fbpx

Case de marcat fiscale cu jurnal electronic

Se vorbește de câțiva ani de schimbarea caselor de marcat cu altele care sunt dotate cu un modul de conectare la un sistem informatic centralizat. Astfel după amânări repetate de la 1 August 2018 contribuabilii mici sunt obligați sa se doteze cu case de marcat cu jurnal electronic.

Conform Ministerului de Finante principalele avantaje ale sistemului de monitorizare propus sunt:

 • asigură obținerea mai rapidă de către ANAF a datelor din bonurile fiscale, cu costuri mai mici atât pentru autoritatea fiscală, cât și pentru contribuabili;
 • asigură premisele reducerii semnificative a evaziunii fiscale din domeniul comerțului cu amănuntul și serviciilor, cu efecte imediate în creșterea veniturilor bugetare ;
 • asigură un grad înalt de securizare și implicit riscuri mai mici de ne-fiscalizare a tranzacțiilor ;
 • asigură premisele unei concurențe loiale între contribuabili.

Chiar daca obligatia de a schimba casa de marcat a intrat in vigoare la 1 August 2018, contribuabilii mici nu primesc sancțiuni pana la data de 31 Octombrie 2018.

Contribuabilii mici sunt persoane fizice (PFA, PFI, II, IF) sau persoane juridice care sunt obligate conform legii sa emită bon fiscal pentru incasarile in numerar de la persoane fizice – vezi aici daca activitatea ta te obliga la emiterea bonului fiscal.

Contribuabilii mici sunt entitățile care nu depăşesc limitele a cel puţin două dintre următoarele trei criterii:

a) totalul activelor: 17.500.000 lei;

b) cifra de afaceri netă: 35.000.000 lei;

c) numărul mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar: 50.

Luna octombrie se anunta o luna încărcata pentru furnizorii de case de marcat. Lista distribuitorilor autorizați de case de marcat. Eu am lucrat cu Sedona in ultimii 6 ani si sunt multumit de serviciile lor.

Fiecare aparat va trebui să conțină un modul fiscal propriu, prin intermediul căruia controlează operațiunile specifice activității fiscalizate, precum și un modul de comunicație, care poate asigura conectarea la un sistem informatic de monitorizare și supraveghere al ANAF

[thrive_leads id=’72028′]

Fiecare contribuabil va  transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, până cel mai târziu în data de 20 a lunii următoare perioadei de raportare în care aparatele de marcat electronice fiscale au fost utilizate pentru generarea oricăreia dintre datele prevăzute in OPANAF 627/2018. Prin perioadă de raportare se înţelege luna calendaristică. Gasesti aici formatul declaratiilor transmise catre ANAF. 

Rezumatul  bonului fiscal  care se transmite la ANAF cuprinde : valoarea totală a bonului fiscal; numărul de ordine al bonului; data, ora și minutul emiterii bonului; seria fiscală a aparatului de marcat electronic fiscal; valoarea totală a TVA pe cote ale acesteia.

In cazul in care esti in situatia de a schimba casa de marcat ia legatura urgent cu un furnizor pentru informatii complete legate de procesul inlocuirii si de transmiterea formularelor la ANAF.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
2 Comentarii
 1. Andrei 9 luni în urmă

  Doresc să profesez ca instructor sportiv de înot, îmi trebuie casă de marcat?

  • Autor
   Constantin 9 luni în urmă

   Buna ziua! Aveti nevoie de casa de marcat pentru incasarile in numerar de la persoane fizice.

Scrie mesajul tau aici:

©2012-2020 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont