Norme de venit 2017 pentru activitati independente

Daca dupa apasarea link-ului pentru judetul tau primesti o pagina  cu eroare inseamna ca Admnistratia Fiananciara nu a publicat inca normele de venit pentru respectivul judet.

Normele anuale de venit pe anul 2017, stabilite pentru activități independente,  conform art. 69 din Codul fiscal 2016 pentru PFA, II sau IF

Ministerul Finanţelor Publice elaborează nomenclatorul activităţilor pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, care se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice, în conformitate cu activităţile din Clasificarea activităţilor din economia naţională – CAEN.

Pachetul de contabilitate te ajuta sa calculezi venitul net pe 2016 si sa completezi corect registrele si declaratia 200. Apasă pentru detalii!

ghid completare declaratii pfa

Are inclus un exemplu practic de contabilitate cu toate inregistrarile si declaratiile completate pentru anul 2017. Descarca acum!

Norma de venit pentru fiecare activitate desfăşurată de contribuabil nu poate fi mai mică decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare la momentul stabilirii acesteia, înmulţit cu 12.

La stabilirea normelor anuale de venit, plafonul de venit determinat prin înmulţirea cu 12 a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată reprezintă venitul net anual înainte de aplicarea criteriilor.

Alba Caraş-Severin Harghita Prahova
Arad Călăraşi Hunedoara Satu Mare
Argeş Cluj Ialomiţa Sălaj
Bacău Constanţa Iaşi Sibiu
Bihor Covasna Ilfov Suceava
Bistriţa-Năsăud Dâmboviţa Maramureş Teleorman
Botoşani Dolj Mehedinţi Timiş
Braşov Galaţi Mureş Tulcea
Brăila Giurgiu Neamţ Vaslui
Buzău Gorj Olt Vâlcea
Bucureşti Vrancea

 

Sursa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Normevenit2017/Norme_venit_2017.htm

Important! Norma de venit poate fi redusa sau majorata in functie de mai multe criterii.

Verifica la sfarsitul tabelului din judetul in care iti desfasori activitatea daca norma de venit este majorata sau redusa.

Te ajuta sa calculezi venitul net pe 2016 si sa completezi corect registrele si declaratia 200. Contine un exemplu practic de contabilitate cu toate inregistrarile si declaratiile completate pentru 2017. Descarca acum!

Apasă pentru detalii! ghid completare declaratii pfa

, , ,

3 Responses to Norme de venit 2017 pentru activitati independente

 1. razvan 13/06/2017 at 21:40 #

  buna seara daca am pfa cu norma de venit fixa.eu am declarati 50 mil din care profit 20,nu platesc CAS,platesc decat impozit anul in patru semestre.intrebarea este: POT SA ANGAJEZ O PERSOANA SAI PLATESC TOATE IMPOZITELE,TAXELE ,CAS,ETC LA STAT DAR SISTEMUL DE IMPOZITARE SA RAMANA LA FEL?

 2. Raluca Florea 23/03/2017 at 06:49 #

  Buna ziua! Am si eu 2 intrebari:
  1. Daca un II la norma de venit poate angaja 2 persoane dar sa-si pastreze modul de impozitare
  2. II este infiintat din 2011, am RJIP, nu am achizitionat Registrul de evidenta. Fiind la norma de venit sunt obligata sa-l achizitionez?

  • Constantin 28/03/2017 at 18:49 #

   Buna seara! Puteti angaja 2 salariati si sa pastrati modul de impozitare.
   Nu s-a publicat inca registrul de evidenta fiscala.

Scrie mesajul tau aici:

%d blogeri au apreciat: