Omiteți conținutul
Telefon: 0724 331 977 - suport@gestiunepfa.ro
  • Înregistrare
  • Autentificare
  • Contactează-ne!
Ghid PFA
  • Legislație
  • Soluții & Prețuri
    • Toate Soluțiile
    • Actualizări Ghiduri
    • Recenzii de la Clienti
  • Ghidurile mele
  • Consultanță
  • Suport
  • Despre
    • Înregistrare
    • Autentificare
    • Contactează-ne!

Cont bancar dedicat PFA

14/09/2017 15/04/2020 / 59 Comentarii / Prevederi Generale

Cont personal sau cont bancar dedicat activitatii

Pentru o contabilitate corectă și un calcul rapid al obligațiilor fiscale, folosește  Contapp – program de facturare și contabilitate în partidă simplă – Deschide cont!

pentru activitatea economica a PFA, II, IF, profesie liberala?

Nu exista o prevedere legala care sa te oblige sa detii un cont bancar dedicat afacerii. Dar partenerii de afaceri sau insitutiile guvernamentale pot impune detinerea unui cont bancar dedicat daca vrei sa lucrezi cu ei.

Legislatia nu te obliga sa deschizi un cont separat pentru activitatea independenta si asta din cauza ca patrimoniul PFA (sau II, PFI, IF) este acelasi cu patrimoniul persoanei fizice.  Astfel, persoana fizica titulara raspunde in solidar cu PFA-ul pe care il detine.

Totusi, este recomandat ca o persoana fizica care desfasoara activitati independente sa-si deschida un cont bancar dedicat pentru operatiuni specifice activitatii desfasurate.

Am cateva argumente enumerate mai jos, care sunt  valabile atat pentru norma de venit cat si pentru contribuabili care tin contabilitatea in paritda simpla:

  1. Incasarile si platile din acest cont dedicat sunt inregistrate in extrasul de cont lunar care este document justificativ pentru contabilitatea PFA si trebuie pastrat timp de cel putin 5 ani. 
  2. Cand ai cont separat pentru PFA este mai usor sa-ti calculezi rezultatul activitatii (venitul net, cheltuielile deductibile, partial deductibile, protocol, plati anticipate de taxe si contributii, etc) atunci cand ai evidentiat separat veniturile si cheltuielile activitatii. Astfel nu se amesteca cheltuielile de la restaurant, de la supermarket sau din vacanta cu plata serviciilor de comunicatii sau cu platile de servicii necesare pentru desfasurarea activitatii. Asa cum nu se amesteca bani trimisi sau primiti de la prieteni sau parinti (uneori din afara tarii) cu incasarile si veniturile afacerii.
  3. Se poate evidentia exact veniturile obtinute din dobanzi la soldul curent al contului, aceste venituri din dobanzi trebuie impozitate. Pe partea de cheltuieli cu administrarea  contului bancar si a cardului, acestea pot fi precis delimitate ca deductibile cand avem cont pe pfa, altfel este mai greu de separat.
  4. Inspectia fiscala poate constata ca o incasare, aparent banala, este evaziune fiscala, sau poate constata ca toate cheltuielile realizate sunt nedeductibile.
  5. Poprirea pentru datoriile catre bugetul de stat vine pe contul dedicat PFA nu pe toate conturile persoanei fizice titulara de PFA (pentru obligatiile bugetare datorate pe CUI). ANAF  asociaza activitatea dvs cu un cont bancar dedicat activitatii si nu cu toate conturile bancare pe care le detineti ca persoana fizica.
  6. Banca stie ca sumele incasate in contul PFA provin dintr-o activitate economica declarata si nu sunt bani negri. Acest lucru te poate ajuta si in cazul unui credit bancar sau un leasing. Ii ajuta mai ales pe cei care sunt la norma de venit pentru ca pot dovedi veniturile reale obtinute care sunt de regula mai mari decat norma de venit.

Ghid complet pentru întocmirea contabilității în partidă simplă.
Cu exemple si studii de caz.

Ghid contabilitate partida simpla

Argumente impotriva contului de PFA

un cost lunar in plus care poate varia de la 10 lei pana la 50 lei pe luna si putin efort cu printarea si arhivarea extrasului de cont.

Asa cum am spus mai sus, este decizia ta de a deschide un cont separat, pentru ca nu este nicio lege care sa te oblige in acest sens.

Daca ai intrebari sau sugestii, te rog scrie-mi un comentariu mai jos.

[ratings]

Distribuie:

  • Tweet

Despre autor

Constantin

Sunt economist, absolvent ASE Bucuresti, Facultatea de ​Contabilitate si ​Informatica de ​Gestiune. Din 2012 sunt specializat in ​contabilitatea si fiscalitatea persoanelor fizice care desfasoara activitati economice, indiferent de forma lor de organizare. Sunt partener intr-un grup de firme care au ca obiect de activitate consultanta de afaceri si financiar-contabila; sunt la randul meu, titularul unei intreprinderi individuale.

59 comentarii la “Cont bancar dedicat PFA”

  1. Catalin C
    28/07/2021 la 17:27

    Salut Adrian, ai aflat ceva legat de asta? As fi si eu interesat. Multumesc!

    Răspunde
  2. Adrian C
    11/02/2021 la 18:04

    Buna seara!

    Afecteaza cu ceva impozitarea in caz ca imi fac cont business TransferWise (am inteles ca post-Brexit ar fi licentiati de Banca Nationala a Belgiei)?

    Răspunde
  3. Constantin
    11/12/2020 la 14:26

    Buna ziua,

    Ma confrunt cu situatia in care banca poate refuza un credit datorita faptului ca incasarile PFA au fost facute in cont personal si nu intr-un cont separat asociat CUI-ului.

    In ce masura pot argumenta cu legea care nu specifica sau specifica obligativitatea unui cont dedicat PFA? Aveti vreo referinta la lege?

    Eventual poate legea specifica obligativitatea contului dedicat doar in cazul SRL-urilor.

    Multumesc frumos

    Răspunde
    1. Constantin
      11/12/2020 la 18:15

      Buna ziua! Nu exista o obligatie legala pentru a avea un cont bancar dedicat. Dar, de ani buni, eu am recomandat un cont bancar dedicat activitatii, deschis pe numele PFA/II…, din multiple motive. Acum, dvs mai veniti cu un motiv in plus, anume ca o banca ofera credite doar celor care a cont bancar dedicat. Ceea ce este corect, banca are proceduri clare.

      Răspunde
  4. Mihaela
    04/11/2020 la 01:52

    Buna. Sunt PFI, ma ocup de asigurari. Am un venit mic lunar, intre 100-300 ron pe luna. Clientii imi trimit banii pe polita in cont de cele mai multe ori( rar cash) iar eu ii trimit mai departe in contul firmei. Este in regula? Pentru aceste tranzactii trebuie sa deschid cont dedicat PFI ? Multumesc

    Răspunde
  5. Andrei Albu
    16/10/2020 la 14:33

    Aviz celor interesați! Făcând cercetări la diverse bănci privind deschiderea unui cont de PFA, am găsit că la BT se poate deschide online. Este nevoie să ai conexiune la internet in vederea unui video call și semnătură electronică. Extrem de simplu!

    Răspunde
  6. Daniel
    29/09/2020 la 21:58

    Bună ziua,
    Pentru PFA e nevoie de cont bancar romanesc sau se poate folosi și un cont din străinătate?
    Multumesc

    Răspunde
  7. petrus
    12/09/2020 la 18:35

    Buna , am folosit contul de pfa si pentru a face plati si cheltuieli zilnice ,fara a avea legatura cu activitatea desfasurata de acel pfa . Cat de grav este si cum pot remedia

    Răspunde
    1. Constantin
      15/09/2020 la 15:57

      Buna ziua! Nu le inregistrati In RJIP, sau daca le inregistrati le considerati ca utilizari ale venitului net de catre titular. Pe viitor nu mai folositi contul de PFA pentru operatiuni personale.

      Răspunde
  8. Andrei
    03/07/2020 la 18:24

    Detin un PFA cu cod CAEN pentru comerț online. De ceva timp încasezez zilnic sume de la firmele de curierat si alte marketplaceuri. Nu am cont bancar dedicat PFA. Zilele trecute m-au sunat de la banca si m-au întrebat ce reprezinta încasările de pe cont si cine sunt firmele care imi vireaza banii.

    Răspunde
  9. Oana
    25/06/2020 la 13:28

    Buna ziua!
    Un PFA daca nu are lichiditati si face o plata, trebuie neaparat sa faca aport de numerar si aceasta operatiune sa apara in Registrul de incasari si plati? Va multumesc!

    Răspunde
  10. Die
    28/04/2020 la 21:32

    Un cont bancar pe II/PFA va costa, la Banca Transilvania, 5 lei/luna (comision de administrare). Nu cred ca e o avere.

    Răspunde
  11. Madalina
    28/04/2020 la 17:33

    Buna ziua!

    Imi puteti spune daca pot deschide un cont bancar in baza PFA ului, in conditiile in care acesta a fost suspendat in urma cu o zi ?

    Răspunde
  12. Cristi
    10/04/2020 la 09:57

    Buna ziua.Am un cont pe pfa și sunt la norma de venit. Pot efectua cumpărături dintr un magazin alimentar din contul de pfa, deoarece banca nu îmi mai percepe comision de administrare dacă fac minim 5 cumpărături lunare indiferent de valoarea acestora.. Mulțumesc

    Răspunde
  13. Adriana
    08/04/2020 la 23:00

    Buna seara
    Am un pfa si cont bancar pe persoana fizica.Am solicitat un ajutor de somaj tehnic dela agentia de plati si inspectie sociala pentru aceasta perioada in care datorita situatiei cu covidul mi s-a intrerupt activitatea. Am fost refuzata pe motivul ca extrasul de cont bancar nu este trecut pe PFA. Legal nu sunt obligata sa am cont bancar strict pe PFA. Ce pot face in aceasta situatie ca sa pot beneficia si eu de acest sprijin financiar oferIt de catre stat PFA ?

    Răspunde
  14. Vlad
    07/04/2020 la 17:25

    Buna ziua,

    imi puteti spune legea care face referire la contul PFA?

    Multumesc.

    Răspunde
    1. Constantin
      08/04/2020 la 15:25

      Buna ziua! Nu exista o reglementare legala expresa. Nici societatile comerciale nu au obligatia de a deschide un cont. Se poate lucra doar cu numerar, limitat. Sau se poate face troc (barter). De ce sa fie obligatoriu? Bineinteles, sunt alte argumente pentru a avea un cont bancar dedicat activitatii. O parte din motive le-am scris mai sus.

      Răspunde
      1. Viorica Ungureanu
        09/04/2020 la 22:21

        Sunt Mediator autorizat – Viorica Ungureanu ( Viorica Ungureanu-Birou de Mediator)DA! Așa este. NU ESTE NICIO NORMA LEGALA IMPERATIVA în sensul obligării unei persoane de a deschide un alt cont separat de cel personal. Așa este, aveți dreptate și vă felicit și vă apreciez foarte mult pentru gândirea logică și profesionalismul cu care dezbateți orice problemă în domeniu, ”Nici societatile comerciale nu au obligatia de a deschide un cont. Se poate lucra doar cu numerar, limitat. Sau se poate face troc (barter). De ce sa fie obligatoriu? ” . La momentul autorizării ca Birou de mediator, nici ANAF , nici CONSILIUL DE MEDIERE NU A IMPUS OBLIGATIVITATE privind contul, știu sigur fiindcă m-am interesat! Vă mulțumim!

        Răspunde
  15. Eugen Magdas
    07/04/2020 la 09:45

    Sant persoana cu dizabilitati, lucrez din scaun cu rotile. Am o firma pot deschide cont bancar pfa on line comform celor spuse de ministrul muncii dacă nu mă pot deplasa la sediul bancii?

    Răspunde
    1. Constantin
      08/04/2020 la 15:05

      Buna ziua! Nu prea am intalnit deschiderea de cont online pentru PFA-uri. Intrati pe site-uri si verificati. O alta solutie este sa sunati o agentie si sa va gaseasca o solutie.

      Răspunde
  16. Alexandra
    05/04/2020 la 21:26

    Maine o sa merg sa fac cont bancar PFA pentru a primi indemnizatie, stie cineva de ce anume am nevoie la deschiderea contului?

    Răspunde
    1. Constantin
      06/04/2020 la 18:47

      Actele PFA in original si CI-ul.

      Răspunde
  17. Dorin C.
    05/04/2020 la 16:58

    Buna ziua.

    Intelegem ca agentia de plati ne cere cont de pfa pentru a vira banii,dar nu intelegem argumentul pentru ca nu ni-l ofera.Daca ajutorul de somaj este supus tuturor taxelor si impozitelor,iar venitul net este practic legat strict de castigul pe persoana fizica,fara nici o legatura cu contabilitatea pfa-ului (mai ales ca banii sunt din surse externe,iar statul isi ia partea din ei) de ce nu se poate vira in contul personal,de cnp,atata timp cat nu este lege specifica.Cine ia aceste hotarari fara legi specifice si ne pun pe drumuri tocmai acum cand nu trebuie sa fim pe drum ? Chiar nu este nimeni in tara, avizat sa dea o explicatie clara pentru toti?
    Eu am pfa, din 2007,lucrez cu sume mici pentru ca asa este specificul serviciului si nu am avut niciodata nevoie sa lucrez prin cont bancar. De ce acum brusc nu se poate ?
    Va multumesc.

    Răspunde
    1. Constantin
      06/04/2020 la 18:46

      Buna ziua! Argumentul este ca se ajuta o afacere si nu o persoana fizica.

      Răspunde
  18. Raluca
    03/04/2020 la 18:08

    Buna ziua,eu lucrez cu PFI ca și fiziokinetoterapeut la o clinica privată și sunt plătită pe ora.CLinica s a închis in 24 Martie din cauza Covid 19.Atunci pot sa primesc indemnizația iar dacă nu am cont pt PFI trebuie sa imi fac neaparat?multimesc

    Răspunde
    1. Constantin
      06/04/2020 la 18:23

      Buna ziua! Asa vor cei de la Agentia de plati. Dati un telefon si cereti o confirmare.

      Răspunde
  19. Daniela
    03/04/2020 la 15:52

    Că trimit banii in cont ok am înțeles,dar eu dacă nu fac încasări și plăti de pe cont pfa ,nu-i văd rostul,oricum suntem prea mici ca să-i înțelegem pe cei mari,o zi bună și mulțumesc că mi-ati răspuns.

    Răspunde
  20. Daniela
    03/04/2020 la 00:00

    Specific atât încasările cât și plățile sunt cash,nu lucrez cu sume mari,ofer servicii de coafor, de ce cont bancar?

    Răspunde
    1. Constantin
      03/04/2020 la 14:36

      Asa vrea Agentia de plati – va trimit banii in cont.

      Răspunde
  21. Daniela
    02/04/2020 la 19:22

    Bună ziua,sunt PFA,si după cum se știe se cere cont bancar PFA pentru această indemnizație,nu am, eu incasez doar cash niciodată prin card sau cont bancar, întrebarea mea este cu ce mă ajută acest cont pe viitor?pot atașa la cerere si declarație un extras de cont personal?mulțumesc

    Răspunde
  22. Bogdan
    01/04/2020 la 11:00

    Buna ziua. am o nelamurire. Sunt pfa dar nu am un cont dedicat pfa ci un cont personal. Eu nu folosesc operatiuni bancare prea mult.Se poate folosi contul personal pt. indemnizatia de somaj sau trebuie neaparat un cont dedicat. Multumesc anticipat.

    Răspunde
    1. Constantin
      01/04/2020 la 23:20

      Functionarii de la ANOFM spun ca trebuie sa aveti cont deschis pe afacere, desi legea nu specifica clar acest lucru.
      Opinia mea este ca cine are cont deschis pe afacere da contul de afacere, cine nu are da un contul de persoana fizica.

      Răspunde
      1. Alex
        08/04/2020 la 23:11

        Buna seara, sa stiti ca am ajuns la articolul dvs. incercand sa aflu de ce unei persoane cu PFI i s-a dat raspuns de catre autoritate ca nu indeplineste conditiile, intrucat nu a dat un cont pt. PFI si va pot confirma ca a fost transmis contul personal. Prin urmare, daca nu exista un cont dedicat, deschis pentru afacere, conditiile pentru obtinerea indemnizatiei nu sunt intrunite.

        Răspunde
  23. Madalina Ion
    03/07/2019 la 23:45

    Buna ziua, considerati optiunea de cont separat, dar deschis tot pe persoana fizica si nu pachet special de PFA la fel de buna pentru motivele enumerate mai sus? si sa folosesc transferul intre conturi precum ati precizat mai sus ca „utilizare venit net PFA”.
    Pentru 7-8 incasari pe an nu merita deschiderea unui pachet special bancar.

