bifarea explicita a renintarii la cota integrala de 26,3% pentru cei care doresc doar 10,5%.

 30. david anca

  Buna ziua, sunt PFA cu norma de venit (CAEN 7420) si angajat la o companie care plateste CAS si pensia pentru mine. Intrebarea mea este daca trebuie sa depun declaratia 600. Eu platesc impozit 50% (fiind si angajat) din cel stabilit (anul acesta 13410 lei/an – deci 6705 lei/an), iar daca si contributia pentru pensie va fi redusa la jumate deoarece sunt angajat, nu voi depasii cei 11256 lei/an (baza de calcul minima pe anul 2016).
  Multumesc.

  1. Buna ziua. Daca sunteti angajat cu norma intreaga verificati in tabelul cu norme de venit daca se reduce. Daca se reduce norma calculati daca norma redusa impartita la 12 este mai mica de 938 lei pe luna. Daca e mai mica nu platiti CAS in 2016.

 31. Florea Diana

  buna ziua, avem un SRL cu doi asociati eu si sotul meu, la care platim CAS, mai avem o intreprinedere familiala tot cu mine si sotul meu asociati, precizez ca sotul meu este pensionar iar anul trecut in IF pe tot anul am avut impreuna un castig de 16000 lei , cum fac cu declaratia 600, sotul meu fiind pensionar nu trebuie sa o depuna , avand in vedere ca se imparte castigul la 2, eu am avut un castig de ~ 8000 lei pe an, ,mai trebuie sa depun declaratia 600?

 32. Buna seara,oare persoanele fizice care sunt pe norma de venit mai trebuie sa mearga la finante sa depuna declaratia 600?

  1. Buna ziua. Va multumesc pentru raspunsul dat, dar daca venitul realizat pe 2016 sa zicem ca ar fi 137 000 lei eu ar tb sa platesc o dif cum ar fi : aleg procentul 26,3% platind in 2016 247 lei pe luna adica 2964 lei/an urmand ca in 2017 sa achit 137000 x 26,5 % = 36305 minus cat am achitat in 2016 adica 2964 rezultand 36305 – 2964 = 33341 lei . Dupa cum rezulta este o dif foarte mare de plata !!!! Cum se calculeaza dif de plata la CAS ? Nu ar tb sa platesc CAS la venitul net estimat ???

 33. Buna ziua. Daca am PFA cu venituri nete estimative de peste 62 000 lei cum se plateste CAS-ul pe 2016 ?

  1. Buna seara. Conform art 148. alin 1 din cod fiscal 2016, trebuie sa platiti CAS la baza minima de calcul, 35% din salariul mediu brut. Aplicati procentul de 10,5% sau 26,3% (alegerea dvs) la 938 lei. Contrributia lunara. Plata se va face trimestrial.
   „(1) Pentru persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente şi care determină venitul net anual în sistem real, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, în cazul plăţilor anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale, o reprezintă echivalentul a 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, prevăzut”

   Anul urmator, in urma declaratiei cu venitul efectiv realizat, se va recalcula contributia la pensie.

  1. Buna ziua. Acesta e programul pentru cea veche. Cea noua este reglementata de Ordinul ANAF nr. 3655/2015 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a formularului 600 „Declarație privind îndeplinirea condițiilor de încadrare în categoria persoanelor asigurate obligatoriu în sistemul public de pensii” a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 938 din 18 decembrie 2015.
   Trebuie sa apara aici https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/toate_formularele.htm

   1. Ah, inteleg. Detaliat in explicatii as always.

    PS: Gidurile si postarile tale m-au salvat de la foarte multe batai de cap! Mult succes in continuare!

Scrie mesajul tau aici:

Abonează-te la noutăți legislative și fiscale!

Formularul Declaratia Unica 2021 a fost publicat.

Ghiduri in curs de actualizare.