Pune o intrebare pe forum

Sunt economist,  absolvent ASE Bucuresti, Facultatea de ​Contabilitate si ​Informatica de ​Gestiune. Din 2012 sunt specializat in ​consultanta contabila si fiscala a persoanelor fizice care desfasoara activitati economice, indiferent de forma lor de organizare. Sunt partener intr-un grup de firme care au ca obiect de activitate consultanta de afaceri si financiar-contabila; sunt la randul meu titularul unei intreprinderi individuale.

 • Buna ziua,
  Am o intrebare, puteti sa ma informati daca in 2016 un PFA care era in acelasi timp si angajat era obligatoriu inclus la cota la pensii de 26,3% daca veniturile depaseau un anumit plafon? Sau nu exista plafon si cota era exclusiv optionala? Caut raspuns de mult timp si nimeni nu reuseste sa ma lamureasca..

  Va multumesc!

  • Buna ziua! CAS 2016 (contributia la pensie 2016) nu se platea daca erai pensionar dar se platea daca erai salariat.
   Se platea CAS daca in 2015 ai obtinut un venitul lunar net de minim 938 lei respectiv 11.256 lei venit net anual (salariul mediu brut in 2016 a fost stabilit la 2.681 lei). Baza de calcul era venitul net obtinut in anul fiscal curent, la care se aplica procentul de 10,5% sau procentul de 26,3%, la alegere (se alegea cota prin declaratia 600).

 • Buna ziua! Am o achizitie intracomunitara-mijloc fix-second amortizat integral.
  La o microintreprindere trebuie sa calculez o noua amortizare fara sa fie nevoie de o expertiza?

  • Buna ziua! Valoarea de amortizare este valoarea din factura de achizitie sau din documentul de transfer a dreptului de proprietate.

 • ©2012-2018 Ghid PFA - Informatii fiscale si contabile pentru Persoane Fizice si Activitati Independente.

  PF - PFI - PFA - II - IF - Profesii Liberale

  >

  Log in with your credentials

  sau    

  Ați uitat datele dvs.?

  Create Account