    Răspunde
    1. Constantin Cozma
      04/07/2019 la 14:19

      Buna ziua! Recomand deschiderea contului pe PFA. Incasarile si platile pentru activitatea PFA sa fie facute din acest cont. Sunt si banci mai accesibile, nu trebuie sa dati 50 de lei pe un cont de PFA.

      Răspunde
  24. mariana
    10/06/2019 la 22:30

    Buna ziua,
    am o intreprindere individuala cu norma de venit.Am cont bancar separat fata pe cel personal.In acest cont imi incasez facturile pentru activitatea prestata in euro(din strainatate).Cum pot folosi euro din contul de intreprindere individuala?Pot sa cumpar cu cardul de intreprindere individuala orice,inclusiv mancare?Pot sa transfer din cont intreprindere individuala in cont personal pentru cheltuieli diverse ?Aceste transferuri trebuie sa aiba documente justificative?(am inteles eu bine sau chiar sunt modificari legislative in acest sens ,de anul acesta?)
    va multumesc anticipat,

    Răspunde
    1. Constantin Cozma
      13/06/2019 la 10:14

      Buna ziua! Transferati in contul personal si de acolo faceti ce plati doriti. La detalii plata scrieti „utilizare venit net PFA”.

      Răspunde
    2. Mihai
      07/08/2019 la 20:07

      Puteti folosi banii cum doriti dvs. Banii Pfa-ului sau II sunt ai CNP-ului. Puteti face cumparaturi personale direct cu cardul insa atentie mare, la cheltuieli treceti doar ceea ce cheltuiti pt activitatea II. Puteti face transfer din cont de II in cont personal. Banii sunt ai cnp-ului cum am zis si puteti dispune de ei cum doriti.

      Răspunde
  25. Monica
    20/02/2019 la 21:17

    Buna seara! Sunt medic de familie si lucrez doar la un Centru de Permanență ! Am deschis un cont pe acest PFI unde m-i se virează banii lunar conform orelor lucrate! Ce doresc să vă întreb este daca eu pot folosi acest cont in regim normal adica : merg la supermarket si fac cumpărături pe care nu le pot deconta pe PFI? Poate altcineva sa imi vireze bani pe acest cont? Cum pot sa gestinez banii mei in asa fel încât să nu am probleme ca nu ppt.justifica fiscal acele cheltuieli si eventuale viramente?

    Răspunde
    1. Mihai
      07/08/2019 la 20:09

      Puteti cheltui cum doriti banii. Dvs aveti un atribut fiscal dat direct de la Anaf. Nici macar nu aveti treaba cu Registrul Comertului. Puteti face plati personale direct din cont. Veti deduce doar ce cheltuiti pt activitatea pfi. Nu puteti primi in cont bani ce nu au a face cu activitatea dvs pt ca va tb emisa factura. Pt astfel de tranzactii utilizati contul personal.

      Răspunde
  26. Bogdan
    15/01/2019 la 10:41

    Buna ziua,

    Contul asociat PFA-ului trebuie sa fie naparat in Romania? Daca deschid un cont asociat PFA-ului in strainatate (pentru comisioane mai mici, etc) este legal?

    Multumesc.

    Răspunde
    1. Mihai
      07/08/2019 la 20:11

      Nu. Deschideti cont in tara in care aveti sediul. Pt strainatate puteti utiliza pay safe card sau alta modalitate.

      Răspunde
  27. Laurentiu
    10/10/2018 la 20:55

    Buna ziua,

    Daca nu am bani in contul de PFA si doresc sa fac o plata, pot transfera din contul personal in cel de PFA? Daca da, trebuie sa fac ceva aditional? vreu act, justificare..etc?
    Multumesc.

