Ajutor de 2.253 lei pe luna pentru profesionisti

Impozitarea ajutorului de 2.253 lei acordat profesionistilor

Pentru o contabilitate corectă și un calcul rapid al obligațiilor fiscale, folosește  Contapp – program de facturare și contabilitate în partidă simplă – Deschide cont!

Conform Ordonantei 226/2020, pentru indemnizatia incasata se datoreaza:

 • Contributie de asigurari sociale (pensie) – CAS – 25%;
 • Contributie de asigurari sociale de sanatate – CASS – 10%;
 • Impozit pe venit 10%, care se aplica la diferenta dintre indemnizatia incasat si contributiile sociale calculate;

Vezi in acest articol mai multe detalii, inclusiv o aplicatie de calcul rapid a impozitului pe indemnizatia PFA.

Actualizare 10 Decembrie. Perioada pentru care se acorda indemnizatia se prelungeste pana la data de 30 Iunie 2021.

1)Măsurile prevăzute de art. 1 alin. (1) şi art. 3 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se aplică până la data de 30 iunie 2021.

(2)În perioada 1 ianuarie 2021-30 iunie 2021, măsura prevăzută de art. 3 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se aplică profesioniştilor, astfel cum sunt reglementaţi de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, precum şi persoanelor care au încheiate convenţii individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, cu modificările ulterioare, care au beneficiat de indemnizaţia prevăzută la art. XV alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020

Baza legala: HOTĂRÂRE nr. 1046 din 4 decembrie 2020 privind completarea Hotărârii Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare şi de plată a sumelor acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă

Actualizare 18 Septembrie. Masura este activa si se poate depune cerere pentru indemnizatie, pe site-ul aici.gov.ro

Intra pe site-ul aici.gov.ro si selecteaza: Procedura acordare indemnizatie potrivit art. 3 din OUG 132/2020 pentru persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (II) si familiale (IF), profesii liberale (PF), alta categorie.-41,5%.

Ajutorul poate fi solicitat in luna curenta pentru luna anterioara. Cererile se pot depune in fiecare luna, pana cel tarziu 31 decembrie 2020.

Cum se obtine indemnizatia pentru luna August

Documentele pentru acordarea indemnizatiei pfa aferente lunii August se transmit pana la sfarsitul lunii sepetembrie exclusiv pe platforma dedicata – AICI.GOV.RO:

 • selecteaza procedura si institutia;
 • descarca formularul pdf;
 • completeaza cererea si declaratia si completeza-le conform cu: 

GHIDUL OFICIAL PENTRU DEPUNEREA CERERII DE INDEMNIZATIE PFA.

Important! Fisierul PDF trebuie sa fie de maxim 5MB. Pentru a te incadra optimizeaza mai intai imaginile/scanurile si apoi adauga-le la PDF.

PENTRU INFORMATII LEGATE DE CERERE: intra pe aici.gov.ro, selecteaza procedura si institutia, apasa CONTINUA si in dreapta sus gasesti butonul CONTACTEAZA-NE unde va apare numarul de telefon din judetul tau.

Despre ajutorul de 2.253 lei pentru profesionisti

Prin Ordonanta de Urgenta nr. 132 din 10 august s-a aprobat un nou ajutor pentru profesionisti, afectati de reducerea temporara a activității determinata de starea de urgență/alertă/asediu. Legislatie:

De acest ajutor beneficiaza aceleasi categorii de profesionisti care au incasat si indemnizatia de ajutor care s-a platit de la inceputul starii de urgenta (15 martie 2020) Daca pe timpul starii de urgenta indemnizatia a fost accesibila pentru un numar mare de persoane, in ultima perioada aceasta a fost acordata doar pentru activitatile afectate de starea de alerta, conform listei stabilite de Guvern. Ca urmare, multi profesionisti nu au mai incasat indemnizatia, pentru ca, cel putin teoretic, ei isi pot desfasura activitatea si obtine venituri.

Cine este eligibil pentru incasarea ajutorului de 2.253 lei pe luna

Sunt indreptatiti pentru incasare ajutorului, profesionistii organizati ca Profesii Liberale, PFA, II, IF si persoanele care au încheiate convenții de muncă în baza Legii cooperației (L1/2005).

Valoarea ajutorului acordat si impozitul datorat

Valoarea lunara a ajutorului este egala cu 41,5% din salariul mediu pe economie stabilit pentru 2020 si egal cu 5.429 lei;

 • 5.429 x 41,5% = 2.253 lei pe luna – brut, (net = 1.318 lei);

Ajutorul de 41,5% se impoziteaza la fel ca si indemnizatia din primavara.

 • Contributie de asigurari sociale (pensie) – CAS – 25%;
 • Contributie de asigurari sociale de sanatate – CASS – 10%;
 • Impozit pe venit de 10%, care se aplica la diferenta dintre indemnizatia incasata si contributiile sociale calculate;

Calculul obligatiilor fiscale se efectueaza de catre beneficiar, prin aplicarea procentelor de mai sus la valoarea indemnizatiei incasate si se declara prin declaratia unica in anul 2021.

Termenul de plata a impozitului si contributiilor datorate este 25 mai 2021.

Exemplu: Un studiu de caz, cu declaratia unica completata, gasesti in Ghidurile pentru Activitati Independente.

Cum se obtine ajutorul

Plata indemnizatiei se realizeaza la cererea profesionistului adresata Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala, pe site-ul aici.gov.ro.

Extras din hotararea nr. 719 din 27 august 2020 pentru aprobarea procedurii de decontare şi de plată a sumelor acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 132/2020:

(1) Pentru a beneficia de indemnizatia prevazuta la art. 3 alin. (1) din ordonanta de urgenta, persoanele îndreptatite depun în format electronic sau în format letric, la agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, cererea însotita de copia actului de identitate si de o declaratie pe propria raspundere privind îndeplinirea conditiilor de acordare a indemnizatiei.

(2) Cererea si declaratia pe propria raspundere prevazute se transmit la agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, în a caror raza teritoriala îsi au sediul social, în luna curenta pentru plata indemnizatiei din luna anterioara.

(3) Plata indemnizatiei se efectueaza în cel mult 10 zile de la data depunerii documentelor potrivit prevederilor.

 (4) Modelele cererii si declaratiei pe propria raspundere se stabilesc prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale, la propunerea Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala, în termen de cel mult 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotarâri.

Pentru depunerea în format electronic a cererilor si a documentelor prevazute se pot folosi modele de cereri si formulare electronice publicate pe platforma Punctul de contact unic electronic sau pe platforma aici.gov.ro.

Textul din OUG 132 cu indemnizatia pentru profesionisti

Art. 3 (1) În cazul reducerii temporare a activitatii determinate de situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), pe perioada stabilita potrivit prevederilor art. 1 alin. (5), profesionistii, astfel cum sunt reglementati de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, cu modificarile ulterioare, precum si persoanele care au încheiate conventii individuale de munca în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, republicata, cu modificarile ulterioare, beneficiaza, la cerere, în baza declaratiei pe propria raspundere, de o indemnizatie lunara de 41,5% din câstigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Plata indemnizatiei prevazute la alin. (1) se realizeaza de la bugetul de stat alocat Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, prin Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala si agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene,respectiv a municipiului Bucuresti.

(3) Pentru indemnizatia prevazuta la alin. (1) se datoreaza impozit pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, în cotele prevazute în Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, sau potrivit reglementarilor specifice, în cazul profesionistilor asigurati în sisteme proprii de asigurari sociale.


(4) Obligatiile fiscale mentionate la alin. (3) se declara prin declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice si se platesc de catre persoanele fizice beneficiare la termenul prevazut la art. 122 alin. (1) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia persoanelor care au încheiate conventii individuale de munca în baza Legii nr. 1/2005, republicata, cu modificarile ulterioare, ale caror obligatii fiscale se declara, se retin si se platesc de catre societatea cooperativa, prin declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, la termenele prevazute la art. 147 alin. (1) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare

(5) Durata efectiva de aplicare a masurii prevazute la alin. (1), categoriile de profesionisti, precum si procedura de plata a indemnizatiei se stabilesc prin hotarârea Guvernului prevazuta la art. 1 alin. (5). Prin exceptie, în anul 2020, beneficiaza de indemnizatia prevazuta la alin. (1) profesionistii si persoanele care au încheiate conventii individuale de munca în baza Legii nr. 1/2005, republicata, cu modificarile ulterioare, care au beneficiat de indemnizatia prevazuta la art. XV alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri în domeniul protectiei sociale în contextul situatiei epidemiologice determinate de raspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, cu completarile ulterioare.

477 comentarii la “Ajutor de 2.253 lei pe luna pentru profesionisti”

 1. Daca nu ati avut incasari in 2019 nu ve -ti primi indemnizația deoarece încasările de acum trebuie sa fie mai mici decat media celor din 2019, altfel nu se aproba.

 2. Eliza Mihaela

  Pana la urma, un PFA infiintat in 2020 nu ar fi avut dreptul la indemnizatia de 41,5%? Eu am primit indemnizatia in starea de alerta si as vrea sa depun si acum, dar in declaratie trebuie sa completez media incasarilor brute din 2019, incasari ce nu au existat. Ma poate ajuta cineva, va rog? Multumesc!

  1. Care este plafonul de incasari ? Cat trebuie sa ai incasari maxim sa te poti incadra la indemnizatie.

 3. Cu certitudine, a fost i validata cererea. Sunați și întrebați motivul.
  Asa veți știi cum sa completați corect în aceasta luna.

 4. Ticula Romina

  Dar pe aici gov încă apare ajutorul .stie cineva ceva? Am înțeles ca se mai acorda încă 3 luni

 5. Roxana Constantinescu

  La punctul 2 se trece venitul brut realizat pe 2020 (din declaratia unica din 2021) sau venitul net realizat pe 2020 (din aceeasi declaratie unica).
  M-am gandit ca daca la punctul 1 se trece media incasarilor brute pe 2019, atunci si la punctul 2 se trece tot venitul brut, dar nu sunt sigura.

  Multumesc,
  Roxana

  1. Eu tocmai am aflat pentru Cluj că nu voi primi pentru iunie și nici iulie deoarece am 0 încasări.se consideră că nu au fost restricții și raportat la rata de infectare nu ar fi de ce sa nu putem incasa.
   Minunat!

   Mai ales când afli după ce nu mai poți face nimic.

 6. @KARMEN haha, din acelasi motiv pentru care am primit acum 2, 3 luni o decizie prin care mi se cerea restituirea sumei incasate pe 2 luni (suma pe care, dupa verificarile lor, am primit-o fara a avea drept). Una dintre lunile pentru care mi se cerea returnarea ajutorului a fost august – pentru ca in august 2020 as fi avut incasari mai mari decat in august 2019…EU IN AUGUST 2019 NU AVEAM PFA-UL:)))

 7. #Alexandra
  Asta mi se pare ireal cu „dacă crezi tu ca nu te încadrezi, da banii înapoi”!!!! E de noaptea mintii.
  Pentru ce mai trece cererea aia prin atâtea verificări, pentru ce mai așteptăm confirmarea inspectorilor specializați, pentru ce mai sunt ei angajați…??!!!
  Ireal.

 8. Ticula Romina

  Bună,va mai apare ceva pe gov.ro ? Mie nu îmi mai apare niciun ajutor.oare s-au scos toate ?

 9. @Alexandra
  Cred ca nici eu nu știu exact ce și cum….
  Este o vraiște….pe care uneori o plătim noi.
  P.s. Aștept încă un update de la dnul Constantin…

  1. Buna ziua! I.I am deținut un chiosc stradal pe care l-am cedat unui prieten preluindul pe firma lui.Eu inca nu am radiat firma in ideea ca voi deschide altceva.Intrebarea mea este: pot depune pentru indemnizatie daca nu mai am punctul de lucru?

 10. Si da, si eu am primit suma aferenta in urma delcaratiei ‘gresite’ trimise. Mi s-a spus ca daca sunt de parerea ca nu ma incadrez, sa ii restitui (desi intrebarea mea nu insinua ca nu m-as incadra, ci daca la un moment dar mi se va cere restituirea sumei)

 11. @KARMEN – si eu am completat cu venitul estimat in cererea depusa luna trecuta iar azi, in urma altei discutii cu consilierii de la AJPIS, mi-au cerut sa fac o rectificativa pentru luna trecuta, in care sa trec venitul realizat in 2020. Stiu ca asa ar fi normal – daca ni se cere clar, negru pe alb, sa scriem A, sa scriem A, nu B.

 12. Sunt întru totul de acord. Exprimarea clara „venit estimat” în declarația unica 2020 mie mi se pare clara. Ne referim strict la declarația unica 2020 și la venitul estimat.
  Asta este doar părerea mea confirmata prin plata efectuata în contul meu în urma completării cererii astfel.
  Bafta tuturor!
  (urmează valul 4 deci vor acorda pana la sf anului cel mai probabil)

 13. EXACT!!! aduna înapoi la buget prin taxele și impozitele obligatorii (indiferent de scutirile acordate de legile în vigoare!!!) 40% din suma.

 14. FLORIN DANIEL GRECU

  Cand scrie ESTIMAT, nu ai cum sa suni si sa ti spună ca venit declarat. Treci estimat, ca asa scrie acolo. Daca tu esti din Cluj si scrii Valcea, n ai cum sa primesti banii. Ca ti se cere județul tau. ‍♂️

  1. În 2020 am primit lunar suma aferentă, o singură confirmare pe mail, iar din ianuarie nu mi-au mai dat nici un ban, deși am primit aceeași confirmare ca anul trecut……

 15. Am depus din ianuarie până în iunie 2021, pentru 41,5 am primit confirmarea, dar nu am primit nici un leu !! M-am lecuit, nu-mi mai trebuie nimic !!

 16. Mulțumesc. (desi tot este incorect… Nu te poți exprima venit estimat și sa ceri venit realizat… Nu e ok)

 17. Va rog frumos sa editați la pc 2 anul 202…
  (mie tot mi se pare aiurea formularea venit estimat dacă ei vor venit realizat….)

 18. Informatii noi! Am reusit chiar acum sa discut cu doamna de la AJPIS responsabila pentru acordarea acestui ajutor, si:
  Pe declaratie:
  Punctul 1: se trece suma trecuta si pe vechile declaratii – media incasarilor lunare brute pe 2019.
  Punctul 2: VENITUL DECLARAT/ REALIZAT IN 202, nu ESTIMAT
  Punctul 3: CAT S-A INCASAT IN STAREA DE URGENTA – DACA S-A INCASAT PE INTREAGA PERIOADA, SUMA VA FI DE 10246ron
  Punctul 4: DE CAND S-A RELUAT ACTIVITATEA DE DUPA STAREA DE URGENTA – cum am scris mai jos, eu voi calcula din august 2020, nu din iunie 2020.
  Sper ca va ajuta aceste informatii!

 19. Of of…eu am sunat la AJPIS Maramures si mi-au zis ca e vorba de venitul declarat, chiar daca scrie ‘estimat’.
  Pe langa asta,mi-au spus ca desi starea de urgenta s-a incheiat in iunie, daca eu am facturat doar in august, voi imparti suma la 11 luni, nu 13. In final, au recunoscut ca nici ei nu prea stiu ce trebuie completat – motiv pentru care am vorbit cu 4 persoane de la AJPIS. Personal, nu voi mai accesa ajutorul pana nu va fi mai clara treaba (tot asa pe o lipsa de informatii, am fost ‘amendata’ cu 3900ron – decizie pe care am contestat-o si s-a aprobat). Mereu trebuie puse semne de intrebare cand statul iti da bani ‘gratis’

 20. Trebuie sa răspundeți FIX la ce scrie acolo!!!
  E vorba de OUG 30, adică de cele 3 luni de stare de urgenta!!!! Dacă ați luat indemnizatie pe 1 luna sau 2 luni sau 3 luni!!!! Deci că-ți bani ați primit în starea de urgenta.
  Atât a fost starea de urgenta, ulterior a întrat în vigoare OUG din starea de alerta cu doar 41,5 %.

 21. Deci se primesc în ordine următoarele confirmari:
  1. Cea automata de la sistem în care suntem anunțați ca a fost înregistrată cererea cu codul XXXX
  2. CONFIRMAREA CA cererea a trecut de validarea sistemului și va fi analizată e specialiști urmând sa fim informati.
  3. Confirmarea în care ni se spune ca cererea a fost VALIDATA și urmează a fi platita în contul nostru.

  Între fiecare dintre aceste confirmiri sunt cam 5-10 zile iar virarea banilor se face deci cam la 10 zile de la confirmarea validarii.
  (în București asta e parcursul)

 22. Da. În București.
  Am lăsat acum o sapt, un comentariu cu modul de completare și cu faptul ca au fost virați banii.

 23. Ioana Fizesan

  Mie mi-au aprobat cererea, dar banii nu mi-a virat. Am sunt la Ajpis și au zis ca e termen pana la sfârșitul lunii azi e 30 deja, dar banii tot nu au întrat. Cluj

 24. Ticula Romina

  Bună,la punctul 3 trebuie trecuta toată suma pe care am primit-o de la Ajpis de la început?
  Iar la punctul 4 cum calculez media lunara ? Ma poate ajuta cineva va rog,este prima luna când depun eu cererea și nu știu

  1. Sunt multe răspunsuri detaliate cu modul în care fiecare dintre noi am completat.
   Doar citiți. Și veți afla.

 25. Deci:
  – am completat VENIT ESTIMAT în declarația unica 2020
  – am completat: realizez venituri din iunie 2020 (pt ca atunci a încetat starea de urgenta și de atunci m am încadrat la OUG 132 /reducerea activitatii) făcând media iunie 2020-mai 2021.

