fbpx

Declaratia 204 pentru asocieri fara personalitate juridica (IF)

Declaratii intreprinderi familiale

Declaratia 204,  pentru asocieri fara personalitate juridica, printre care sunt si Intreprinderile Familiale

Declaratia 204 “DECLARAŢIE ANUALĂ DE VENIT pentru asocieri fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale” are termen de depunere, vineri, 15 Februarie 2019.

Declaratia se poate depune si online (cu certificat digital). Formularul digital a fost actualizat ieri 12 februarie 2019.

Declaratia 204 “Declaratie anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale

Declaratia se completeaza si se depune in cazul asocierilor fara personalitate juridica (cele mai multe sunt intreprinderile familiale), constituite intre persoane fizice care realizeaza venituri din:

 • activitati independente (activitati de productie, comert, prestari servicii, profesii liberale,) pentru carevenitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
 • drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv din activitati adiacente, pentru care venitul net sedetermina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
 • activitati agricole pentru care venitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
 • piscicultura pentru care venitul net anual se determina in sistem real;
 • silvicultura pentru care venitul net anual se determina in sistem real;
 • activitati agricole pentru care venitul anual se stabileste pe baza de norme de venit;

Declaratia nu se depune in urmatoarele cazuri:

 • in cazul asocierilor fara personalitate juridica constituite pentru care stabilirea venitului anual pentru activitatea independenta desfasurata se efectueaza pe baza normelor de venit;
 • in cazul asocierilor fara personalitate juridica care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv din activitati adiacente, pentru care venitul net se determina prin utilizarea cotelor forfetare de cheltuieli. Veniturile realizate in cadrul asocierii respective nu sunt considerate distribuite, in vederea impunerii, iar asociatii aplica regulile stabilite pentru impunerea venitului determinat pe baza normelor de venit sau stabilit pe baza cotelor forfetare.

Termenul de depunere a declaratiei:

 • pana la data de 15 februarie a anului urmator celui de raportare, in cazul veniturilor descrise mai sus cu exceptia,
 • veniturilor din activitati agricole pentru care venitul anual se stabileste pe baza de norme de venit pentru care declaratia se depune pentru anul fiscal in curs pana la data de 15 februarie, inlcusiv;

Odata cu declaratia 204 se poate depune si declaratia 223 daca se estimeaza ca se vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior.

Declaratiile 223 si 204 se completeaza si se depune de catre asociatul desemnat prin contractul de asociere sa raspunda de indeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice, inscriind cu majuscule, citet si corect toate datele prevazute in formular.

Declaratia se depune in format hartie, direct la registratura organului fiscal prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, inclusiv a anexelor de calcul a venitului daca este cazul.

Declaratia se poate depune si online (cu certificat digital) dar pana la aceasta data formularul digital a fost actualizat ieri 12 februarie 2019.

Important! Membri unei asocieri fara personalitate juridica, depun si declaratia unica pentru stabilirea impozitului si a contributiilor datorate pe venitului net realizat in 2018. 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Încarc...
1 Comentariu
 1. Anda Secheres
  Anda Secheres 8 luni în urmă

  Buna ziua. A reusit cineva sa depuna declaratia 204 pe anul 2018?

Scrie mesajul tau aici:

©2012-2019 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account