    Răspunde
    1. Constantin
      22/10/2018 la 19:14

      Buna ziua! Se constituie aport in banca si se inregistreaza in Jurnalul de incasari si plati. Se restituie ulterior, dupa ce apar incasarile din vanzari. Pentru informatii comeplte si exemple va recomand: https://gestiunepfa.ro/expert/pachet-contabilitate-activitati-independente/

      Răspunde
  28. Dana Popescu
    17/08/2018 la 10:47

    Buna ziua! Daca deschid un cont bancar asociat unui PFA cu norma de venit:
    1.este obligatoriu sa declar contul la ANAF?
    2.atunci cand incasez bani in cont(sa presupunem dintr o activitate online), este obligatoriu ca tranzactia sa fie insotita de bon fiscal din casa mea de marcat? Sau nu?

    Răspunde
    1. Constantin
      27/08/2018 la 15:42

      Buna ziua! 1. NU. 2. NU: bonul de casa de marcat se emite doar pentru incasarea in numerar de la persoane fizice (si juridice, in loc de chitanta, dupa caz). Cand in casati prin banca de la PF sau PJ, nu se emite bon fiscal.

      Răspunde
    2. Mihai
      07/08/2019 la 20:12

      1. Nu
      2. Emiteti factura pt incasari direct in cont. Recomand IceFact. Rapid eficace si…gratuit.

      Răspunde
  29. avramiuc
    03/06/2018 la 20:23

    In urma discutiilor purtate sa inteleg ca nu exista nici o lege care sa oblige PFA (sau II, PFI, IF) infiintat in 2009 sa aiba cont bancar. Daca nu este obligatoriu atunci vine intrebarea unde pastraza aceste entitati bani pe care ii incaseaza pentru activitatile si serviciile efectuate??????

    Răspunde
    1. Constantin
      04/06/2018 la 18:36

      Buna ziua! Se folosesc conturile bancare personale.

      Răspunde
  30. Andree
    23/01/2018 la 20:16

    Buna ziua,

    Mai nou in declaratia 600 trebuie trecut un cont bancar. S-a facut vreo precizare ca acest cont trebuie sa fie PFA undeva si nu PF?

    Răspunde
  31. Oleg
    09/01/2018 la 10:55

    Contul dedicat PFA trebuie declarat la ANAF?

    Răspunde
    1. Constantin
      10/01/2018 la 00:27

      Buna ziua. Contul bancar nu trebuie declarat la ANAF.

      Răspunde
  32. Adrian
    14/11/2017 la 12:47

    ” patrimoniul PFA (sau II, PFI, IF) este acelasi cu patrimoniul persoanei fizice.”

    și

    „Poprirea pentru datoriile catre bugetul de stat vine pe contul dedicat PFA nu pe toate conturile persoanei fizice titulara de PFA”

    sunt în contradictoriu.

    Răspunde
  33. Chris
    20/10/2017 la 11:55

    Buna ziua!
    In ghidurile dvs ati prevazut si o sectiune dedicata situatiilor speciale? De exemplu, in special legat de contabilitate in situatia in care nu se plateste impozitul – in cazul persoanelor cu dizabilitati PFA.

    Răspunde
    1. Constantin
      15/11/2017 la 16:09

      Buna ziua! Nu am un exmplu de calcul specific pentru situatia dvs. In mare parte calculul este asemanator.

      Răspunde
  34. Marius Lapugean
    18/09/2017 la 08:20

    Asta in teorie… Eu am cont al pfa-ului deschis inca de la inceputul activitatii dar ANAF-ul mi-a pus poprire pe toate conturile inclusiv pe cel in care incasam salariul de la firma unde eram angajat si a trimis proprirea inclusiv la firma. Mi-au fost retinuti bani atat la firma cat si la banca adica de doua ori. Nu mi-au returnat banii retinuti in plus au spus ca o sa compenseze cu datoriile viitoare. Doua zile am pierdut pe la ei ca sa obtin ridicarea propririi si a trebuit sa merg personal la fiecare banca cu hartia.

    Răspunde
    1. Constantin
      25/09/2017 la 13:06

      Buna ziua! Adevarat, popririle pentru obligatiile fiscale datorate pe CNP sunt instituite pe toate conturile deschise ca persoana fizica si se iau bani din fiecare cont. Si da, ANAF se comporta ca un camatar, agresiv si iresponsabil. E bine sa nu ai de a face cu ei.

      Răspunde
      1. Ioana
        15/02/2018 la 17:54

        Atata vreme cat detii un PFA/II, inevitabil ai de a face cu ANAF-ul. 🙂

        Răspunde
        1. Constantin
          19/02/2018 la 16:27

          Corect, dar daca respectam legea exista sansa sa nu ne intalnim prea des cu inspectorii ANAF. Poate deloc.