  A fost corect, confirmata, validata și platita la 10 zile de la validare. (București)

 26. STEFANIA CORNEA

  Tot asa am procedat si eu si am specificat mai jos in comentarii.Am primit confirmarea imediat si suma aferenta ieri.

 27. Nu inteleg mare lucru din ce se scrie aici; mie nu mi-a raspuns AJPIS-ul de o saptamana si, insa ce am trecut pe declaratie/cerere a fost: estimarea declarata in 2020 pentru 2021, iar ca medie a incasarilor lunare de la inceputul activitatii – am trecut impartirea sumei incasate din octombrie 2019 (cazul meu) pana in iunie 2021. Ideea de a calcula media lunara incepand doar din iunie 2020 si pana in mai 2021…nu are niciun sens; specifica clar ‘realizez activitate din luna…’ – daca voiau sa se refere strict la activitatea de dupa incetarea starii de urgenta, cu tot regretul, nu e nimic mentionat in acest sens si au lasat la libera interpretare. Procedand in felul mai sus mentionat, am primit si confirmarea si suma aferenta lunii iunie.

 28. Eu am sunat la Ajpis si mi-au zis ca trebuie trecut ce am estimat in declaratia din 2020, NU ce am declarat in 2021 ca venit realizat pe 2020

 29. Doar ca….”estimat” NU ESTE nici pe departe sinonim cu „declarat!!!!
  De ce nu au scris din star” veniturile declarate / realizate”?!!!!

  Eu încă aștept totuși un update cu explicații.

 30. Dan Moldovan

  La punctul 2: „Veniturile estimate în declaraţia unică în anul 2020” e destul de ciudat. De ce estimate, cand e deja 2021 si avem declaratiile depuse cu veniturile realizate in 2020?
  Sau vor sa se refere la veniturile estimate pt 2021?

  Tot la punctul 2: in cazul unui PFA, completam venitul doar din aceasta activitate sau venitul total (inclusiv alte surse)?

  La punctul 4 aceeasi intrebare ca mai sus: media lunara exclusiv pentru activitatea PFA-ului sau si alte surse?

 31. Conform OUG 132, se acorda „PE TOATĂ PERIOADA DE ALERTA ȘI ÎNCĂ 3 LUNI DE LA SFÂRȘITUL EI’.

  Pe 12 iulie a fost prelungita perioada de alerta cu încă o luna.

 32. Buna, stie cineva la punctul 2 norma de venit/declaratie unica venituri estimate 2020 ce trebuie trecut sau cum se calculeza?
  Multumesc.

 33. La punctul 4 trebuie calculat încasări/venituri brute (medie lunară) din 06.2020… adică cât ați încasat în total din iunie 2020, împărțit cu 13…

  1. corect si normal (asa cum am procedat la toate cererile pe care le-am trimis pana acum) ar fi ca luna pentru care trimiti cererea, adica in cazul de fata, luna iunie 2021 sa nu fie inclusa la calculul mediei, adica impartit la 12, nu la 13. Am vorbit cu cineva de la AJPIS si mi-a confirmat ca e corect cum am procedat. Pentru luna iunie oricum precizezi exact suma pe care ai incasat-o si media se face pe lunile cuprinse intre luna iunie 2020 si mai 2021 si totalul se imparte la 12, nu la 13.

 34. Am solicitat ajutorul unui contabil care aparent nu se poate pronunta – nu gaseste nici in ordonanta informatii; am scris si AJPIS-ului, insa tot nimic. Astept si eu indrumari inainte de a-l trimite, dar l-am completat cum mi se parea ca ar trebui (desi multa logica nu are). Pagina 2 – punctul 2 – veniturile estimate in DU 2020 pentru anul 2021. Pagina 2 – punctul 4 – calcularea mediei lunare de la inceputul activitatii: respectiv, in cazul meu octombrie 2019 – iunie 2021.

  1. STEFANIA CORNEA

   La fel am facut si eu la pagina 2,am sunat contabilul si mi-a explicat ca la pagina 2 pct 4 -trebuie sa calculez media lunara de la inceputul activitatii ii-ului,respectiv ,in cazul meu oct2018-iunie2021.

  2. La punctul 4 trebuie calculat încasări/venituri brute (medie lunară) din 06.2020… adică cât ați încasat în total din iunie 2020, împărțit cu 13…

 35. La punctul 4 nu inteleg.
  Realizez activitate din luna 06.2020…..ce trebuie completat?
  Dacă eu am firma din 1998,trebuie calculat toti anii astea?
  Va rog lamuriti-ma!

  1. La punctul 4 trebuie calculat încasări/venituri brute (medie lunară) din 06.2020… adică cât ați încasat în total din iunie 2020, împărțit cu 13…

 36. Buna ziua!Ne poate lamuri cineva ce si cum trebuie completat in plus fata de formularele anterioare?
  Multumim!

  1. La punctul 4 trebuie calculat încasări/venituri brute (medie lunară) din 06.2020… adică cât ați încasat în total din iunie 2020, împărțit cu 13…

 37. va multumesc. nu ma asteptam sa fie pe categorii si nu am dat scroll mai departe.
  inca o data, multumesc. si bafta!

 38. Ticula Romina

  Sunt 3 categorii una pentru drepturile de autor una pentru PFA și una pentru cooperative.uitati-va atent.toate 3 sunt cu -41,5%

 39. Nu. Este doar pentru cei care obțin venituri din drepturi de autor. Scrie clar!

  Au restrâns nr celor care beneficiază. (din cauza relaxarilor)

 40. Alexandru Ciocan

  a apărut pe site, puteți aplica. oricum este termen până pe 10 maxim din câte îmi aduc aminte, nu vă panicați

 41. Ticula Romina

  Apare pe site ajutorul de-41% dar nu știu dacă și pt PFA.ma poate ajuta cineva cu un răspuns va rog

 42. Este marți și încă nu au actualizat…
  Pe 3 iunie a fost sedinta de guvern (am citit cred ca pe avocat.net-parca- și s-a făcut precizarea clar ca ajutorul/indemnizația de 2253 se acorda pe toată perioada de alerta și încă 3 luni de la încetarea ei.
  Așteptăm update urile la site.

 43. Indemnizația de 41,5 % NU APARE încă cf art 3 OUG 132….
  TREBUIE SA EXISTE TOTUȘI CÂTEVA EXPLICAȚII SAU UPDATE URI PUBLICATE…

  PENTRU ca în acest moment ajutorul de 2253 nu figurează.

  1. Ticula Romina

   Iar cuantumul indemnizației este de 75% nu de 41 % .nu mai înțeleg nimic.dar posibil sa se fi scos această indemnizație de 41%

 44. Ajutoare de stat care expiră:
  1. Șomajul tehnic subvenționat (OUG 30/2020, OUG 120/2020)
  2. Decontarea parțială a salariilor sezonierilor angajați (OUG 132/2020)
  3. Decontarea parțială a remunerațiilor zilierilor din domeniile cu restricții (OUG 132/2020)
  4. Indemnizațiile pentru PFA-urile cu activitate întreruptă (OUG 30/2020)

  Ajutoare de stat care se aplică în continuare:
  1. Decontarea parțială a salariilor anumitor șomeri angajați (OUG 220/2020)
  2. Indemnizația Kurzarbeit (OUG 132/2020)
  3. Indemnizația pentru PFA-urile cu activitate redusă (OUG 132/2020)

  – sursă: avocatnet.ro –

  1. Ungureanu Georgel

   Buna,
   Sunt taxi PFA,Indemnizația de 41,5 % cf art 3 OUG 132..nu mai apare in aplicatie.
   Am sunat la Anpis si mi s-a comunicat ca aplicatia este in curs de actualizare…. insa pana in prezent nu a aparut aceasta procedura.
   Aveti mai multe detalii cu privire la acest aspect?
   Multumesc!

 45. Da, asa e și în ianuarie (dupa update ul cu prelungirea acordării) s a putut aplica pentru ajutor doar după primele zile.
  Vom vedea.

Scrie mesajul tau aici:

Descarcă Ghidul gratuit