          Răspunde

Scrie mesajul tau aici: Anulează răspunsul

Intocmeste-ti contabilitate cu:

Facturare si contabilitate in partida simpla. Online.

Totul intr-un singur loc :

Ghid contabilitate partida simpla

Comentarii Recente

  • marilena sima on Declaratia unica rectificativa. Cum se completeaza.Buna ziua, doresc sa fac declaratie rectificativa - pt anul , 2018,2019,2020, Am dep…
  • Simona on Contapp – 700 de pfa-uri inregistrate cu peste 1.000 de utilizatoriBuna ziua! As dori sa stiu daca aceasta aplicatie se poate folosi si pentru activita…
  • Cosmin on PFA sau SRL? Ce alegem in 2022?Buna ziua! Superb ghid! Cand va fi updatat pentru 2023? Multumesc
  • Mihai on Concedii medicale pentru activitati independenteAm un II activitate suspendata. Fara contract CAS am avut fractura de platou tibial…
  • Stogrin Petronela on E-factura – obligația de a transmite facturile către clienti prin SPVCa mediator - profesie liberală, există această obligație de înregistrare?

Impozite și Contribuții Sociale 2022

Descarcă Ghidul Gratuit

  • Disponibil în format PDF
  • Cuprinde 40 pagini informative
  • Actualizat la 22.12.2021
  • Citești oriunde (chiar și la cafea)

Articole organizate dupa anul fiscal

  • Cod Fiscal 2022
  • Cod Fiscal 2021
  • Prevederi Generale
  • Cod Fiscal 2020
  • Cod Fiscal 2019
  • Cod Fiscal 2018
  • Cod Fiscal 2017
  • Cod Fiscal 2016
  • Cod Fiscal 2015
  • Cod Fiscal 2014
  • Cod Fiscal 2013
  • Cod Fiscal 2012

Autentificare

Înregistrare | Ai uitat parola?





Calculator venit net simplu

Informatii

Kronos Business Solutions SRL,
CUI 18787705, J39/10237/2006,
Str. Birnova, Nr.1, Bl.M115, Ap.34,
Sector 5, Bucuresti, 051161
(fara activitate la sediul social)

Important

  • Ghid Contabilitate PFA
  • Despre Ghid PFA
  • Termeni si Conditii
  • ANPC – 0219551
  • Formular de contact

Vzitatori pe site

  • 5.271.530
2012-2022 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

Descarcă Ghidul gratuit

  • Disponibil în format PDF
  • Cuprinde 40 pagini informative
  • Actualizat la 22.02.2022
  • Citești oriunde (chiar și la cafea)
  • Ultimele noutăți despre impozite și contribuții

Notice: Undefined index: cookie_single_popup in /home/gestiunepfa/public_html/wp-content/plugins/ct-ultimate-gdpr/includes/views/cookie-template.php on line 3
Cookie-urile. Pentru a asigura buna funcționare a acestui site, uneori plasăm în computerul dumneavoastră mici fișiere cu date, cunoscute sub numele de cookie-uri. Majoritatea site-urilor mari fac acest lucru. Citește mai mult
Acceptare cookie-uri
Setări cookie-uri
Setări cookie box
Setări cookie box

Setări de confidențialitate

Alegeți ce cookie-uri să fie autorizate Puteți schimba aceste setări oricând. Deși aceasta poate rezulta în devenirea unor funcții indisponibile. Pentru informații legate de ștergerea cookie-urile vă rugăm să consultați funcția de Ajutor al browser-ului dvs. CITIȚI MAI MULT DESPRE COOKIE-URILE UTILIZATE DE NOI.

Cu ajutorul cursorului puteți activa sau dezactiva diferite tipuri de cookie:

  • Block all
  • Essential
  • Functionality
  • Analytics
  • Advertising

Acest site web va

  • Fundamental: Ține minte setările permisiunilor de cookie
  • Fundamental: Permite sesiunile de cookie
  • Fundamental: Adună informațiile introduse în formularele de contact pentru newsletter sau alte formulare de pe toate paginile
  • Fundamental: Ține evidența produselor adăugate în coșul de cumpărături
  • Fundamental: Autentifică logarea dvs. în contul de utilizator
  • Fundamental: Ține minte limba pe care ați selectat-o

Acest site nu va

  • Ține minte detaliile de login
  • Funcționalitate: Ține minte setările de social media
  • Funcționalitate: Ține minte țara și regiunea selectată
  • Analiză: Ține evidența paginilor vizitate și a interacțiunilor întreprinse
  • Analiză: Ține evidența locației și regiunii baza pe numărul dvs. de IP
  • Analiză: Ține evidența timpului petrecut pe fiecare pagină
  • Analiză: Crește calitatea datelor din funcția de statistică
  • Reclamă: Adaptarea informațiilor și reclamelor pe baza intereselor dvs. de exemplu conform conținuturilor vizitate anterior. (În prezent nu folosim targeting cookie-uri sau cookie-uri de semnalare)
  • Reclamă: Adună informații identificabile personal cum ar fi numele sau locația

Acest site web va

  • Fundamental: Ține minte setările permisiunilor de cookie
  • Fundamental: Permite sesiunile de cookie
  • Fundamental: Adună informațiile introduse în formularele de contact pentru newsletter sau alte formulare de pe toate paginile
  • Fundamental: Ține evidența produselor adăugate în coșul de cumpărături
  • Fundamental: Autentifică logarea dvs. în contul de utilizator
  • Fundamental: Ține minte limba pe care ați selectat-o
  • Funcționalitate: Ține minte setările de social media
  • Funcționalitate: Ține minte țara și regiunea selectată

Acest site nu va

  • Analiză: Ține evidența paginilor vizitate și a interacțiunilor întreprinse
  • Analiză: Ține evidența locației și regiunii baza pe numărul dvs. de IP
  • Analiză: Ține evidența timpului petrecut pe fiecare pagină
  • Analiză: Crește calitatea datelor din funcția de statistică
  • Reclamă: Adaptarea informațiilor și reclamelor pe baza intereselor dvs. de exemplu conform conținuturilor vizitate anterior. (În prezent nu folosim targeting cookie-uri sau cookie-uri de semnalare)
  • Reclamă: Adună informații identificabile personal cum ar fi numele sau locația

Acest site web va

  • Fundamental: Ține minte setările permisiunilor de cookie
  • Fundamental: Permite sesiunile de cookie
  • Fundamental: Adună informațiile introduse în formularele de contact pentru newsletter sau alte formulare de pe toate paginile
  • Fundamental: Ține evidența produselor adăugate în coșul de cumpărături
  • Fundamental: Autentifică logarea dvs. în contul de utilizator
  • Fundamental: Ține minte limba pe care ați selectat-o
  • Funcționalitate: Ține minte setările de social media
  • Funcționalitate: Ține minte țara și regiunea selectată
  • Analiză: Ține evidența paginilor vizitate și a interacțiunilor întreprinse
  • Analiză: Ține evidența locației și regiunii baza pe numărul dvs. de IP
  • Analiză: Ține evidența timpului petrecut pe fiecare pagină
  • Analiză: Crește calitatea datelor din funcția de statistică

Acest site nu va

  • Reclamă: Adaptarea informațiilor și reclamelor pe baza intereselor dvs. de exemplu conform conținuturilor vizitate anterior. (În prezent nu folosim targeting cookie-uri sau cookie-uri de semnalare)
  • Reclamă: Adună informații identificabile personal cum ar fi numele sau locația

Acest site web va

  • Funcționalitate: Ține minte setările de social media
  • Funcționalitate: Ține minte țara și regiunea selectată
  • Analiză: Ține evidența paginilor vizitate și a interacțiunilor întreprinse
  • Analiză: Ține evidența locației și regiunii baza pe numărul dvs. de IP
  • Analiză: Ține evidența timpului petrecut pe fiecare pagină
  • Analiză: Crește calitatea datelor din funcția de statistică
  • Reclamă: Adaptarea informațiilor și reclamelor pe baza intereselor dvs. de exemplu conform conținuturilor vizitate anterior. (În prezent nu folosim targeting cookie-uri sau cookie-uri de semnalare)
  • Reclamă: Adună informații identificabile personal cum ar fi numele sau locația

Acest site nu va

  • Ține minte detaliile de login
Salvați și închideți